NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Várjuk az oktatási intézmények jelentkezését a májusi Budapesti Nagy Sportágválasztóra!

Oktatási intézményeknek

XVIII. BUDAPESTI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ- A SPORT NAPJAI
 

2016. május 27-28. (péntek, szombat)

A Budapesti Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI elnevezésű rendezvényünkön edzők, szakemberek segítségével és közreműködésével, a gyakorlatban kipróbálhatóan több mint 100 sportág jelenik meg. A látogatók számára díjmentes rendezvényen a gyerekek találkozhatnak híres élsportolókkal, olimpikonokkal is.

A RENDEZVÉNY PÉNTEKI NAPJA KIFEJEZETTEN AZ ELŐRE BEJELENTKEZETT OKTATÁSI INTÉZMÉNYEKBŐL ÉRKEZŐ CSOPORTOK SZÁMÁRA FENNTARTOTT NAP!
 

LETÖLTHETŐ JELENTKEZÉSI LAP IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

 

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Az óvodáknak, iskoláknak és egyéb csoportos látogatóknak elsősorban a pénteki napot tartjuk fenn, szabadon választott, hogy mikor érkeznek, és mennyi időt töltenek a helyszínen. Mivel nagyon sok sportág kipróbálására van lehetősége, javasoljuk, hogy egész napos programra készüljenek, mint egy iskolakirándulás esetén, s lehetőségeikhez mérten, minél több időt töltsenek a helyszínen.

Nyitva tartás: 9 órától 17 óráig.

 

A helyszín megközelítése:

Cím: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A

(A sportközpont neve nagy táblával van jelölve, előtte lebetonozott, díjmentes parkoló található, a rendezvény óriásplakátja is ki van helyezve.)

 

A helyszín megközelítése tömegközlekedéssel: A 28-as villamos (Blaha Lujza tér – Kozma utcai köztemető) és a 37-es villamos (Blaha Lujza tér, Népszínház utca – Izraelita temető) Kocka utcai megállónál történő leszállással lehetséges – a Kocka utcai megállót azért ajánljuk, mert ott széles a leszállóhely, biztonságosan lehet leszállni a gyerekekkel. A Kada utcai megálló járdaszigete (az Éles sarok felőli irányból) nagyon keskeny, 10 fő fölött balesetveszélyes!

A helyszín megközelítése a 95-ös busszal (Puskás Ferenc Stadion/Ifjúság útja – Pestszentlőrinc, Gyömrői út) a Kada utcai megállónál történő leszállással is lehetséges.

 

Felszerelés: Sportos ruha ajánlott, váltásruhával, esőkabáttal, mintha kirándulásra menne a csapat.  Érdemes fürdőruhát is hozni, de utcai ruhában is kipróbálható több vizes sportág.

 

Étkezés: Szintén, mintha kirándulásra menne a csoport, ajánlott egy-egy szendvicset, innivalót, gyümölcsöt hozni a gyerekeknek. Ha megoldható, érdemes az oktatási intézményben lemondani erre a napra a meleg étkeztetést és hideg uzsonnacsomaggal felszerelkezni, hogy ne kelljen visszasietni az étkezés miatt. A helyszínen van étkezési lehetőség, széles kínálattal (a péksüteményektől a meleg ételekig) várja a büfésor a látogatókat.

 

A rendezvényről, sportágakról. Minden látogatónak tudunk a bejáratnál egy térképet adni, melyen a rendezvényen megjelenő sportágak, kiállítók elhelyezkedését tüntetjük fel.  Az egyes helyszíneken edzők, sportági képviselők irányítják a bemutatókat, illetve a kipróbálást. Nem adunk beosztást a sportágakhoz, hiszen a helyszínen látszik majd, hogy hol, melyik résznél, mikor van nagyobb "tömörülés" és melyik helyszínen lehet egyből becsatlakozni. Valahová csoportosan is be tudják vonni a gyerekeket, pl. csoportos nyílt edzés, valahol pedig nyilván egyenként tudják kipróbálni a sportágakat.

Úgy képzeljék el a helyszínt, mint egy kiállítást, csak itt a standokon a sportágak kínálják magukat és a kipróbálási lehetőségüket. Nincs létszámstop sem a gyerekek, sem a kísérők számát illetően.

Nagyobb létszámmal érkező csoportoknál, érdemes kisebb csapatokra oszlani, a kísérők számának függvényében, hiszen így rugalmasabban lehet mozogni a helyszínek között.

 

Biztonság: A sportágakat mindenki saját felelősségére próbálhatja ki! Feltétlenül kérjük, hívják fel a gyerekek figyelmét, hogy biztonsági, balesetvédelmi szempontból a sportági helyszínek vezetőinek kérését, utasításait mindenképpen tartsák be! (Pl. hol álljanak, milyen távolságban helyezkedjenek el egymástól stb.)

A rendezvény biztonságos, zárt területen zajlik, egy bejárattal (ami egyben a kijárat is)!

Bármilyen gond esetén, a helyszínen kék színű, Nagy Sportágválasztó feliratú pólót viselő kollégákhoz lehet fordulni, illetve mivel színpadunk is lesz, közérdekű közleményt ott is be tudunk mondani, és az esetlegesen „elveszett” gyerekekre a színpad melletti információs sátorban vigyázunk, amíg a kísérőjük, hozzátartozójuk meg nem érkezik.

A területen állandó orvosi felügyelet van.

Reméljük sikerült hasznos információkkal szolgálni!  Sok szeretettel várjuk Önöket és előzetes bejelentkezésüket a rendezvényre! 


A Nagy Sportágválasztó Szervezőcsapata

 

2014.01.15 15:19:17   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set