NYITÓLAP
A RENDEZVÉNYRŐL
KAPCSOLAT
VIDÉKI HELYSZÍNEK
 
 

Híreink

Üzenj nekünk!

SHOP

Sportágakról

Sportágaknak

Támogatók

Ajánlott partnerlinkek

Letöltések

Reklámeszközök

Sajtószoba

Galéria

Médiamegjelenések

Merkapt SE

Sportágválasztó Blog

Nyári Sportágválasztó

Téli Sportágválasztó

Nagy Hangszerválasztó

Hírlevélre feliratkozás

Híreink
Célkitűzésünk maximálisan teljesült: 20 156 látogatót buzdítottunk sportolásra a XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón!

 

Ragyogó napsütésben fogadta a látogatókat a Merkapt Sportközpont május 27–28-án a Budapesti Nagy Sportágválasztón. Az elsősorban oktatási intézmények számára fenntartott pénteki napon közel 10 000 gyermek foglalta el a rendezvény területét és ismerkedhetett meg és próbálhatott ki 103 sportágat.

Idén először 7 parasportág is megjelent a rendezvényen, így az ép sportágak és a parasportágak kiállítói területén közelről ismerkedhettek meg a látogatók a különböző mozgásformákkal. A két napos rendezvény szombati napján a családok, egyéni látogatók napján is hasonló érdeklődés volt a Budapesti Nagy Sportágválasztón, így a két nap alatt 20 156 résztvevője volt az eseménynek.

Az ünnepélyes megnyitón  Radványi Gábor, Kőbánya sportügyekért felelős alpolgármestere, Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, Szabó László – a Magyar Paralimpiai Bizottság a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetség elnöke, Dr. Kiss Gergely – háromszoros olimpai bajnok, mint a Nagy Sportágválasztó szóvivője, és Szemán Róbert – a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda ügyvezetője köszöntötte a látogatókat. A rendezvény hivatalos megnyitóját neves sportszemélyiségek is tiszteletüket tették, többek között: Bárdosi Sándor, Bisztritsányi Dávid, Gangl Edina, Hadfi Dániel, Imre Géza, Mocsai Tamás, Pap Bianka, Péni István, Rippel Brothers is jelen volt az eseményen.

Villáminterjúk, beszélgetések után Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója, aki egyben a rendezvény műsorvezetője, házigazdája a rendezvényt hivatalosan megnyitotta.

A 103 ép és 8 parasportágon túl érdemes volt ellátogatni a kiállító területekre, hiszen nagyon aktív, sportos, mozgalmas megjelenésben lehetett része mindenkinek, több helyszínen értékes nyereményekkel lehetek gazdagabbak a látogatók.

A Magyar Olimpiai Bizottság évek óta kiemelten támogatja a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényeket. Az olimpia évében is sportos aktivitásokkal várták a kilátogatókat. A MOB kiállítói területén találkozhattunk a Mini 5Próba Rióba eseménysorozattal ahol 10 perc mozgással már 10 pont volt gyűjthető a RIÓ pontokhoz. Az eseményen szerzett pontok pedig beszámítanak a végelszámoláskor a nyereményekben, ahol többek között egy kétszemélyes riói olimpiai utazás a fődíj.   Magyarországon először a XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó adott otthont a Pöttyös Túró Rudi szurkolói kártyacserére és lehetőség volt a gyermekeknek a saját sportolói kártya elkészítésére is.

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége is képviselte magát a rendezvényen ahol többek között bemutatkozott a paraasztalitenisz, boccia, judo, ülőröplabda, kerekesszékes tánc, kerekesszékes fitness és szkander is. Szabó László a Szabó László – a Magyar Paralimpiai Bizottság a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetség elnöke elmondta: „A veleszületett vagy akár baleset következményeként bekövetkezett fogyatékosság nem jelenti azt, hogy bezárultak a sportolási, akár versenysportolási lehetőségek. A szabadidős sport tevékenységek a rekreációs hatás mellett a lelki és közösségi tevékenység pozitív hozzáadott értékét is hordozza. Bízunk abban, hogy új tehetségek találják meg a szabadidősportban vagy a versenysportban a kihívást, új életcéljukat.”

A XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón a DECATHLON a Sportoljatok és legyetek kreatívak szlogennel indította a felhívását és arra buzdították a gyermeket, hogy a rendezvényen rajzolják le egy sportos élményüket. Az esemény keretien belül a DECATLON ajándékokkal is jutalmazta a legügyesebb remekműveket. A DECATHLON helyszínen további több sportos megjelenéssel kedveskednek a kilátogatóknak többek között a trambulinok is megjelentek a helyszínen. A RENAULT BUDAPEST, mint a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda hivatalos autós partnere két Renault és két Dacia modellt is bemutatott a rendezvényen, amelyeket közelről is meg lehetett csodálni. A Tensi Utazási Iroda fantasztikus ajánlatokkal kedveskedett a látogatóknak, így biztos mindenki megtalálta a számára megfelelő úti célt a nyári időszakra.

Az UniCredit a rendezvény látogatóit egy rövid játékra invitálta.  Amennyiben kitöltettek egy rövid (3-4 kérdésből álló) kérdőívet, pörgethettek egy virtuális szerencsekeréken és kisebb – nagyobb tárgynyereményeket vehettek át a látogatók. A DISNEY területe sem maradt sport nélkül, hiszen a „Hozd ki magadból a legtöbbet a Disney Supa Strikas” foci ügyességi pályája a labdarúgást szeretőket örvendeztette meg, ügyességi játékával. Az M4 Sport kvízjátékkal készült május 27-28-án a közönségnek és a helyesen kitöltök a sorsolás után egy M4 sport ajándékkal gazdagodnak. A rendezvényen is biztosan találkozhatnak Berkesi Judittal aki megmutatja a gyermekeknek, hogy milyen is a sportriporter szakma.

A PIZZA KING a finomságok mellett meginvitált minden kedves látogatót egy játékra és ha valóban szerencséje volt a gyermeknek akkor a pizza mellett még más ínyencség is az övé lett.

Szombaton, a családi napon az erre előre bejelentkezett látogatók díjmentes sportantropometriai mérést is igénybe vehetnek a Merkapt Zrt. támogatásának köszönhetően. A 7 éves kortól elvégezhető mérés meg tudja állapítani, hogy milyen magas lesz a gyermek felnőtt korára és milyen sportágtípusok illenek leginkább a testfelépítéséhez, genetikai adottságaihoz.

MOL Új Európa Alapítvány legeredményesebb támogatási programjának, a MOL Tehetségtámogató Programnak az eredményhirdetésére immár hagyományként a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényén kerül sor. A MOL Tehetségtámogató Program az Új Európa Alapítvány legeredményesebb támogatási programja, amelyben a 10–18 év közötti fiatalok pályázhatnak, ha hazai vagy nemzetközi versenyeken jó eredményeket értek már el. A 2005 óta futó pályázati program sport és művészeti-tudományos kategóriában nyújt támogatást.

A MOL Tehetségtámogató program Sport kategóriájában ebben az évben összesen közel 514 pályázat érkezett be. Közülük összesen 111 pályázó került a nyertesek közé. Ők együttesen 27 millió forint értékben kapnak támogatást, amit eszközvásárlásra vagy versenyekre használhatnak fel. A nyerteseknek Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakos adta át az elismerő oklevelet.

Gyurinovics Fanni (15 éves) úszó, Patakfalvy Luca (16 éves), taekwondos, Benyó Máté (15 éves) autóversenyző, Péni István, sportlövő pályázókkal Hajdú B. István műsorvezető rövid interjút készített és fiatal sportolóink beszámoltak célkitűzéseikről, vágyaikról.

A támogatottak teljes listáját és a pályázatokkal kapcsolatos egyéb információkat az érdeklődők az interneten tekinthetik meg a www.mol.hu és a www.ujeuropaalapitvany.hu oldalakon. 

A két nap alatt a  sportági helyszíneken és színpadon fantasztikus bemutatókat láthattak a látogatók és mint minden évben számos olimpiai világ és Európa bajnok tette tiszteletét az eseményen, vendégeink voltak:  Arlóy Zsófi, Bárdosi Sándor, Bernáth Csaba, Bisztritsányi Dávid, Csabai Edvin, Csonka András, Decker Ádám, Dombi Rudolf, Gangl Edina, Gergencsik János, Hadfi Dániel, Imre Géza, Juhász Veronika, Kapás Boglárka, Kiss Dániel, dr. Kiss Gergely (mint a Nagy Sportágválasztó Szóvivője), Kovács Katalin, Kövér Márton, Lukács Zsolt, Majoros István, Mike Róbert, Mocsai Tamás, Pap Bianka, Péni István,Radnai György, Rippel Brothers, Sárai Rita, Szabó Zita, Szirányi Bence, Tadissi Martial, Tóth Tamás, Velegh Krisztián.

Megjelenő mozgásformák, sportágak: Airsoft - Szituációs lövészet, Akrobatikus Kosárlabda, Amerikai Football, Artistaművészet, Asztalitenisz, Atlétika, Baranta, Airsoft – Szituációs lövészet, Akrobatikus Kosárlabda, Amerikai Football, Artistaművészet, Asztalitenisz, Atlétika, Baranta, Biatlon, Bírkózás, BMX, Bocsa, Caoeria, Crokinole, Dog scooterezés,Golf, Esések Iskolája, Evezés, Extrem roller, FIT-KID, Floorball, Francia-boksz – SAVATE, Gó, Gördeszka, Gyeplabda, Gyermek motorsport, Gyorstollaslabda, Hegy- és Sportmászás, Horgász sport, Hover Board, Íjászat, ITF Taekwondo, Jégkorong, Jégtánc, Jiaido, Ju Jitsu, Judo, Kajak, Kajakpóló, Kendo, Kenu, Kézilabda, Kick-boksz, Korfball, Kosárlabda, Kötélúgrás, Krikett, Kronum, Kutyafogathajtás, Kutyás futás/Canicross, Kutyás kerékpározás/Bikejöring, Kyokushin Karate, Labdarúgás - Merkapt Sportközpont, Lábtoll-labda, Lacrosse, Leung Ting Wing Tsun kung-fu, Liga Rögbi, Lovasíjászat, Lovassport, Mediball, Minigolf, Mountain Bike, Mountainboard, MSK Akadálypálya, Műkorcsolya, Nanbudo, Nemzeti Kézilabda Akadémia, Nemzetközi Dámajáték, Ninjutsu, Nordic Walking, Öttusa, Rádióamatőr, Rippel Brothers akadémia, Röplabda, Rúdsport, Sakk, Sárkányhajó, Sepaktakraw, Shotokan Karate, Sí – Alpesi szakág, Slackline, Snowboard, Sportlövészet, Sportpoharak, Súlyemelés, Szablyavívás, Szinkronkorcsolya, Szinkronúszás, Tájékozódási futás, Tamburello, Táncsport, Teke, Tenisz, Tollaslabda, TRX, Urbán Golf, Úszás, Víz alatti rögbi, Vízilabda, WKF Karate, WTF Taekwondo, Zumba Fitness.

A parasportoknál bemutatásra kerül a paraasztalitenisz, boccia, judo, ülőröplabda, kerekesszékes tánc, kerekesszékes fitness és szkander.

A szervezők felhívást indítványoztak, hogy KERESIK A NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ LEGSPORTOSABB ISKOLÁJÁT.  A győztes a XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényre legtöbb gyermekkel érkező intézmény volt. A nyertes iskola Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázótól veheti át majd a díjakat.  Az „aranyérmes” pedig nem más mint az Újlak Utcai Általános , Német Nemzetiségi és  Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola lett. Szívből gratulálunk!

Köszönjük, az oktatási intézményeknek, a családoknak, hogy kilátogattak a rendezvényünkre! Külön köszönet a sportági képviselőknek, segítőknek, önkénteseknek, hogy az elmúlt két napban fantasztikus sportélményeket szereztek mindenkinek!

 

 

2016.06.02 15:44:47   |   Vissza
E-mail | Kezdőoldal | Kedvencek közé | Pannon Set