Sportágválasztó Magazin

Egészségválasztó

VIDEO Miért jó neked, ha vért adsz?

2018. augusztus 31. | Egészségválasztó

A vér nem pótolható élő anyag, mesterséges előállítása a tudomány mai állapota szerint nem lehetséges. Véradásra tehát szükség van, de ez nemcsak annak jó, aki kapja, hanem annak is, aki adja!


Pollennaptár

Pollennaptár

2018. július 5. | Egészségválasztó

A hazánkban jellemzően allergén fás és lágy szárú növények. Allergia minden esetben a virágporra alakul ki. A táblázatban az allergenitás erőssége, a virágzás időtartama.


Top 10 mobilalkalmazás az egészségért

Top 10 mobilalkalmazás az egészségért

2018. június 26. | Egészségválasztó

Személyi edző, táplálkozási tanácsadó, személyi asszisztens, adatrögzítő, tudástár és még sok-sok dolog az egészségedért, mindez ott lapul a zsebedben. A legismertebb, leghasznosabb appok közül szemezgettünk, igyekeztünk valóban jó és bizonyítottan hasznosakat a figyelmedbe ajánlani – az egészségedért.


A fogyás 6 titka

A fogyás 6 titka

2018. június 21. | Egészségválasztó

Nemrég olvashattuk: Magyarország a negyedik olyan ország, ahol a legnagyobb az elhízott emberek aránya. Huh, ez kemény. Hiszünk abban, hogy a legtöbb dolog fejben dől el, ezért összeállítottunk egy rendhagyó infografikát.


Hasznos tanácsok kánikula idejére

Hasznos tanácsok kánikula idejére

2018. június 18. | Egészségválasztó

A kánikula bárkinek okozhat egészségügyi panaszokat, rosszulléteket, de figyelmetlenségünk akár tragédiát is okozhat.


Nyomelemek

Nyomelemek

2018. június 12. | Egészségválasztó

Szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez a vitaminbevitel mellett oda kell figyelnünk az ásványi anyagok bevitelére is, hisz’ ezek kiürülése a szervezetből ugyanúgy hiánybetegségeket okozhat, mint a vitaminhiány.


Programozott vitaminhiány

Programozott vitaminhiány

2018. június 7. | Egészségválasztó

A vitaminokat szervezetünk nem, illetve nem elegendő mennyiségben tudja előállítani, ezért folyamatosan pótolni kell. A vitaminszükséglet függ a nemtől, a kortól, a végzett tevékenységtől és a szokásoktól.


Óvatosan a gombával!

Óvatosan a gombával!

2018. május 27. | Egészségválasztó

A gomba egy spórás élőlény, mely sokszor kegyetlenebbül képes pusztítani, mint a legveszélyesebb vírus. A Magyarországon honos több száz gombafaj közül mintegy 35 többé-kevésbé mérgező. Köztük is a legveszélyesebb a gyilkos galóca.


Elkezdődött a kullancsszezon

Elkezdődött a kullancsszezon

2018. május 26. | Egészségválasztó

Elérkezett, amire senki sem várt. Kisütött a nap, esett az eső, ideális időjárás a kullancsok rohamos szaporodásához. A kullancsokkal és az általuk terjesztett betegségekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat sokan ismerik, ám tévhitek is vannak.


Csíráztatás – egy csipet egészség

Csíráztatás – egy csipet egészség

2018. május 21. | Egészségválasztó

Tavasszal különösen, de az év bármely szakában lecsökkenhet szervezetünk vitamin- és ásványianyag-készlete. A különböző magvak csírája az étrendkiegészítők természetes alternatívája lehet.


Kifli, kalács, croissant

Kifli, kalács, croissant

2018. május 14. | Egészségválasztó

Ha otthonról korgó gyomorral indulsz, a város gondoskodik rólad. Úton-útfélen ínycsiklandó illatok, gusztusosnál gusztusosabb finomságok kelletik magukat. Az áruk már nem ennyire csábító, figyelembe véve, hogy kétszer annyit is meg tudnánk enni belőle. De végtére is egyszer élünk... Hát ez az! Egyszer élsz! Akkor miért engeded, hogy a hasnyálmirigyed irányítson? Miért nem te irányítod a testedet?


9 tévhit a dohányzásról

9 tévhit a dohányzásról

2018. május 12. | Egészségválasztó

Egészséges cigaretta nincs. Tudjuk? Tudjuk. Mégis, sokan szívjuk. Talán hisszük, hogy csak másnak árt a dohányzás. Vagy elméleteket gyártunk, amikkel magunkat nyugtatjuk. Vegyük sorra a leggyakoribbakat.


Amiből nem eszünk eleget

Amiből nem eszünk eleget

Miért fontos zöldséget és gyümölcsöt is az asztalra tenni?

2018. május 7. | Egészségválasztó

Kutatások is igazolták, hogy ha megfelelő mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt eszünk, az csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, a kettes típusú cukorbetegség és bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát. Kisebb eséllyel leszünk elhízottak és jobban pótoljuk szervezetünk vitamin- és ásványianyag-szükségletét.


Trükkök saját magunk egészséges étkezésre szoktatásához

Trükkök saját magunk egészséges étkezésre szoktatásához

2018. május 6. | Egészségválasztó

Amint elkötelezed magad az egészséges táplálkozás mellett, különböző csábításokkal, kihívásokkal kell szembenézned. Az élelmiszerboltok marketingtrükkjeit előnyödre is használhatod, egy sor trükk valóban segíthet, hogy egészségesebben táplálkozz, a helyes viselkedési mintákat kövesd.


Napi félórányi séta fél egészség

Napi félórányi séta fél egészség

2018. május 4. | Egészségválasztó

A legolcsóbb, szinte nulla forintból elkezdhető és bárki által űzhető sport a gyaloglás, amit bármikor el lehet kezdeni, aminek jótékony hatása rövid idő alatt jelentkezik.


Inkább az orrom legyen borvirágos, mint a fogam vízköves

Inkább az orrom legyen borvirágos, mint a fogam vízköves

2018. április 30. | Egészségválasztó

Ahhoz, hogy az orrunk borvirágos legyen, elég sok bort meg kell inni, és a fogainkon megjelenő fogkő sem feltétlenül a víztől keletkezik. Jót szórakozhatunk az ilyen és hasonló poénokon, de jó ha tudjuk: szervezetünk vízhiányos állapota sok baj forrása lehet.


Ne szárítsuk a sivatagot!

Ne szárítsuk a sivatagot!

2018. április 29. | Egészségválasztó

A reggeli kapkodás miatt sokszor indulunk el otthonról korgó gyomorral, esetleg futtában felhörpintjük szokásos kávénkat. Azt gondoljuk, ettől majd frissebbek, energikusabbak leszünk. Pedig az ébredés utáni, éhgyomorra kávézás olyan, mintha elkezdenénk szárítani a sivatagot.


Egészségválasztó

Egészségválasztó

A Sportágválasztó egészségblogja

2018. április 28. | Egészségválasztó

Nem vagyunk kuruzslók, az Egészségválasztó blogon ne is keress olyasmit, ami nem bizonyított tényeken alapul. Nem vagyunk orvosok sem, így nem fogunk nehezen érthető, bonyolult szakcikkekkel untatni. Az egészségtudatossághoz, egészséges életmódhoz szükséges legfontosabb alapismeretekről, tudnivalókról olvashatsz posztjainkban.