Sportágválasztó Magazin

Top 10 mobilalkalmazás az egészségért

Egészségválasztó | 2018. június 26. | Egészségválasztó |  360 | |

AlkalmazásapplikációEgészségTippek, trükkök

Top 10 mobilalkalmazás az egészségért

Személyi edző, táplálkozási tanácsadó, személyi asszisztens, adatrögzítő, tudástár és még sok-sok dolog az egészségedért, mindez ott lapul a zsebedben. A legismertebb, leghasznosabb appok közül szemezgettünk, igyekeztünk valóban jó és bizonyítottan hasznosakat a figyelmedbe ajánlani – az egészségedért.

Health (egészség) az iPhone-on

Ez a program egyike annak a kevésnek, amelyek nem törölhetők az IPhone-ról. Először is, ez egy teljes körű orvosi térkép, amelyben minden ismert egészségügyi adatot tárolhatsz. Másodszor, napi, heti, havi és éves szinten nyilvántartja tevékenységeidet. Az Apple Watch Health segítségével figyelemmel kísérheti légzésedet, edzéseidet és pulzusodat.

 • Tevékenység: motivál, megmutatja, mennyit mozogsz.
 • Tudatosság: lehetővé teszi, hogy időt találj a relaxációra. Nagyszerű módja a stressz enyhítésének és az egészségi állapot javításának.
 • Étkezés: figyelemmel kísérheted a szénhidrátok, kalóriák, koffein vagy egy csomó más fontos mutató alakulását a táplálkozásodban, az alkalmazás nyomon követi, hogy mit eszel.
 • Alvás: különböző alkalmazások adatainak felhasználásával segít, hogy egészségesebb legyen az alvásod.

A Health app lehetővé teszi az adatok széles körének megfigyelését.

 

Apple HealthKit

Javítja a normál orvosi ellátást. Az alkalmazás tárolja az egészségügyi és fizikai aktivitásodat az iPhone és az Apple Watch szolgáltatáson. Ezt az információt továbbadhatja orvosodnak is. A HealthKit program interfésze alapján az Apple Watch adatokat gyűjt napi tevékenységeidről, pulzusszámodról és edzéseidről. Az alkalmazás legnépszerűbb adattípusai: Tevékenység, Tudatosság, Táplálkozás, Alvás. A program összegyűjti a különböző szolgáltatásokból és alkalmazásokból származó adatokat, és átadja azokat az egészségügyi alkalmazásnak.

 

Google Fit

Nyomon követheted a tevékenységeidet. A program rögzíti a sebességet, ütemet, útvonalat, magasságot és még sok mást, szinkronizálhatod a fitneszóráddal is. Az alkalmazás más szolgáltatásokból származó információkat is össze tud gyűjteni a fitnesz, a táplálkozás, az alvás és a súly nyomon követéséhez. Az Apple HealthKithez hasonlóan kiterjeszti az orvosi ellátás lehetőségét is. A program különböző információkat gyűjt az egészségedről, és továbbítani tudja ezeket az orvosodnak.

 

Waterbalance

Tested hálás lesz neked! Az alkalmazás segít tested víztartalmának szabályozásában, figyelembe véve az egyes paramétereket: magasság, súly, életkor, életmód stb. 

A legfontosabb dolog nyomon követni, hogy mikor és mit iszol. A program nyilvántartást vezet a mutatókról, és összehasonlítja őket a normával. Ha a számok eltérnek, emlékeztetőt kapsz. Például, igyál egy pohár vizet. Emellett részletes statisztikát kapsz a vízbevitelről, hasznos információkhoz jutsz a vízről és az egészségről.

 

Lifesum

Étrend, étkezési napló, kalóriaszámláló és egészséges receptek, minden egy helyen.

A program mutatja az ételek kalória-, fehérje-, zsír-, szénhidrát-tartalmát, tanácsot ad az étrend javításában. Akár fogyókúrázol, akár diétázol, vagy egészségtudatosan étkezel, megismerhetsz népszerű étrendprogramokat, egyedi étrendet hozhatsz létre. Az alkalmazás figyelembe veszi a fizikai aktivitás mutatóit és szinkronizálja a többi szolgáltatást. A nap végén becslést kapsz arról, hogy mennyire aktívan töltötted a napot.

 

Sleep Better

Vedd komolyan az alvásodat!

 • Megtudhatod, hogyan befolyásolják a nappali tevékenységeid az alvásodat.
 • Az alvásállapot-figyelő az alvási ciklust, az időtartamot (könnyű és mély alvás) és a hatékonyságot figyeli. Működik repülőgép módban is.
 • Nyomon követheted a koffein- és alkoholfogyasztást, a stressz szintjét, láthatod ezeknek az alvásminőségre gyakorolt ​​hatását.
 • Reggel a programba épített ébresztőóra a legkedvezőbb pillanatban ébreszt fel.
 • Figyelheted a holdfázisokat is, kiderítheted, hogy hatással vannak-e az alvási ciklusodra, a belső órádra, a mélyalvásra, az alvás időtartamára vagy a szundi és alvási periódusaidra.
 • Készíthetsz álom- és alvásnaplót, hogy nyomon követhesd álmaidat (jó, rossz vagy semleges).

Az app legtöbb funkciója ingyenes, ám egyes funkciók teljes körű eléréséhez a teljes verzió megvásárlása szükséges.

 

Runkeeper

Ezt az alkalmazást 50 millió ember használja világszerte. Legyen futás, kocogás, bringázás, séta, akár sportszerűen, akár személyes céljaidért, akár hobbiként. A program lehetővé teszi statisztikák készítését, útvonalak építését, kalóriaszámlálást, edzéstervek készítését, baráti kapcsolattartást és sok minden mást. Összekötheted fitneszgépekkel (pl. futópad, kerékpár), így a beltéri edzés adatait is naplózhatod.

 

QuitNow!

Az alkalmazás segít a dohányzás abbahagyásában. A QuitNow! folyamatosan tájékoztat állapotodról, bármikor, hogy segítsen megbirkózni az elvonási tünetekkel:

 • Az életedben utoljára elszívott cigaretta ideje (napok, órák, percek)
 • A sikeresen kihagyott cigaretták száma
 • A megtakarított idő és pénz

A QuitNow! mutatja egészségi állapotod javulását, továbbá eredménylistát készít, melyen az egyes eredmények elérését lépésről lépésre követheted, ezzel is motiválva célod elérésében.

 

Maya

2017-ben elnyerte a  Facebook rangos FbStart Apps of the Year díját. A menstruációs ciklusok alkalmazásnaptára. A program automatikusan kiszámítja a termékenységi időszakot nagy pontossággal, előrejelzést készít a következő hónapok ciklusáról. A személyes alkalmazás minden adata jelszóval védett.

 

Calm

2017-ben az év applikációja az App Store-ban. Egy speciális program meditációhoz, kikapcsolódáshoz, lehetővé teszi a test és az elme pihentetését, a szorongás vagy depresszió oldását.

 • Vezetett meditációs foglalkozások 3, 5, 10, 15, 20 vagy 25 perc hosszúságban állnak rendelkezésre, így a megfelelőt választhatod.
 • 7 napos és 21 program kezdő és haladó felhasználók számára.
 • Légzési gyakorlatok.
 • Az előrehaladás nyomon követése.

A Calm teljesen ingyen letölthető, néhány speciális tartalom kivételével a legtöbb funkció ingyenesen használható. Nincsenek hirdetések.

2018. június 26.AlkalmazásapplikációEgészségTippek, trükkök