Sportágválasztó Magazin

Tönköly-cseresznyés pite

Ételválasztó | 2018. április 22. | Ételválasztó |  282 | |

ÉtelHúsmentesSüteményTáplálkozásTorta

Tönköly-cseresznyés pite

A gabonák királyát összehozzuk egy ellenállhatatlan nyári gyümölccsel. Mind a tönköly, mind a cseresznye tápértékeit hosszan lehetne sorolni, ám most jöjjön az élvezet...

Egy szelet tápértékei

energia 210 kcal
fehérje 4 g
szénhidrát 28 g
zsír 9 g

Hozzávalók 12 szeletre

  • 350 g cseresznye
  • 100 g vaj
  • 100 g gyümölcscukor (fruktóz)
  • egy csomag vaníliás cukor
  • egy késhegynyi reszelt citromhéj
  • három tojás
  • 175 g tönkölyliszt
  • egy csipet só
  • 75 g étkezési keményítő
  • fél csomag sütőpor
  • 50 ml író
  • egy teáskanál porcukor a tálaláshoz
  • zsiradék a formához

Elkészítése

  1. A cseresznyét megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk. A kézi keverőgép habverőjével krémesre keverjük a vajat, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és a tojásokat. A lisztet elkeverjük sóval, keményítővel és sütőporral, majd az íróval váltakozva a krémhez adjuk.
  2. Egy kb. 22 cm átmérőjű sütőformát kizsírozunk, a tésztát beletöltjük, elsimítjuk. Ráterítjük és gyengéden belenyomkodjuk a cseresznyét. Előmelegített sütőben (villanytűzhely 175 fok, légkeveréses tűzhely 150 fok, gáztűzhely 2. fokozat) kb. 45 percet sütjük, közben sütőpróbát* tartva.
  3. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral meghintjük a tetejét.

* A sütési folyamat vége felé beleszúrunk a tésztába egy fa fogvájót. Ha nem tapad rá tészta, megsült.

2018. április 22.ÉtelHúsmentesSüteményTáplálkozásTorta

Kapcsolódó