Sportágválasztó Magazin

Magos mini ciabatta

Ételválasztó | 2018. május 2. | Ételválasztó |  319 | |

ÉtelKenyér

Magos mini ciabatta

A ciabatta finom olasz kenyérféle, kívül ropog, belül puha. Igazi szendvicsnek való és elkészíteni sem ördöngösség. Magos változata egészségesebb és ízletesebb.

Egy adag tápértékei

energia 230 kcal
fehérje 7 g
szénhidrát 30 g
zsír 9 g

Hozzávalók nyolc darabhoz

  • fél kocka élesztő
  • 600 g liszt
  • 75 g tökmag
  • 75 g napraforgómag
  • alufólia és sütőpapír

Elkészítése

  1. Az élesztőt 500 ml nagyon hideg vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a magokat és másfél evőkanál sót, majd fakanállal puha tésztává keverjük. Legalább dupla nagyságú tálban, alufóliával légmentesen lefedve, szobahőmérsékleten kb. négy órát kelesztjük.
  2. A tésztát nyolc darabra osztjuk és egy lisztezett deszkán hosszúkás cipókat (kb. 18 cm-eseket) formálunk. A cipókat két sütőpapírral lefedett tepsire tesszük és konyharuhával lefedve még 20 percet kelesztjük. Tepsinként, előmelegített sütőben (villanytűzhely 200 fok, légkeveréses tűzhely 175 fok, gáztűzhely 3. fokozat) kb. 25 percet sütjük.

2018. május 2.ÉtelKenyér

Kapcsolódó