Sportágválasztó Magazin

Meggyes-cappuccinos kuglóf

Ételválasztó | 2018. május 9. | Ételválasztó |  128 | |

ÉtelSütemény

Meggyes-cappuccinos kuglóf

A meggy, a cappuccino és a kuglóf külön-külön is kedvelt finomság. Az ízek rafinált aránya boszorkányos finomságot eredményez.

Egy szelet tápértékei

energia 210 kcal
fehérje 5 g
szénhidrát 22 g
zsír 13 g

Hozzávalók 12 szelethez

  • egy üveg diabetikus meggybefőtt (370 ml)
  • három közepes tojás
  • 125 g puha vaj
  • 100 g és egy teáskanál (6 g) diabetikus édesítő
  • egy csipet só
  • egy-két csepp keserűmandula-aroma
  • 200 g liszt
  • 50 g héjas őrölt mandula
  • két teáskanál sütőpor
  • egy teáskanál neszkávé
  • zsiradék a formához

Elkészítése

  1. A befőttet szitán lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, 100 g édesítőt, a sót, az aromát habverővel krémesre keverjük. A tojássárgákat hozzákeverjük. A lisztet, mandulát és sütőport elvegyítjük, a masszába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verve hozzáadjuk.
  2. A tészta felét kikent kuglófformába (kb. 16 cm átmérőjű, 1,2 literes) elkenjük. Egy evőkanál forró vízzel elkeverjük a kávéport, majd a befőttel együtt a maradék tésztába keverjük. A formába öntjük, egy villával márványozzuk (spirálisan megkeverjük).
  3. Előmelegített sütőben (villanytűzhely 175 fok, légkeveréses tűzhely 150 fok, gáztűzhely 2. fokozat) 45-50 percig sütjük. A sütőből kivéve, kiborítva kihűlni hagyjuk. Egy teáskanál édesítővel beszórjuk.

Tipp: nem diabetikus változatban a tésztát 125 g cukorral készítjük, cukrozott meggybefőttet használunk. A kihűlt kuglófot egy-két teáskanál porcukorral szórjuk meg.

2018. május 9.ÉtelSütemény

Kapcsolódó