Sportágválasztó Magazin

Hátszín mediterrán spenóttal

Ételválasztó | 2018. június 22. | Ételválasztó |  209 | |

Étel

Hátszín mediterrán spenóttal

Vaspótlásnak kiváló, és még finom is ez a tartalmas főétel. És hogy ne csak a gyomrunkra gondoljunk; bőrünknek, szemünknek fontos béta-karotint is sokat ad.

Egy adag tápértékei

energia 310 kcal
fehérje 38 g
szénhidrát 4 g
zsír 16 g

Hozzávalók 4 személyre

  • két evőkanál fenyőmag
  • 800 g spenót
  • három fej hagyma
  • egy-két cikk fokhagyma
  • két evőkanál vaj vagy margarin
  • só, bors, őrölt szerecsendió
  • négy szelet hátszín (szeletenként kb. 150 g)
  • két teáskanál olaj

Elkészítése

  1. Szárazon aranyszínűre pirítjuk a fenyőmagot, majd hűlni hagyjuk. A spenótot alaposan megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát és egy fej hagymát lehámozunk és finomra vágunk. A vajat egy edényben felhevítjük, megpároljuk benne a hagymát, fokhagymát. 150 ml vizet hozzáöntünk, felforraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Beletesszük a spenótot és 3-4 percet pároljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, olajjal bekenjük a húst. Felforrósított grillserpenyőben oldalanként öt percet sütjük.
  3. Két fej hagymát lehámozunk, felkarikázunk. A húst a serpenyőből kivéve, alufóliába csomagolva pihentetjük. A hagymát megpirítjuk a grillserpenyőben. A fenyőmagot durvára vágva a spenóthoz keverjük. Együtt tálaljuk a hússal, a hagymakarikákkal.

2018. június 22.Étel

Kapcsolódó