Sportágválasztó Magazin

Feketeerdő kocka

Ételválasztó | 2018. július 3. | Ételválasztó |  130 | |

Sütemény

Feketeerdő kocka

A meggy és az étcsokoládé tejszínes kombinációja sokakat képes lázba hozni. Bár eltérünk az eredeti feketeerdő torta cseresznye, tejszín és cseresznyepálinka hármasától, sikerre számíthatunk meggyes-csokoládés kompozíciónkkal.

Egy darab tápértékei

energia 280 kcal
fehérje 4 g
szénhidrát 23 g
zsír 19 g

Hozzávalók kb. 36 darabra

  • 850 g meggy
  • 450 g étcsokoládés tortabevonó
  • 225 g puha vaj vagy margarin
  • 175 g cukor
  • négy csomag vaníliáscukor
  • egy csipet só
  • öt tojás
  • 400 g liszt
  • egy csomag sütőpor
  • 75 ml tej
  • három csomag habfixáló
  • 900 g habtejszín
  • zsiradék a tepsihez

Elkészítése

  1. A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk. 150 g tortabevonót felaprítunk és felolvasztunk. A vajat vagy margarint, a cukrot, egy csomag vaníliáscukrot és a sót krémmé keverjük. A tojásokat egyenként belekeverjük. Elvegyítjük a lisztet a sütőporral, és a tejjel váltakozva a krémhez keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott tortabevonót.
  2. A tésztát egy kb. 32×39 cm-es zsírozott tepsibe terítjük, elsimítjuk. Ráterítjük a meggyet, és előmelegített sütőben (villanytűzhely 175 fok, légkeveréses tűzhely 150 fok, gáztűzhely 2. fokozat) 35-40 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A megsült tésztaalapot négy részre vágjuk és deszkára tesszük. Három csomag vaníliáscukrot elkeverünk három habfixálóval. 700 g habtejszínt keményre verünk, közben beleszórjuk a habfixálós keveréket. A habot a tésztára simítjuk és kb. 30 percet hűtjük.
  4. 300 g tortabevonót felaprítunk, 200 g habtejszínt megmelegítünk, benne a tortabevonót kevergetéssel felolvasztjuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd a hab tetejére terítjük és kb. másfél órát hűtjük.

2018. július 3.Sütemény

Kapcsolódó