Sportágválasztó Magazin

Spenótos palacsinta

Ételválasztó | 2018. július 9. | Ételválasztó |  144 | |

HúsmentesVacsora

Spenótos palacsinta

Vitaminokban és vasban gazdag, hús nélküli vacsora. Nem csak tölteléke, tésztája sem szokványos, az ízek finom harmóniája biztosan emlékezetes marad.

Egy adag tápértékei

energia 630 kcal
fehérje 23 g
szénhidrát 38 g
zsír 41 g

Hozzávalók négy személyre

  • 60 g vaj vagy margarin
  • három tojás
  • 160 g liszt
  • 400 ml tej
  • só, fehérbors
  • 750 g spenót
  • két fej hagyma
  • egy cikk fokhagyma
  • három evőkanál olaj
  • reszelt szerecsendió
  • két paradicsom
  • 100 ml fehérbor
  • 100 g tejszín
  • 50 g parmezán sajt

Elkészítése

  1. 25 g vajat vagy margarint felolvasztunk. Három tojást, 130 g lisztet, 150 ml tejet kevés sóval elkeverünk, a felolvasztott zsiradékot hozzáadjuk. A tésztát kb. 20 percet pihentetjük.
  2. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk. 12 levelet félreteszünk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkockázzuk, egy evőkanál olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a spenótot és hagyjuk összeesni. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, negyedekbe vágjuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk és a spenóthoz keverjük.
  3. Egy kb. 20 cm-es serpenyőben fél evőkanál olajat megforrósítunk, beleteszünk három spenótlevelet, ráöntjük a tészta negyed részét, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ezt megismételjük háromszor.
  4. 35 g vajat vagy margarint megforrósítunk és 30 g liszttel rántást keverünk. 250 ml tejjel, a borral és a tejszínnel elkeverjük, felforraljuk, kb. öt percet főzzük és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  5. A palacsintákat megtöltjük a spenóttal, feltekerjük, kettévágjuk. Egy kikent tűzálló tálba tesszük a szósszal együtt. Lereszeljük és rászórjuk a sajtot. Előmelegített sütőben (villanytűzhely 200 fok, légkeveréses tűzhely 175 fok, gáztűzhely 3. fokozat) kb. 10 percig átsütjük.

2018. július 9.HúsmentesVacsora

Kapcsolódó