Sportágválasztó Magazin

Ford Driving Skills for Life

A Ford idén is ingyenes vezetéstechnikai tréninget ajánl a 18–24 éveseknek

Motornapló | 2018. június 2. | Góczán Bettina |  99 | |

Autó-motorFord

Ford Driving Skills for Life

A Ford idén 2. alkalommal hirdette meg a társadalmi felelősségvállalás jegyében Ford Driving Skills for Life programját, melyben a 18-24 év közötti korosztály számára biztosítanak ingyenes, 2 napos vezetéstechnikai tréninget szeptember 22-23-án.

A Magyar Autóklub székházában tartott sajtótájékoztatóra elkísért egy 11. évfolyamos diákom is, akinek már van jogosítványa, saját autója, jól vezet, de fontosnak tartja a saját fejlődését. Ért az autókhoz, de minden újdonság érdekli. Napi szinten vezet és többször találkozott már saját korosztályának veszélyeztető magatartásával.

Ford Driving Skills for Life

A program lényege, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalok vezetési gyakorlatukat bővíthessék és a tréning által jobban felkészülhessenek a balesetmentes közlekedésre. A program tavaly már bevált helyszínén, a Pólus Center parkolójában a 320 főt képzett trénerek segítik az autóbalesetek elkerülésében, VR-technika, interaktív feladatok, kreatív szemléltetőeszközök (ittasságot, droghasználatot, másnaposságot szimuláló öltözet) által. A fiatalok ezen a hétvégén megtanulják a különféle veszélyhelyzetek kezelését: alulkormányzottság – vizes/havas úton való megcsúszás- , a vészfékezés, a manőverezés, illetve a zavaró tényezők, lásd mobilozás, selfizés, élő bejelentkezés.
Györke Orsolya, a Ford Driving Skills for Live magyarországi menedzsere elmondta még, hogy idén a Ford kiemelt fontosságot tulajdonít a kerékpáros-közlekedéssel való alapos megismertetése, amelyről „Share the Road” kisfilmjük is szól. A sajtótájékoztatón kerékpáros segítséggel mutatták be a „holland módszert”, amellyel elkerülhetőek a tágra nyitott ajtó és a kerékpáros ütközése általi balesetek. Mind a Magyar Autóklub elnöke, mind az Országos Rendőrfőkapitányság képviselője beszélt arról, hogy a mai KRESZ átalakításra szorul, mivel megjelentek olyan alternatív közlekedési eszközök, lásd roller, segway, MOL Bubi, amelyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül.
Az ingyenes programra folyamatosan lehet regisztrálni a www.drivingskillsforlife.hu weboldalon, a helyek limitáltak!

2018. június 2.Autó-motorFord