Sportágválasztó Magazin

VikRun

Bejárta a világot a Run Away kampány

Bejárta a világot a Run Away kampány

Pécstől Pekingig kinyitották a szemüket az emberek

2018. december 14. | Sportágválasztó

Előzmény - Szerdán, a támadást követő 3. napon engedtek haza a kórházból a férjem a gyerekekkel volt uszodában. Unokatesóm meglátogatott otthon. Szerettem volna egy pozitív kommunikációt, ő javasolta egy kampány gondolatát. Volt pár fotó a telefonomban magamról, de csúnya, pozitívum nélküli, negatív kisugárzással. Laci – unokaöcsém rácsörgött a családunk esküvői fotósára, és egy óra múlva találkoztunk vele a Margitszigeten…Kerültem a szemkontaktust. Inkább, a tükör, mint amit a tekintetekben látok. Nem megítélés, csak valami erős negatív, ami miattam éreznek abban a pillanatban, amikor meglátnak…


Úszom a Vizesgálán

Úszom a Vizesgálán

2018. november 22. | Sportágválasztó

Igyekszem minden „vízazonos” dolgot megosztani veletek magammal kapcsolatban.


A támadóm vallott, elmondom, nekem mit mondott

A támadóm vallott, elmondom, nekem mit mondott

2018. november 10. | Makai Viki

Most értesültem a sajtóból, hogy István, vagy ahogy kollégáitól megtudtam Pityu, mindent bevallott.


Túléltem, beszélek!

VIDEO Túléltem, beszélek!

Felzaklató, őszinte, részletes mélyinterjú. Hogyan éltem meg, hogyan éltem túl.

2018. november 2. | Makai Viki

Egy trauma feldolgozásában és az ultrafutásban nagyon sok közös pont van. Például utólag visszagondolva is hihetetlen, mennyivel többet kibír az ember, mint valaha gondolta volna, és hogy a feldolgozás is, mint minden változás, komfortzónán kívül zajló folyamat. A videó hosszú, és felzakalató. Eddig segítőnek éreztem, hogy elmondjam a teljes történetet. Már nem. A konklúziók, célok, és a lehetőségek, ami felé a figyelmem fordítani szeretném.


Erőszakra erőszak nem megoldás!

Erőszakra erőszak nem megoldás!

2018. november 1. | Makai Viki

Olyan ideológiát tesznek szavaim mögé, amit sosem gondoltam és amivel nem tudok és nem is akarok azonosulni!


„Csirkebox”, dopping, arany?

„Csirkebox”, dopping, arany?

8. országos bajnoki címem története

2018. július 6. | Makai Viki

12 órás, éjszakai futóverseny szubjektív története, melyből kiderül, milyen mentális és fizikai küzdelmekre számíthat, aki két héttel egy 200 km feletti verseny után szeretne 100 km feletti távon bajnok lenni; és hogy a sok kiszámíthatatlan dolog után tud-e olyan történni, amire legmerészebb álmomban sem gondoltam volna… (Tud.)


Fej vagy sírás?

Fej vagy sírás?

Érdekfeszítő novella egy 24 órás ultrafutó Európa-bajnokságról

2018. június 6. | Makai Viki

Az ultrafutóversenyek előtt fejben előre lejátszom az összes esetlegesen felmerülő problémát, és azok megoldását. Ám a 101-es szobában egész más törvények érvényesülnek. Égi magaslatok és pokoli mélységek a folyamatos futás közben, egy teljes napon át, Európa legjobbjaival szemben. 24 óra futás több, mint sport.


„Az én anyukám egy futó anyuka”

„Az én anyukám egy futó anyuka”

„Olyan, mint a többi anyuka, csak sokkal menőbb.”

2018. május 12. | Makai Viki

„Az én anyukám egy futó anyuka. Olyan, mint a többi anyuka, csak sokkal menőbb.” Ja, nem olyan, mert a többi anyuka ott lesz az ovis ballagáson, futóverseny helyett. Mikor ad hozzá és mikor vesz el a családi életből, ha valamelyik szülő elkötelezett sportoló? Család vagy sport? Biztos mindig egyértelmű a döntés?


Sárvári 12 órás futóverseny

Sárvári 12 órás futóverseny

Az Európa-bajnokság főpróbája

2018. május 1. | Makai Viki

A Sárvár 12 órás futás, a sárvári vár körül kijelölt 1,033 km-es pályán zajlik. 12 órán keresztül körözünk, ami jó esetben kb. a Budapest–Siófok távolságnak felel meg. Meg lehet állni, ülve enni, aludni mindazoknak, akik nem azért vannak most itt, mint én: 24 órás Európa-bajnokság, főpróba indul...


Spartan sprint

Spartan sprint

Új sportágat próbál a család

2018. április 27. | Makai Viki

Bő lére eresztett első Spartan Race-es élményeimről készült beszámolómból megtudhatjátok, hogy egy ultrafutó tud-e kötélre mászni, hogy mit kell csinálni egy versenyen, ha száraz tenyérre van szükséged, miközben nyakig sáros vagy, és hogy végül be kellett-e mennie Árcsinak a tóba.


VikRun

VikRun

Makai Viki ultrafutó blogja

2018. április 22. | Makai Viki

Makai Viktória vagyok, 7-szeres magyar bajnok, 2015. év ultrafutója, többszörös válogatott, szenvedélyes anyuka és ultrafutó. A két nagy ajándékot, a futást és a családot – illetve a férjem – szinte egy időben kaptam, 2003 táján.