Sportágválasztó Magazin

Címke: Akadályfutás

Megalakították a Ninja Warriors nemzetközi szervezetét

Megalakították a Ninja Warriors nemzetközi szervezetét

2019. február 5. | Sportágválasztó

Az akadályfutás sportág elképesztő lendületű fejlődésében újabb mérföldkőhöz érkezett: megalakult a FISO (Nemzetközi Akadálysport Szövetség) égisze alatt az UNAA (Ultimate Ninja Athlete Association), amely összefogja jól ismert „Ninja Warriors” show műsorokhoz hasonló eseményeket, versenyeket és a sportolókat. Az UNAA szervezi és koordinálja nemzetközi szinten a versenysorozatokat, bajnokságokat és edzésmódszereket, edzőtermeket.

A terembe is beköltöznek a terepakadályfutók

A terembe is beköltöznek a terepakadályfutók

A jövő sportja lehet a terepakadályfutás

2018. augusztus 27. | Sportágválasztó

Mostantól más neve lesz a Terepakadályfutó Szövetségnek (TEFUTSZ). A szervezet a bíróság végzése alapján Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség nevet vette fel. Rozina Tamás alelnök a Sportágválasztó Magazinnak elmondta, a formai változtatás már korábban kezdetét vette.

Terepakadályfutás – szintet léptek a magyar bajnoki futamok

Terepakadályfutás – szintet léptek a magyar bajnoki futamok

OCR-kvalifikációs versenyek következnek

2018. augusztus 22. | Sportágválasztó

Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok immár hivatalos OCR-kvalifikációs viadaloknak számítanak.

Copfos Running Warrior

Copfos Running Warrior

2018. június 25. | Góczán Bettina

A lányom szeret futni, nem csoda. Babakocsiban ülve is futottam vele, volt, hogy félmaratonnyi távot. Kacagott a kocsiban esőben, aludt napsütésben, természetes neki a hajrázás. A balett mellett jelenleg az akadályfutás az a sportág, amit nagyon szeret (lásd korábbi blogbejegyzések).

Születésnapi bulik sportosan

Születésnapi bulik sportosan

2018. június 19. | Góczán Bettina

Gyerekszületésnapok. Van egy tavaszi és van egy nyári gyerekünk. Az évek növekedését elsősorban családi körben ünnepeljük, de a gyerekeink kérésére bulit is szervezünk. Hívják őket is, mennek örömmel. Hívunk mi is barátokat, osztálytársakat, ovistársakat.

Pilisi akadályfutó versenyen

Pilisi akadályfutó versenyen

A mozgás öröme: Pilis Mountain Race 2018 Vol. 1.

2018. május 11. | Góczán Bettina

Szeretem a családias rendezvényeket, amelyek jól szervezettek és minden ízükben arról szólnak, amire hivatottak. Nincs sallang, nincs körülményeskedés, minden stimmel. Az évi közel 2500 hazai futóverseny és teljesítménytúra, valamint a sok-sok egyéb rendezvény közül kedvünkre válogathatunk.

Brutálfutás 7.0

Brutálfutás 7.0

Nyáregyháza

2018. április 29. | Sportágválasztó

Nem lesz könnyű, de imádni fogod! Életed leghosszabb 7 kilométere! Hasonló jópofa szlogenekkel biztatnak a szervezők, és tényleg. Óriási élmény, különösen családdal, barátokkal egy futamban indulni. A „nevezéskor még jó ötletnek tűnt” is remek poén, nevezzetek! Idén Ötpróba-pontokért is.

Spartan sprint

Spartan sprint

Új sportágat próbál a család

2018. április 27. | Makai Viki

Bő lére eresztett első Spartan Race-es élményeimről készült beszámolómból megtudhatjátok, hogy egy ultrafutó tud-e kötélre mászni, hogy mit kell csinálni egy versenyen, ha száraz tenyérre van szükséged, miközben nyakig sáros vagy, és hogy végül be kellett-e mennie Árcsinak a tóba.