Sportágválasztó Magazin

Címke: Alpesi sí

V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!

V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!

Január 19., Vasas Jégcentrum

2018. december 10. | Sportágválasztó

Január 19-én, szombaton 10–17 óra között lesz az V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is! elnevezésű esemény Budapesten, a Vasas Jégcentrumban, ahol több mint 20 havas-jeges sportágat próbálhatnak ki INGYENESEN az érdeklődők.

Emlékezetes pillanatok

Emlékezetes pillanatok

A phjongcshangi téli olimpiáról

2018. február 26. | Sportágválasztó

Emlékezetes marad számunkra az idei téli olimpia. Magyarország megszerezte első aranyérmét a téli olimpiák történetében. Rövidpályás gyorskorcsolyázóink további pontokat is szereztek, a korábbi magyar pontszámrekordot is megdöntve. De nemcsak ők vitték hírünket...

A magyar lányok megmutatták!

A magyar lányok megmutatták!

Négy tizenéves női versenyzőnk volt a téli olimpián!

2018. február 25. | Sportágválasztó

Miközben – érthető módon – leginkább a történelmi aranyéremről, és az azt szerző magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyázókról esik szó a phjongcshangi téli olimpia kapcsán, ne feledjük el azt sem, hogy négy olyan női sportoló is képviselte a magyar színeket, akik még nincsenek 20 évesek.

Közelebb az újabb pontszerzéshez

Közelebb az újabb pontszerzéshez

Összefoglaló a téli olimpia magyar vonatkozású eseményeiről – február 13.

2018. február 14. | Czire Attila

A sikeres szombati kezdés után a keddi napot is nagyon vártuk, hiszen sok magyar indulónak szurkolhattunk. Alpesi sí, sífutás, gyorskorcsolya és természetesen leginkább a rövidpályás gyorskorcsolya: két lányunk már a negyeddöntőben, a Liu-testvérek a selejtezőkben, és a váltónk is bemutatkozott.

Helytálltak sízőink a kombinációban

Helytálltak sízőink a kombinációban

Samsal Dalibor a 32., Kékesi Márton a 35.

2018. február 13. | Sportágválasztó

Miután sikeresen teljesítették a lesiklást, sízőink indulhattak a szlalompályán is. Az első versenyszámban Samsal Dalibor a 60., Kékesi Márton a 62. helyen végzett, de bíztak abban, hogy műlesiklásban jelentősen sikerül javítaniuk, és ez így is történt.

Mindkét magyar síző folytathatja

Mindkét magyar síző folytathatja

Teljesítették a lesiklást a kombinációban

2018. február 13. | Sportágválasztó

Mindkét magyar teljesítette a lesiklópályát kombinációban, tehát láthatjuk őket a szlalompályán is. Szurkoljunk, hogy sikerüljön a műlesiklást is teljesíteniük. Nem érmekért indultak, a cél valóban a pálya teljesítése, és a minél jobb helyezés elérése.

Téli olimpia – kedd, február 13. – élő hírfolyam

Téli olimpia – kedd, február 13. – élő hírfolyam

Cikkünk folyamatosan frissül.

2018. február 13. | Sportágválasztó

Lesz-e újabb pontszerzés? Ma több sportágban is érdekeltek vagyunk: férfi szuperkombináció (alpesi sí), rövidpályás gyorskorcsolya női 500 m döntő, illetve férfi 1000 m selejtező és 5000 m férfi csapatváltó, férfi sífutás (sprint) és végül 1500 méter férfi gyorskorcsolya.

Magyarok nélkül a téli olimpia ma is

Magyarok nélkül a téli olimpia ma is

Elhalasztották a női óriás-műlesiklást is

2018. február 12. | Sportágválasztó

Felvezető cikkünkben azt írtuk, hogy majdnem minden nap láthatunk magyarokat a téli olimpián... az élet, pontosabban az időjárás felülírta az előzetes programot. A mai női óriás-műlesiklást is elhalasztották, Hozmann Szonjának és Maróty Mariann Miminek csütörtökön szurkolhatunk majd.

Maróty Mariann Mimi

Maróty Mariann Mimi

A helytállás a cél a téli olimpián

2018. február 11. | Sportágválasztó

A 19 éves lány már többszörös magyar bajnok, és bár cél az egyre jobb nemzetközi szereplés, az olimpiai pontszerzés természetesen nem szerepel az elvárások között. Óriási dolog, hogy ott lehet a téli olimpián, tiszta szívből szurkolunk neki is a minél jobb eredményért.

Alpesi sízőink később kezdenek

Alpesi sízőink később kezdenek

A vasárnapi lesiklást csütörtökre halasztották

2018. február 11. | Sportágválasztó

Az olimpia első magyar érdekeltségű napján gyorskorcsolyázóinkért szoríthattunk, de alpesi síben is több versenyzőnk indul – sőt, Magyarország csapatként is! –, és bár az éremszerzés nyilván nem reális elvárás, mindenképpen megérdemlik a szurkolást, hiszen már az óriási eredmény, hogy ott lehetnek.

Éremhalmozás Andorrában

Éremhalmozás Andorrában

Tóth Zita bombaformában!

2018. január 31. | Sportágválasztó

A magyar utánpótlás válogatott korosztályos nemzetközi alpesi síversenyen vesz részt, Andorrában. A Trofeu Borrufán, az U16-os lányok között Tóth Zita három arany és egy bronzérmet szerzett!

Tóth Zita duplázott alpesi síben

Tóth Zita duplázott alpesi síben

Szlalomban és óriás-műlesiklásban is győzött Andorrában

2018. január 30. | Sportágválasztó

A magyar utánpótlás válogatott a korosztályos nemzetközi alpesi síversenyen, a Trofeu Borrufán vesz részt, Andorrában. Tóth Zita kiváló formában várta az U16-os lányok hétfői műlesikló futamát, és sikerült is mindenkit maga mögé utasítania. Kedden került sor az óriás-műlesiklásra.

Hozmann Szonja 16 évesen a téli olimpián!

Hozmann Szonja 16 évesen a téli olimpián!

Alpesi síben képviseli Magyarországot

2018. január 23. | Sportágválasztó

Miklós Edit sérülésével a magyar csapat a legjobbját veszítette el alpesi síben. Remek világkupa-szereplésének köszönhetően olimpiai hetedik helyezett sízőnk egy plusz női kvótát szerzett. A Szövetség döntött: a két női kvótából az egyiket Hozmann Szonja kapja a phjongcshangi téli olimpiára.

Hómenők Kupa, III. forduló

Hómenők Kupa, III. forduló

ELMARAD!

2018. január 7. | Sportágválasztó

Magyarország első számú családi síversenysorozata ötfordulós. Az I. és II. forduló műanyagpályán zajlott, a III–V. fordulókra havon kerül sor. A futamokat külön is értékelik, az összetett értékelés feltétele a legalább két fordulóban való indulás, azaz még nem késtél le semmiről!

Alpesi sí

Alpesi sí

Alpesi szakág: lesiklás, műlesiklás, óriásműlesiklás, Super-G, alpesi összetett (Super Combi)

2018. május 8. | Sportágválasztó

A síléc az emberiség ősibb közlekedési találmánya, mint a kerék. Az Ázsiából vándorló nomád törzsek hozták magukkal Európába, ahol először Skandináviában honosodott meg. Évszázadokon át azonban csak közlekedésre, vadászatra, valamint nem ritkán háborúskodásra használták Skandinávia népei.