Sportágválasztó Magazin

Címke: Atlétika

 Pigniczki Fanni döntős Nápolyban

 Pigniczki Fanni döntős Nápolyban

2019. július 12. | Sportágválasztó

A Nápolyban zajló Universiadén csütörtökön három sportágban voltak érdekeltek a magyarok. Az atlétikán kívül taekwondóban és ritmikus gimnasztikában indult magyar versenyző.

Korai örömök, nagy bukások

Korai örömök, nagy bukások

2019. február 17. | Sportágválasztó

Van egy elkoptatott focis mondás (sok ilyen van), miszerint akkor van vége egy meccsnek, amikor a bíró (most már játékvezető) lefújja azt. Az alábbi összeállítást végignézve megállapítható, hogy ez a szólás mennyire igaz. Utolsó métereken megnyert, vagy elbukott versenyek, nagyképű ünneplések, és jó kis sportos drámák.

Baji már az olimpiára koncentrál

Baji már az olimpiára koncentrál

2019. február 4. | Sportágválasztó

Már az idén ki szeretné harcolni az olimpiai indulás jogát a világbajnoki bronzérmes gátfutó Baji Balázs. A londoni vb harmadik helyezettje az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, szeretne jó formában érkezni a dohai világbajnokságra és ott esetleg megismételni a 2017-es szereplést. Ugyanakkor hozzátette: talán még fontosabb, hogy az olimpiai kvalifikációja sikerüljön idén, és úgy készülhessen a következő szezonra, hogy ott lehet Tokióban.

Atlétika, foci, triatlon

Atlétika, foci, triatlon

Hétvégi sportműsor

2018. augusztus 24. | Sportágválasztó

Tartalmas hazai sportprogramokat tartogat a hétvége. Jön a 6. forduló a labdarúgó NB I-ben, a Fradi kispadján bemutatkozik az új edző Szerhij Rebrov, atlétikában Magyar Szuper Liga-döntőt rendeznek, a világ legjobb ifi bunyósait pedig a Duna Arénában láthatja a közönség.

Szenzáció! Történelmi arany atlétikában

Szenzáció! Történelmi arany atlétikában

Még soha nem nyert magyar atléta aranyérmet világbajnokságon

2018. március 3. | Sportágválasztó

A súlylökő Márton Anita aranyérmet szerzett a Birminghamben zajló fedettpályás atlétikai világbajnokságon. A 19,62 méter új országos csúcs, ráadásul a világ idei legjobb eredménye.

Utánpótlás csúcs 60 gáton

Utánpótlás csúcs 60 gáton

A 21 éves Kozák Luca új fedettpályás utánpótlás csúcsot ért el Franciaországban

2018. január 28. | Sportágválasztó

A franciaországi Val de Reuil-ben megrendezett fedettpályás versenyen kiváló futással – és 8,09 másodperces új fedettpályás utánpótlás csúccsal – Kozák Luca nyerte a 60 méteres gátfutást!

Magyar ezüsttel kezdődött a mezei futó EB

Magyar ezüsttel kezdődött a mezei futó EB

Tóth Lili Anna ezüstérmes lett az U20 nők 4180 méteres versenyén

2017. december 10. | Sportágválasztó

A Somorján zajló mezei futó Európa-bajnokság első versenyszámában máris érmet szereztünk, Tóth Lili Anna, a Budapest Honvéd atlétája futott be másodikként, ami a siker mellett némi elégtétel lehet a nyári junior kontinensviadalt sérülés miatt feladó sportolónak.

Atlétika

Atlétika

2018. május 8. | Sportágválasztó

Az atlétika mai mozgásformáinak alapja az ember természetes mozgása: a járás, futás, ugrás, dobás. A versenyszámokat szakáguk szerint csoportosíthatjuk. Az 5 szakág: futások, gyaloglás, ugrások, dobások, többpróbázás.