Sportágválasztó Magazin

Címke: Birkózás

Lőrinczék is indulnak az Európa Játékokon

Lőrinczék is indulnak az Európa Játékokon

2019. április 30. | Sportágválasztó

Országos bajnokságra készülnek a kötöttfogású birkózók. A bukaresti Európa-bajnokság után a következő nagy nemzetközi megmérettetés az Európa Játékok lesz, de az év főversenye továbbra is az őszi világbajnokság számukra.

Testvére miatt váltott súlycsoportot és Európa-bajnok lett

Testvére miatt váltott súlycsoportot és Európa-bajnok lett

A Lévai-testvérek kihozták a helyzetből a maximumot

2019. március 17. | Sportágválasztó

Lévai Zoltán testvére miatt váltott súlycsoportot, ami végül eredményesnek bizonyult. A magyar birkózó ugyanis aranyérmes lett az újvidéki U23-as birkózó Európa-bajnokságon a 82 kilogrammosok között, míg testvére, Lévai Tamás a 77 kilogrammos súlycsoportban bronzérmet nyert.

Bácsi Péter a színpadon is megállta a helyét

Bácsi Péter a színpadon is megállta a helyét

2019. március 5. | Sportágválasztó

Bácsi Péter még nem döntött arról, hogy versenyzőként nekivág-e a 2020-as tokiói olimpiai kvalifikációs időszaknak.  

Bácsi edzőként és versenyzőként is bizonyítana

Bácsi edzőként és versenyzőként is bizonyítana

2018. december 21. | Sportágválasztó

Bácsi Péternek elsősorban a fiatalok felkészülését segíti a jövőben. Mindemellett a saját edzéseit is elvégzi. A kétszeres világbajnok birkózó a jövőbeli terveiről beszélt a DIGI Sport híradójának.

Világbajnokokkal ünnepeltek a BVSC-nél

Világbajnokokkal ünnepeltek a BVSC-nél

2018. december 19. | Sportágválasztó

Ünnepeltek, évet értékeltek és terveznek. Ők a BVSC Birkózó Szakosztályának tagjai és vezetői. Illés Gergely utánpótlás vezetőedző szerint a klubnál a cél az, hogy a versenyző, a sportvezető és a szülő is jól érezze magát.

Bácsiék köszönik a szurkolást

Bácsiék köszönik a szurkolást

2018. november 12. | Sportágválasztó

Magyar világbajnoki érmesek mondanak köszönetet a Magyar Birkózó Szövetség új videójában. A felvételen Barka Emese, Bácsi Péter, Korpási Bálint és Lőrincz Tamás üzen a magyar közönségnek.

Büszkék vagyunk a birkózóinkra

Büszkék vagyunk a birkózóinkra

2018. október 29. | Sportágválasztó

Véget ért a birkózó-világbajnokság. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett világverseny volt a legnagyobb vb ebben a sportágban. A magyar szereplést tekintve felemás lehet az érzésünk. A kötöttfogás ugyanis hozta azt, amit a szakágtól reméltünk, a nők teljesítették az előzetesen kitűzött célt, a szabadfogásúaknak viszont nem sikerült annyira ez a vb.

A Fradi elnöke tovább dolgozna az FTC élén

A Fradi elnöke tovább dolgozna az FTC élén

2018. október 15. | Sportágválasztó

Kubatov Gábor maradna! Ferencváros elnöke hétfőn bejelentette: ha megválasztják, újabb négy évre vállalja munkát a zöld-fehér klub élén.

Egyre többen kezdhetnek el birkózni

Egyre többen kezdhetnek el birkózni

2018. október 15. | Sportágválasztó

Fantasztikus világverseny előtt áll a főváros. Október 20-án megkezdődik a 2018-as birkózó-világbajnokság, amely a sportág legnagyobb vb-je lesz. Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, a szervező bizottság ügyvezetője nyilatkozott a Sportágválasztó Magazinnak.

Bácsi minden edzését elemzi

Bácsi minden edzését elemzi

2018. október 9. | Sportágválasztó

Bácsi Péter nagyon készül. A Ferencváros világ- és Európa-bajnoka semmit sem bíz a véletlenre. Legutóbb, amikor Budapest világbajnokságot rendezett, egy sérülés miatt nem tudott küzdőtérre lépni.

Nagy dobásra készülnek a birkózók

2018. október 8. | Sportágválasztó

Komáromi Tibor szerint a birkózás az egyik olyan sikersportág, amely érdekli az embereket. A Magyar Birkózó Szövetség egyik alelnöke háromszor nyert kötöttfogásban világbajnoki aranyérmet, egy alkalommal szerzett olimpiai ezüstöt és Európa-bajnoki címmel is rendelkezik. A szakember elmondta, a világbajnokság hatására több kisgyerek kezdhet el birkózni.

Kiss hamarosan rákapcsol

Kiss hamarosan rákapcsol

2018. október 4. | Sportágválasztó

Nincs bosszantóbb egy élsportoló számára, ha egy fontos világverseny előtt egy sérülés nehezíti a felkészülését. Így van ezzel Kiss Balázs is, akinek az egyik térde rakoncátlankodik, de a világbajnok nem bosszankodik. A 97 kilogrammos klasszissal beszélgettünk.

Sportágat választott Moszkva olimpiai bajnoka

Sportágat választott Moszkva olimpiai bajnoka

2018. szeptember 19. | Sportágválasztó

Asztaliteniszben is jártas Kocsis Ferenc birkózó olimpiai bajnokunk. A 65 éves legendát Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója hívta ki egy barátságos mérkőzésre a színház hétvégén megrendezett utcabálján. A pingpongcsatának a Sportágválasztó Magazin is szemtanúja volt.

Kissék Fehéroroszországba mennek ellenfélnézőbe

Kissék Fehéroroszországba mennek ellenfélnézőbe

2018. szeptember 6. | Sportágválasztó

Kiss Balázs Minszkben tartja a világbajnokság főpróbáját. A BVSC világbajnok birkózója a válogatott többi tagjához hasonlóan minden idegszálával már a hazai rendezésű vb-re koncentrál.

Bárdosi Sándor: amit kaptam, továbbadtam

Bárdosi Sándor: amit kaptam, továbbadtam

2018. augusztus 23. | Sportágválasztó

Magyarországon a helyére került a birkózás az olimpiai ezüstérmes, vb- és Eb-harmadik Bárdosi Sándor szerint, aki az októberi, budapesti világbajnokság népszerűsítésén dolgozik.

A birkózók is szeretik a Sportágválasztót…

2018. augusztus 21. | Sportágválasztó

A BVSC birkózói nagy sikert arattak a legutóbbi Sportágválasztón. A klubnál ezért már most készülnek a következő eseményre. Szeptember 14-én és 15-én rendezik meg a XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztót, ahol több mint 100 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők.

Birkózóké a Hónap műhelye díj

Birkózóké a Hónap műhelye díj

A Pénzügyőr SE birkozói nyerték a novemberi díjat

2018. január 9. | Sportágválasztó

A fővárosi klub birkózói nyerték el, kiváló novemberi teljesítményüknek köszönhetően a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított díjat. A hónap műhelye díjjal félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány is jár.

Birkózás

Birkózás

2018. május 16. | Sportágválasztó

A birkózás során a versenyzők eszköz nélkül, test-test elleni küzdelemben törekszenek arra, hogy az ellenfelet két vállra fektessék. Ezt tusnak nevezzük. Legalább 1 másodpercig kell mindkét vállnak a szőnyeget érinteni. Nagyobb értékű dobásokkal, fogásokkal, több pontot szerezve is lehet győzni.