Sportágválasztó Magazin

Címke: Európa-bajnokság

Gera Zoltán nagykövet lesz

Gera Zoltán nagykövet lesz

2019. január 29. | Sportágválasztó

Gera Zoltán lesz a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti nagykövete.

Már megkezdődött az Eb-kvalifikáció

Már megkezdődött az Eb-kvalifikáció

2019. január 15. | Sportágválasztó

Kecskemét adott otthont a 2019-es nyílt országos szkander bajnokságnak. Az esemény egyben Eb-kvalifikációs verseny is volt. Az országos bajnokságra több száz nevezés érkezett, az idei kontinensbajnokságot pedig a görögországi Loutrakiban rendezik meg.

Sporttörténelem

Sporttörténelem

2019. január 13. | Sportágválasztó

Soha nem látott magyar sikerek a kontinensbajnokságon! A magyar csapat története során először végzett a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság éremtáblázatának élén.

Indul az Eb-kvalifikáció

Indul az Eb-kvalifikáció

2018. december 15. | Sportágválasztó

A fallabdázóknál megkezdődnek a válogatóversenyek a birminghami Európa-bajnokságra. A férfiaknak A-kategóriás versenyt rendeznek Budapesten, ugyanitt a nők is ütőt ragadnak a hétvégén.

Szeret „rosszalkodni” a terepakadályfutás női bajnoka

Szeret „rosszalkodni” a terepakadályfutás női bajnoka

2018. október 19. | Sportágválasztó

Azt mondja, hogy a terepakadályfutás felszabadítja. Egyszerűen élvezi, hogy a versenyeken a körülmények – ahogy ő fogalmaz – nem optimálisak. Páder Zsófia idén gondoskodott arról, hogy megjegyezzék a nevét. A terepakadályfutó a Sportágválasztó Magazinnak értékelte a szezonját.

Díjugratás - Középdöntőben zárt a magyar csodaló

Díjugratás - Középdöntőben zárt a magyar csodaló

2018. október 9. | Sportágválasztó

Sokat fejlődött Chacco Blue II! A pej mén már a tavalyi göteborgi Eb-n már bemutatkozott világversenyen, akkor Krucsó Szabolccsal a nyergében a legjobb magyarként végeztek, bejutottak a TOP 50-be és végül a 43. helyen zártak. Idén az Egyesült Államokban, Tryonban rendezték meg a világbajnokságot, Krucsó Szabolcs Chacco Blue II-vel a középdöntőben fejezte be a versenyt.

Európa-bajnok a Party Team!

Európa-bajnok a Party Team!

2018. október 9. | Sportágválasztó

Európa-bajnok lett junior lány nagyformációs kategóriában az újbudai Rock and Magic akrobatikus rock and roll egyesület csapata, a Party Team. Ez a magyar táncsport második junior lányformációs aranyérme, és az egyesület harmadik idei formációs Európa-bajnoki címe, amely önmagában szenzáció, hiszen soha nem fordult még elő olyan, hogy egy évben egy klub adja a 4 nemzetközi formációs rock and roll kategóriából háromban az Európa-bajnokot.

Részsikerek a raffa Európa-bajnokságon

Részsikerek a raffa Európa-bajnokságon

Egy sportág a gyerekeknek és az időseknek

2018. szeptember 26. | Sportágválasztó

A magyar válogatott tagjai meglepetésgyőzelmekkel rukkoltak elő a raffa (bocsa) Európa-bajnokságon, amelyet az olaszországi Sondrióban rendeztek meg. A szakág kontinensbajnoksága tulajdonképpen egy csapatverseny volt, amelyben trióban, párosban és egyéniben mérték össze erejüket a versenyzők.

Darts – Eb-re készülnek a legjobbak

Darts – Eb-re készülnek a legjobbak

Nőhet a sportágat űzők tábora

2018. augusztus 24. | Sportágválasztó

Teljes létszámban indultak a szeptemberi steel darts Európa-bajnokság előtti utolsó nagyobb hazai eseményen a magyar válogatott tagjai. Az országos bajnokság hatodik, debreceni fordulóján a férfiaknál az Eb-résztvevő Székely „Penge” Pál győzött, a nőknél viszont borult a papírforma.

Ha 200 pillangó, akkor Magyarország

Ha 200 pillangó, akkor Magyarország

A férfiak után a nőknél is elhoztuk az aranyérmet 200 pillangón!

2018. augusztus 7. | Sportágválasztó

Hat év után újra sikerült duplázni 200 pillangón. A Glasgow-i úszó Európa-bajnokságon, egy nappal azután, hogy Milák Kristóf nagy fölénnyel aranyérmet szerzett ebben a versenyszámban, Kapás Boglárka remek taktikával hajrázta le a szám specialistáit.

Pillangó: magyar arany és ezüst

Pillangó: magyar arany és ezüst

Milák Kristóf arany-, Kenderesi Tamás ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon!

2018. augusztus 5. | Sportágválasztó

A két magyar klasszis hozta a papírformát: Milák Kristóf arany-, Kenderesi Tamás ezüstérmet szerzett 200 pillangón, a glasgow-i Európa-bajnokság harmadik napján. Legutóbb hat éve fordult elő, hogy az úszó Eb egyik versenyszámában magyar sportoló végezzen az első és második helyen is.

Fantasztikus szereplés

Fantasztikus szereplés

Az öttusa Európa-bajnokság utolsó napján is szereztünk érmet!

2018. július 23. | Sportágválasztó

A magyar küldöttség fantasztikusan szerepelt és öt éremmel zárta a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. A záró napon a vegyes váltók döntőjét rendezték, a Kovács Sarolta és Demeter Bence kettős pedig bronzéremmel zárta a versenyt. Magyarország második lett az éremtáblázaton!

Ezüstvasárnap

Ezüstvasárnap

Ezüstérem egyéniben és csapatban is az öttusa Európa-bajnokságon

2018. július 23. | Sportágválasztó

Teljes az éremkollekció a Székesfehérváron zajló öttusa Európa-bajnokságon! A szombati, női egyéni bronz és csapatban szerzett aranyérem után, vasárnap egyéniben Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, mint ahogy a Marosi Ádám, Demeter Bence, Regős Gergely összeállítású magyar csapat is.

Aranyérmesek a lányok

Aranyérmesek a lányok

Európa-bajnok lett a magyar női öttusa-csapat!

2018. július 22. | Sportágválasztó

Kiválóan szerepeltek a magyar lányok a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Egyéniben Kovács Sarolta bronzérmet szerzett, az Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta alkotta magyar csapat pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Magyar Eb-csúcs

Magyar Eb-csúcs

Soha nem szerzett még 12 aranyérmet Magyarország junior úszó Eb-n. Eddig.

2018. július 9. | Sportágválasztó

Milák Kristóf ezúttal is elképesztő volt. A zárónapon 12 perc alatt kétszer győzött, előbb 200 gyorson, majd 100 pillangón. Összesen négyszer állt a dobogó tetején, míg Késely Ajna öt aranyérmet vihet haza a junior Európa-bajnokságról! Tényleg fényesnek tűnik a magyar úszósport jövője.

Címvédés rajt-cél győzelemmel

Címvédés rajt-cél győzelemmel

Aranyérmet nyert Gárdonyi Csilla az ifi Európa-bajnokságon

2018. július 2. | Sportágválasztó

A tájfutó ifjúsági Európa-bajnokság a sprint versennyel kezdődött Bulgáriában. Gárdonyi Csilla fantasztikus versenyzéssel védte meg Európa-bajnoki címét. Másnap Szuromi Hanga szerzett bronzérmet (Gárdonyi Csilla negyedik lett), végül Magyarország az éremtáblázaton 6., a pontversenyben 4. lett.

Európa-bajnokok a strandkézis lányok

Európa-bajnokok a strandkézis lányok

A magyar női ifjúsági strandkézilabda válogatott aranyérmet szerzett az Eb-n

2018. július 2. | Sportágválasztó

Bár az első csoportmeccsét elveszítette, utána mindegyik mérkőzését megnyerte a magyar női válogatott a montenegrói Ulcinjban rendezett U18-as strandkézilabda Európa-bajnokságon, így a még U17-ben szerzett vb-arany mellé egy Eb-arany is került. Következik ősszel az ifjúsági olimpia, Buenos Aires-ben.

Aranyérmes a férfi kardcsapat

Aranyérmes a férfi kardcsapat

27 év után nyertünk csapatban Európa-bajnoki címet!

2018. június 22. | Sportágválasztó

Utoljára 1991-ben voltak Európa-bajnokok csapatban férfi kardozóink. A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar válogatott nagyszerű vívással, fölényes győzelmekkel szerezte meg az Európa-bajnoki aranyérmet.

Lapáthatalom

Lapáthatalom

A magyar kajak-kenu válogatott nyerte az éremtáblázatot az Európa-bajnokságon

2018. június 11. | Sportágválasztó

Az előző Európa-bajnoksághoz hasonlóan, a 2018-as belgrádi kontinensviadalon is a magyar válogatott bizonyult a legjobbnak, az összes érem (15) és az aranyérmek számát (6) tekintve is. A visszatérő Kozák Danuta szenzációs formában versenyzett, de a női kenus szakág is fantasztikusan teljesített.

Jó rajt az Eb-n

Jó rajt az Eb-n

Négy magyar érem született a belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokság első napján

2018. június 9. | Sportágválasztó

A magyar kajak-kenu válogatott megkezdte az éremgyűjtést a Belgrádban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. Női kajak négyesünk 500 méteren szerzett aranyérmén kívül két ezüst és egy bronz az első nap termése.