Sportágválasztó Magazin

Címke: Jégkorong

Ilyen volt szempontunkból a Téli Universiade

Ilyen volt szempontunkból a Téli Universiade

2019. március 14. | Sportágválasztó

Magyar szempontból sporttörténelmi volt a 29. Téli Universiade! A szibériai Krasznojarszkban megrendezett „egyetemisták olimpiáján” ugyanis 53 év óta először szerepelt a játékokon az egyetemi jégkorong-válogatott, amely győzelemmel mutatkozott be a multisport eseményen. Vass Márton, a 2008-as sapporói győztes csapat tagja, most szövetségi kapitányként hallgatóinkat a 9. helyre hozta fel.

V. Téli Sportágválasztó

V. Téli Sportágválasztó

2019. január 19. Szabó Kriszti képei

2019. január 21. | Sportágválasztó

Több ezer érdeklődő, 21 sportág és télies hideg a Vasas Jégcentrumban. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, no meg az egyes szakszövetségek és egyesületek segítettek a szervezőknek abban, hogy a családok minél több mozgásformát kipróbálhassanak. A Jégcentrum mellett – többek között – meleg tekintetű kutyusok, és a Mercedes-Benz Hungária Kft. jóvoltából gyönyörű autók fogadták az érdeklődőket. Nézd meg Szabó Kriszti fotóit az V. Téli Sportágválasztóról!

Szuper Levente: A palánk másik oldalán is a sikereket hajszoljuk

Szuper Levente: A palánk másik oldalán is a sikereket hajszoljuk

2019. január 12. | Sportágválasztó

Szuper Levente is készül a Téli Sportágválasztóra. A 98-szoros magyar válogatott jégkorongozó úgy gondolja, hogy az esemény jó lehetőség arra, hogy minél több gyerekkel megkedveltessék a havas-jeges sportágakat. A korábbi legendás kapussal a Vasas jégkorongszakosztályának vezetőjével beszélgettem.

Idén Budapest Európa sportfővárosa

Idén Budapest Európa sportfővárosa

2019. január 2. | Sportágválasztó

A Városligeti Műjégpályán január 1-jén újévi korcsolyázással indult el hivatalosan a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa egész éves programsorozat, amelynek mottója, hogy idén egyetlen nap se teljen el sportolás nélkül.

Jégkorong – Vicces jelenetek a jégpályákon

Jégkorong – Vicces jelenetek a jégpályákon

2018. december 16. | Sportágválasztó

Az alábbi összeállításból kiderül, hogy a gyerekeken kívül a profik is nagyokat tudnak esni. Te kipróbáltad már a jégkorongot? Január 19-én megteheted az V. Téli Sportágválasztón a Vasas Jégcentrumban.

V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!

V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is!

Január 19., Vasas Jégcentrum

2018. december 10. | Sportágválasztó

Január 19-én, szombaton 10–17 óra között lesz az V. Téli Sportágválasztó – Mozogj télen is! elnevezésű esemény Budapesten, a Vasas Jégcentrumban, ahol több mint 20 havas-jeges sportágat próbálhatnak ki INGYENESEN az érdeklődők.

Már a korcsolyaszezonra gondolnak

Már a korcsolyaszezonra gondolnak

2018. augusztus 30. | Sportágválasztó

Ha tetszik, ha nem: vége a nyárnak. A legnagyobb bizonyíték erre a Főpolgármesteri Hivatal kommünikéje. Ingyenes korcsolyaoktatást indítanak ugyanis óvodásoknak és alsó tagozatosoknak a fővárosban.

Székely-magyar hokigála

Székely-magyar hokigála

A szapporói hősök közül is pályára lépnek páran!

2018. május 1. | Sportágválasztó

A Csíkszeredában zajló kétnapos hokigála az utánpótlás-válogatottak összecsapásaival kezdődött. Itt viszont tényleg igaz, hogy nem az eredmény számít, önmagában az, hogy egy ilyen gálára sor kerülhet, óriási dolog. Éppen ezért némileg meglepő, hogy messze nem volt teltház. Na majd este!

Újra él az esély

Újra él az esély

Legyőztük a lengyeleket, megvan az esély a feljutásra!

2018. április 26. | Sportágválasztó

De már nem csak rajtunk múlik, függ a többi mérkőzés eredményétől is, hogy a csoport zárómérkőzésének (Magyarország–Nagy-Britannia) lesz-e még tétje. A lengyel találkozónak volt, hiszen ha kikapunk, akkor a kiesés szélére kerül a magyar jégkorong-válogatott. Győztünk, egy nagyon izgalmas meccsen.

Megtörtük az olasz átkot

Megtörtük az olasz átkot

A Budapesten rendezett világbajnokságokon, 2011-ben és 2013-ban is kikaptunk tőlük

2018. április 24. | Sportágválasztó

Ha volt mumus a budapesti jégkorong világbajnokságokon, akkor az minden bizonnyal Olaszország válogatottja volt, hiszen a két legutóbbi, Budapesten rendezett divízió I-es vb-n is legyőzték a magyar válogatottat, elütve minket a feljutástól. Ezúttal, hiába vezettek kétszer is, mi győztünk.

Lesz-e budapesti csoda?

Lesz-e budapesti csoda?

Budapesten harcolhatjuk ki újra a feljutást, 10 évvel a „szapporói csoda” után

2018. április 22. | Sportágválasztó

Április 22-én, vasárnap kezdődnek Budapesten a divízió 1-es jégkorong világbajnokság A csoportjának küzdelmei (a cikkben elmagyarázzuk a hoki-vb rendszerét is), és a világ legjobbjának kikiáltott szurkolótábor előtt a magyar válogatott kiharcolhatja a feljutást a legjobbak közé.

Magyarország–Ukrajna hokimeccs

Magyarország–Ukrajna hokimeccs

A magyar válogatott utolsó felkészülési mérkőzése a világbajnokság előtt

2018. április 18. | Sportágválasztó

A magyar jégkorong-válogatott vb-mérkőzéseire hónapok óta minden jegy elfogyott. Április 22-én, vasárnap kezdődnek a világbajnokság küzdelmei a Divízió 1 A csoportban, Budapesten. A magyar-ukrán felkészülési mérkőzés az utolsó alkalom, hogy láthasd a srácokat a vb előtt, és még van pár jegy!

Élen a hokivébén

Élen a hokivébén

Az ukránoktól kikapott az U18-as válogatott Kijevben, de még mindig vezetjük a csoportot

2018. április 18. | Sportágválasztó

A magyar U18-as jégkorong-válogatott elveszítette a veretlenségét, mindössze egy góllal alulmaradva a házigazdákkal szemben a kijevi Divízió 1/B világbajnokságon. Jobb gólkülönbségének köszönhetően (három kör után a legtöbb lőtt és a legkevesebb kapott góllal) még mindig a csoport élén áll.

Menetelünk a hokivébén

Menetelünk a hokivébén

Olaszországot is kapott gól nélkül győztük le az U18 Divízió 1/B jégkorong világbajnokságon

2018. április 16. | Sportágválasztó

A magyar U18 jégkorong-válogatott második meccsét is megnyerte a kijevi Divízió 1/B világbajnokságon, sőt, ezúttal sem kapott gólt! Természetesen vezetjük a csoportot, de az eredmény csalóka, hiszen egyelőre a két leggyengébb csapatot győztük le, Ukrajna, Japán és Ausztria még csak ezután jön.

Hokiban jobbak vagyunk

Hokiban jobbak vagyunk

Az U18-as válogatott nagyon megverte Romániát a kijevi divízió 1/B világbajnokságon!

2018. április 15. | Sportágválasztó

A magyar U18-as jégkorong válogatott magabiztos játékkal, meggyőző különbséggel verte a román válogatottat a Kijevben zajló divízió 1/B világbajnokság első napján. Az 5-0 után természetesen vezetjük a csoportot, ma az olaszok következnek.

Jégpályák Éjszakája

Jégpályák Éjszakája

19 település, 25 helyszín

2018. január 18. | Sportágválasztó

Összesen 25 helyszínen (19 településen) rendezik meg a Jégpályák Éjszakáját szombaton, január 20-én este. Különböző programok várják a kilátogatókat: korcsolyaoktatás, jégdiszkó, bemutatók, nyereményjáték, helyszíntől függően.

A jégkorongkapu őre: Márkus Levente

A jégkorongkapu őre: Márkus Levente

A 17 éves, utánpótlás-válogatott hokikapussal beszélgettünk

2018. január 16. | Góczán Bettina

Levente mai tizenéves, miközben az UTE utánpótlás-sportolója, kiemelkedő eredményekkel. Négy éve válogatott jégkorongkapus. Kanadában az UTE U16 csapatával megnyerték a KIBIT Tornát, EBEL junior liga második helyezettek, U16 magyar harmadik helyezettek.

Győztek a hokis lányok az olaszok ellen

Győztek a hokis lányok az olaszok ellen

A magyar U18-as női jégkorongválogatott fordítani tudott a házigazda ellen

2018. január 12. | Sportágválasztó

A divízió I/A csoportos világbajnokságon a magyar U18-as női válogatott két vereséggel állt csoportjában, ezért is nagyon fontos volt a házigazda olasz válogatott elleni csütörtöki mérkőzés. A győzelemmel nagy lépést tettek a lányok a bentmaradásért, de még az érem is összejöhet.

Kanadai tornát nyert az U16-os hokiválogatott

Kanadai tornát nyert az U16-os hokiválogatott

Minden mérkőzésüket megnyerték a magyar fiatalok

2018. január 1. | Sportágválasztó

Veretlenül lettek csoportgyőztesek, nagy különbségű győzelmeket is arattak a a Richmond International Bantam Midget tornán. A döntő lett a legszorosabb, de végül azt is behúzták a srácok, Schlekmann Márk a hosszabbításban szerezte a meccs egyetlen gólját.

Jégkorong

Jégkorong

Nem tartozunk a világelithez, de nem is vagyunk messze tőle... szurkolóink viszont egyértelműen a legjobbak.

2018. április 26. | Sportágválasztó

A jégkorong a csapatsportok között az egyik leggyorsabb játék. A tiszta játékidő 60 perc, három 20 perces harmadra felosztva. A játéktér Európában általában 30×60 méter, a sarkokban lekerekítve, melyet palánk vesz körül.