Sportágválasztó Magazin

Címke: Karate

Magyar érmek várhatók a korosztályos karate Eb-n

Magyar érmek várhatók a korosztályos karate Eb-n

2019. február 7. | Sportágválasztó

Majdnem teljes csapattal, 33 versenyzővel vág neki a korosztályos magyar válogatott a dániai Aalborgban péntektől vasárnapig sorra kerülő kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságnak. Az egyéni kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyzőkön kívül ezúttal is lesz magyar fiú csapat formagyakorlatban. A 2020-as olimpiai bemutatkozás előtt álló sportág – 51 ország több mint 1100 sportolóját felvonultató – kontinensviadalán a szakvezetés szerint fiataljaink akár öt éremre is képesek lehetnek.

VI. Makói Nagy Sportágválasztó – A Sport Napjai

VI. Makói Nagy Sportágválasztó – A Sport Napjai

Gyere el, próbáld ki, válassz!

2018. szeptember 4. | Sportágválasztó

Szeptember 14–15-én (pénteken és szombaton), Makón, az Erdei János Városi Sportcsarnokban 9-től 19 óráig több mint 30 sportág egy helyszínen, élsportolókkal, edzőkkel, szakmai tanácsadással. A belépés ingyenes.

Sporttörténelmi magyar siker

Sporttörténelmi magyar siker

Baranyi Zsófia az első magyar karatés, aki ott lehet az ifjúsági olimpián

2018. június 30. | Sportágválasztó

Baranyi Zsófia lesz az első karatés, aki Magyarország képviseletében olimpián szerepelhet! Az MTK 16 éves versenyzője a sporttörténelmi tettet a horvátországi Umagban vitte véghez, ahol kiharcolta, hogy részt vehessen a sportág első ötkarikás eseményén, az őszi ifjúsági olimpián.

Történelmi karate-ezüst

Történelmi karate-ezüst

Még soha nem nyertünk bronznál fényesebb érmet Európa-bajnokságon!

2018. május 13. | Sportágválasztó

A 2020-as tokiói olimpiai bemutatkozásra készülő sportág kontinensviadalán a 75 kg-ban Hárspataki Gábor ezüstérmet nyert, a 67 kilósok küzdelmében Tadissi Martial harmadik lett. Az első ízben megrendezett para-karate Eb-n Csatári János a második helyet szerezte meg.

Karate (WKF)

Karate (WKF)

2018. május 18. | Sportágválasztó

Egy japán mondás szerint az, aki rendszeresen edz, és meg tudja magát védeni, másképp él. A karatéka (a karate gyakorlója) a saját testét, lábát, kezét, könyökét stb. csendes, rejtett fegyverekké edzi, amelyek szükség esetén villámgyorsan működnek. Reflexei annyira pontosak, hogy védőfelszerelés nélkül is képes harcolni ellenfelével.

Ezüstök és bronz a karate Eb-n

Ezüstök és bronz a karate Eb-n

Szocsiban rendezték a kadet, junior és U21 karate Európa-bajnokságot

2018. február 6. | Sportágválasztó

A magyar színeket 31 sportoló képviselte, Nguyen Hoang An a juniorok között bronzérmet, míg a 18-20 évesek korosztályában Tamás Ferdinánd és Czagány Dóra ezüstöt szerzett. Az Európa-bajnokságon 45 ország vett részt, Magyarország a 16. helyen végzett az éremtáblázaton.