Sportágválasztó Magazin

Címke: Öttusa

Öttusa – Két női döntős

Öttusa – Két női döntős

2019. május 2. | Sportágválasztó

Réti Kamillán kívül Alekszejev Tamara lesz ott a női döntőben a székesfehérvári vk-n!

Fantasztikus szereplés

Fantasztikus szereplés

Az öttusa Európa-bajnokság utolsó napján is szereztünk érmet!

2018. július 23. | Sportágválasztó

A magyar küldöttség fantasztikusan szerepelt és öt éremmel zárta a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. A záró napon a vegyes váltók döntőjét rendezték, a Kovács Sarolta és Demeter Bence kettős pedig bronzéremmel zárta a versenyt. Magyarország második lett az éremtáblázaton!

Ezüstvasárnap

Ezüstvasárnap

Ezüstérem egyéniben és csapatban is az öttusa Európa-bajnokságon

2018. július 23. | Sportágválasztó

Teljes az éremkollekció a Székesfehérváron zajló öttusa Európa-bajnokságon! A szombati, női egyéni bronz és csapatban szerzett aranyérem után, vasárnap egyéniben Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, mint ahogy a Marosi Ádám, Demeter Bence, Regős Gergely összeállítású magyar csapat is.

Aranyérmesek a lányok

Aranyérmesek a lányok

Európa-bajnok lett a magyar női öttusa-csapat!

2018. július 22. | Sportágválasztó

Kiválóan szerepeltek a magyar lányok a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Egyéniben Kovács Sarolta bronzérmet szerzett, az Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta alkotta magyar csapat pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Öttusa Világkupa-győzelem

Öttusa Világkupa-győzelem

Aranyérmet nyert a Kovács Sarolta, Demeter Bence vegyesváltó Kecskeméten!

2018. május 7. | Sportágválasztó

A kecskeméti öttusa Világkupa-versenyen a Kovács Sarolta, Demeter Bence vegyesváltó magabiztos versenyzéssel, végig vezetve szerezte meg az aranyérmet. Érdekesség, hogy Kecskeméten tavaly is ők nyerték meg a vegyesváltót. Demeter Bence idén egyéniben bronzot szerzett, társa ötödik lett a nők között.

Óriási siker öttusában

Óriási siker öttusában

Két magyar öttusázó is a dobogón végzett a Los Angeles-i Világkupán!

2018. március 30. | Sportágválasztó

Demeter Bence ezüst-, a mindössze 18 éves Szép Balázs bronzérmet nyert, leszorítva a dobogóról a riói olimpia bronzérmesét. Marosi Ádám szintén döntőbe került, ott a gyengébben sikerült vívásnak köszönhetően végül a 17. helyen zárt.

Szép Balázs is érmes

Szép Balázs is érmes

A fiatal öttusázó harmadik helyen végzett

2018. január 29. | Sportágválasztó

Szép Balázsnak köszönhetően vasárnap is örülhettünk magyar éremnek a Peridot fedettpályás öttusa versenyen. A fiatal öttusázó bronzérmet szerzett a férfiak döntőjében. Magyarország összesen két érmet szerzett, mindkettőt fiatal sportoló szállította.

Gulyás Michelle ezüstérmes

Gulyás Michelle ezüstérmes

A 17 éves öttusázó élete első felnőttversenyén végzett a második helyen

2018. január 28. | Sportágválasztó

Egész napi fantasztikus teljesítményét megkoronázva, ezüstérmet szerzett Gulyás Michelle a budapesti Peridot fedett pályás öttusa verseny női döntőjében. Kovács Sarolta végül nem indult a fináléban, így félő volt, hogy érem nélkül maradunk, de a fiatal Gulyás Michelle nagy meglepetést okozott.

Öttusa

Öttusa

2018. április 24. | Sportágválasztó

Az öttusát az ókori olimpiák pentatlonja ihlette. Egy összetett, a fizikai és a technikai sportágak sajátosságait egyesítő új sport megalkotása volt a cél. A modern olimpiák megálmodójának, Couberten bárónak az öttusa létrehozására vonatkozó javaslatát 1909-ben fogadták el.