Sportágválasztó Magazin

Címke: Pilis

350 km erdei bringaút

350 km erdei bringaút

350 kilométeresre bővült a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat

2018. június 11. | Sportágválasztó

Új erdei kerékpáros útszakaszokat nyitottak meg Kesztölc és Piliscsév, valamint Pilisszántó között, így összesen már 350 kilométeresre bővült a 2016-ban létesített Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat. Vasúti közlekedéssel is elérhetővé vált, a Pilisi Parkerdő Zrt. fejlesztéseinek köszönhetően. 

Pilisi akadályfutó versenyen

Pilisi akadályfutó versenyen

A mozgás öröme: Pilis Mountain Race 2018 Vol. 1.

2018. május 11. | Góczán Bettina

Szeretem a családias rendezvényeket, amelyek jól szervezettek és minden ízükben arról szólnak, amire hivatottak. Nincs sallang, nincs körülményeskedés, minden stimmel. Az évi közel 2500 hazai futóverseny és teljesítménytúra, valamint a sok-sok egyéb rendezvény közül kedvünkre válogathatunk.

Lovas túrák a Pilisben

Lovas túrák a Pilisben

Átadták a Pilis Ride úthálózatot

2018. április 25. | Sportágválasztó

A Pilisi Parkerdőben megnyitották a Pilis Ride úthálózat első szakaszát, így a gyalogos és kerékpáros túrázás mellett már lóháton is kényelmesen bejárhatók a Visegrádi-hegység legszebb részei. A program részeként 4 nyári istállót építettek, és kijelöltek 56 kilométernyi erdei lovastúra-útvonalat.

Tavaszi virágzás

Tavaszi virágzás

A végre megérkezett igazi tavaszi időben virágszőnyeg borítja a Pilisi Parkerdőt.

2018. április 18. | Sportágválasztó

Sokan indulnak ilyenkor csak azért kirándulni, hogy gyönyörködhessenek az erdők alját borító virágszőnyegben, vagy beszívják az időnként akár egész hegyoldalakat uraló virágillatot. Érdemes is útra kelni, de ne feledjük, hogy a virágok az eredeti élőhelyükön a legszebbek!

Tömegközlekedéssel a Pilisbe

Tömegközlekedéssel a Pilisbe

Legtöbben autóval indulunk a természetbe, pedig reális alternatíva a tömegközlekedés

2018. április 24. | Sportágválasztó

Itt van a régóta várt kirándulóidő, ilyenkor sokan választják a főváros környéki erdőket, hiszen a tavasz hagyományosan a legkedveltebb időszak az erdei turisták körében. Ha környezetvédelmi vagy egyéb szempontból nem az autót választanád, cikkünkben számos tömegközlekedési alternatívát találsz.

25 millió látogatás az erdőben

25 millió látogatás az erdőben

Évente 25 millió látogatást regisztrálnak a Pilisi Parkerdőben

2018. március 21. | Sportágválasztó

A március 21-i Erdők Világnapját idén világszerte az erdők és a fenntartható városok közötti kapcsolat bemutatásának és még szorosabbá fűzésének szentelik. A Budapest környéki erdők hagyományosan a természetjárás különböző formáit szolgálják, így az ország leglátogatottabb területei közé tartoznak.

Hóolvadás: veszélyek és programlehetőségek

Hóolvadás: veszélyek és programlehetőségek

Gyorsan elolvadt a hó a Pilisi Parkerdő területén is

2018. március 13. | Sportágválasztó

A Pilis magasabban fekvő területein is gyorsan elolvadt a hó, így a hosszú hétvégén kirándulni indulóknak sáros utakra, a völgyekben megduzzadt vízfolyásokra kell számítaniuk. És természetesen számos programlehetőségre is az ünnepi hosszú hétvégén.