Sportágválasztó Magazin

Címke: Síelés

V. Téli Sportágválasztó

V. Téli Sportágválasztó

2019. január 19. Szabó Kriszti képei

2019. január 21. | Sportágválasztó

Több ezer érdeklődő, 21 sportág és télies hideg a Vasas Jégcentrumban. Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, no meg az egyes szakszövetségek és egyesületek segítettek a szervezőknek abban, hogy a családok minél több mozgásformát kipróbálhassanak. A Jégcentrum mellett – többek között – meleg tekintetű kutyusok, és a Mercedes-Benz Hungária Kft. jóvoltából gyönyörű autók fogadták az érdeklődőket. Nézd meg Szabó Kriszti fotóit az V. Téli Sportágválasztóról!

Csatolj sílécet a Téli Sportágválasztón!

Csatolj sílécet a Téli Sportágválasztón!

2019. január 8. | Sportágválasztó

Egyre többen próbálják ki a síelést Magyarországon, aki pedig már egyszer csatolt lécet a lábára, rendszerint visszatér a lejtőre. Az V. Téli Sportágválasztón is lesz lehetőségük kipróbálni ezt a mozgásformát, többek között azoknak is, akik még soha nem síeltek. A Vasas Jégcentrumban megrendezendő téli sportok fesztiválján a Pasaréti Síiskola egy speciális műanyag borítású pályával várja a siklani vágyókat.

Banff Hegyifilm Fesztivál

Banff Hegyifilm Fesztivál

Budapest, Corvin Mozi

2018. március 24. | Sportágválasztó

A kanadai Banff Mountain Film Festival a világ legkiválóbb fesztiválja a maga műfajában. Évről évre itt mutatkoznak be a legújabb hegyi témájú dokumentumfilmek, legyen szó hegyisportokról, felfedezésről, kalandról vagy éppen hegyi kultúrákról és környezetvédelemről.

Nemzeti Csúszás

Nemzeti Csúszás

Síaréna Eplény

2018. március 14. | Sportágválasztó

Március 15-én idén is Nemzeti Csúszás az eplényi Síarénában! Vigyél magaddal egy nemzeti lobogót, legyél ott 10 órakor a négyüléses völgyállomásánál, hogy együtt menjetek fel, csússzatok le... majd hallgassátok meg a Himnuszt, egy pohár teával a kézben. Szerintünk utána maradj még síelni pár órát.

Erre vártál egész télen!

Erre vártál egész télen!

Van hó a hazai síterepeken, ahol hóágyúznak, ott egy méternél is vastagabb a hóréteg!

2018. március 2. | Sportágválasztó

A január különösen hó- és fagymentes volt, február közepétől viszont kárpótolni látszik a síelőket az időjárás. Többször havazott, és még március első napjaiban is tartják magukat a mínuszok... Tökéletes tél van az eplényi Intersport Síarénában, minden pálya nyitva, és az összes felvonó üzemel!

Intersport Síaréna

Intersport Síaréna

Eplény

2018. február 19. | Sportágválasztó

Az eplényi Intersport Síaréna kiemelkedik a hazai síterepek közül, közel 8 km hosszú pályarendszerének – öt olyan sípályát is találunk itt, ahol 1 km-nél hosszabban csúszhatunk! – és számtalan szolgáltatásának köszönhetően jó választás lehet egy családi síelésre, több napra is.

Egyre több pálya nyílik Eplényben

Egyre több pálya nyílik Eplényben

A havazásnak és a hóágyúknak köszönhetően már 5 km-en síelhetsz!

2018. február 21. | Sportágválasztó

Eplényben ma már az összes kék pálya üzemel, mind a két ülőfelvonó működik, összesen 5 km-nyi pálya áll rendelkezésre, de további pályák előkészítése is zajlik. A pályarendszer hazai rekorder azzal, hogy három olyan útvonalat is választhatsz, amin több mint egy kilométert csúszhatsz!

Havas kikapcsolódás Budapest környékén

Havas kikapcsolódás Budapest környékén

Merre induljunk, ha ki szeretnénk használni a várva-várt hóréteget?

2018. február 16. | Sportágválasztó

Az elmúlt napokban végre megérkezett a tél, azaz komolyabb havazás volt országszerte. A Mátrában már tényleg vastag a hótakaró, de nem kell addig utazniuk a fővárosban élőknek, ha valamilyen családi, havas időtöltést keresnének a hétvégére. Dobogókőn és a Normafán kívül is számos lehetőség akad.

Hófesztivál

Hófesztivál

Sípark, Mátraszentistván

2018. január 21. | Sportágválasztó

Családi sínapok és a hó ünnepe a Mátrában! Az ingyenes koncertek és családi programok mellett ingyenes sí- és snowboardoktatás is lesz. Síelhetsz is, akár minden este 21 óráig (szombaton 22 óráig), ahhoz persze síbérletet kell váltanod. Szombat este hivatalosan is átadják az új négyüléses felvonót!

107 évesen a sípályán!

107 évesen a sípályán!

Az erdélyi származású amerikai síelő a sportos életmód híve

2018. január 19. | Sportágválasztó

Amióta 100 évesen ő lett a legidősebb síversenyző – nem tévedés! – rendszeresen jelennek meg róla anyagok a tengerentúli médiában és itthon is. A nemesi családban született Báthory Lajos az erdélyi hegyekben tanult meg sízni, 10 éves korában. A 107 éves Lou Batori még mindig aktív síelő!

Freeride Club Szabadidő és Sport Egyesület

Freeride Club Szabadidő és Sport Egyesület

Sí- és snowboard oktatás

2018. január 8. | Sportágválasztó

A Freeride Club Szabadidő és Sport Egyesület, illetve az egyesület oktatói a Síoktatók Magyarországi Szövetségének (továbbiakban: SMSZ) minősített tagjai, azaz síoktatói szakmai munkájukat a hazai és nemzetközi követelményeknek megfelelően végzik.

Hómenők Kupa, III. forduló

Hómenők Kupa, III. forduló

ELMARAD!

2018. január 7. | Sportágválasztó

Magyarország első számú családi síversenysorozata ötfordulós. Az I. és II. forduló műanyagpályán zajlott, a III–V. fordulókra havon kerül sor. A futamokat külön is értékelik, az összetett értékelés feltétele a legalább két fordulóban való indulás, azaz még nem késtél le semmiről!