Sportágválasztó Magazin

Címke: Táncsport

Táncsport – Zsámboki Marcell maradt az elnök

Táncsport – Zsámboki Marcell maradt az elnök

2019. május 17. | Sportágválasztó

Zsámboki Marcell maradt a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke. A sportvezető 2018 nyarán vette át a szövetség irányítását, miután elődje, Sági István lemondott. Az elnöki posztra Zsámboki Marcellen kívül Sándor Zoltán pályázott, a közgyűlés végül előbbinek szavazott további három évre bizalmat.

Eb és közgyűlés előtt a táncosok

Eb és közgyűlés előtt a táncosok

2019. április 29. | Sportágválasztó

Május 25-én megrendezik az idei latintáncok Európa-bajnokságát. A magyar színeket az Eb-döntős Andrea Silvestri és Váradi Martinán kívül a Miha Zerjav, Karcagi Laura duó képviseli. Egy évvel ezelőtt Magyarország rendezte meg a kontinensbajnokságot.

Fontos mérföldkő előtt a hazai táncsport

Fontos mérföldkő előtt a hazai táncsport

GS-döntőzött a Silvestri-Váradi kettős

2019. március 19. | Sportágválasztó

Grand Slam-döntőt táncolt a magyar bajnok. Andrea Silvestri és Váradi Martina a WDSF Grand Slam-sorozat bukaresti állomásán a latin mezőnyben bejutott a legjobbak közé, ahol végül a hatodik helyen zárt. Váradi Martináék eredménye volt a legjobb magyar helyezés a román fővárosban.

A TáncSport Hete - Látványos magyar bajnokságon vagyunk túl

2019. február 5. | Sportágválasztó

Budapest adott otthont az idei TáncSport Magyar Bajnokságoknak. A Sportágválasztó Magazin videós csapata a bálteremmé varázsolt MOM Sport- és Rendezvényközpontban forgatott.

Csisztu Zsuzsa: ünnep számomra minden táncverseny!

Csisztu Zsuzsa: ünnep számomra minden táncverseny!

2019. február 1. | Sportágválasztó

Csisztu Zsuzsa lesz a háziasszonya a versenytánc idei legrangosabb eseményének, a – hétvégén a MOM Sport- és Rendezvényközpontban sorra kerülő – TáncSport Magyar Bajnokságoknak, amellyel párhuzamosan egy nagyszabású nemzetközi megmérettetést, a Hungarian Dance Opent is rendeznek. A közismert sportújságíró, televíziós műsorvezető bevallása szerint sok szálon kötődik a tánchoz, és számára a táncversenyek mindig ünnepet jelentenek. 

A Táncsport Hete – Rangos versennyé nőtte ki magát a Hungarian Dance Open

A Táncsport Hete – Rangos versennyé nőtte ki magát a Hungarian Dance Open

2019. január 31. | Sportágválasztó

Rangos nemzetközi versenyt is rendeznek a 2019-es TáncSport Magyar Bajnokságokkal párhuzamosan a hétvégén. A Hungarian Dance Openre több mint 20 országból érkeznek versenyzők február 2-án és 3-án, a helyszín a fővárosi MOM Sport- és Rendezvényközpont lesz.

A Táncsport Hete – Mit kapunk a tánctól?

A Táncsport Hete – Mit kapunk a tánctól?

2019. január 25. | Sportágválasztó

Minden sportág esetében kulcskérdés az, hogy a mozgáson túl milyen plusz tud adni az adott sport művelőjének? A tánc, azon belül is a társastánc esetében két olyan szakembert kértünk fel ennek a kérdéskörnek a körüljárására, akik a magyar táncsportban jártasak, és oktatják is azt. A két szakértő nem más, mint Molnár Andrea táncművész és Kapronczai Balázs, a Szigo TSE vezetője, továbbá a Magyar Táncsport Szakszövetség alelnöke.

A TáncSport Hete - Budapest ad otthont az idei Táncsport Magyar Bajnokságoknak

A TáncSport Hete - Budapest ad otthont az idei Táncsport Magyar Bajnokságoknak

2019. január 23. | Sportágválasztó

Az év egyik legnagyobb hazai táncsportos eseménye következik. Február 2-án és 3-án megrendezik a Táncsport Magyar Bajnokságokat. A kétnapos versenynek a MOM Sport- és Rendezvényközpont ad otthont. A tét nem kicsi, hiszen ezen a versenyhétvégén kiderül, hogy mely párosok indulhatnak az idei világ- és Európa-bajnokságokon. A magyar bajnokságokat több korosztályban bonyolítják le a gyerektől a felnőttön át, a senior korosztályig. A standard és latintáncok magyar bajnokságán kívül megrendezik a Hungarian Dance Open 2019-et is, ezen a versenyen rangos nemzetközi mezőnyt láthat a parketten a közönség.

A Táncsport Hete - Folytatódott a magyar táncos sikersorozat Amerikában

A Táncsport Hete - Folytatódott a magyar táncos sikersorozat Amerikában

2019. január 22. | Sportágválasztó

Újabb sikereket ért el a Pék Máté, Nagy Edit Lilla duó Amerikában. A Világjátékok-pontszerző páros ezúttal Miamiban lépett parkettre bachata showcase, salsa showcase és just salsa (improvizáció) kategóriákban.

Táncsport – Két magyar arany a World Latin Dance Cup-on

Táncsport – Két magyar arany a World Latin Dance Cup-on

2018. december 20. | Sportágválasztó

Történelmet írt a húszéves egyetemista táncospár: Pék Máté és Nagy Edit Lilla a floridai Orlandóban két világbajnoki címet is bezsebelt.

Döntőt táncoltak

Döntőt táncoltak

Jövőre újabb vb következik

2018. november 27. | Sportágválasztó

Mindkét magyar formáció világbajnoki döntőt táncolt! A Pécsett megrendezett Standard Táncok Formációs Világbajnokságán a szentesi Szilver TSE és a házigazda Szigó KTSE csapata képviselte Magyarországot.

Taroltak a magyarok a junior formációs rock and roll vb-n

Taroltak a magyarok a junior formációs rock and roll vb-n

2018. október 22. | Sportágválasztó

Kettős magyar győzelem a junior formációs rock and roll vb-n!  A grazi világversenyen a junior lányformációs és junior páros formációs kategóriában is magyar siker született.

Európa-bajnok a Party Team!

Európa-bajnok a Party Team!

2018. október 9. | Sportágválasztó

Európa-bajnok lett junior lány nagyformációs kategóriában az újbudai Rock and Magic akrobatikus rock and roll egyesület csapata, a Party Team. Ez a magyar táncsport második junior lányformációs aranyérme, és az egyesület harmadik idei formációs Európa-bajnoki címe, amely önmagában szenzáció, hiszen soha nem fordult még elő olyan, hogy egy évben egy klub adja a 4 nemzetközi formációs rock and roll kategóriából háromban az Európa-bajnokot.

Tánc – Vb-döntős a magyar kettős

Tánc – Vb-döntős a magyar kettős

2018. október 7. | Sportágválasztó

Világbajnoki döntőt táncolt a magyar bajnok. Ostravában rendezték meg a latintáncok világbajnokságát, ahol az Andrea Silvestri, Váradi Martina duó a 88 párost felvonultató mezőnyben bejutott a fináléba, és végül a hatodik helyen zárt. A világbajnoki aranyérmet az orosz Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno kettős szerezte meg.

Fantasztikus táncos világbajnoki arany

Fantasztikus táncos világbajnoki arany

2018. szeptember 17. | Sportágválasztó

Két év után újra a világbajnoki dobogó legmagasabb fokára állhatott fel az újbudai Rock and Magic Sportegyesület „The Szupergirls” csapata. A lányok a svájci Schaffhausenben rendezett felnőtt női nagyformációs világbajnokságon lettek aranyérmesek.

VI. Makói Nagy Sportágválasztó – A Sport Napjai

VI. Makói Nagy Sportágválasztó – A Sport Napjai

Gyere el, próbáld ki, válassz!

2018. szeptember 4. | Sportágválasztó

Szeptember 14–15-én (pénteken és szombaton), Makón, az Erdei János Városi Sportcsarnokban 9-től 19 óráig több mint 30 sportág egy helyszínen, élsportolókkal, edzőkkel, szakmai tanácsadással. A belépés ingyenes.

Táncsport

Táncsport

2018. május 19. | Sportágválasztó

A versenytánc szakághoz a standard (angolkeringő, tangó, bécsi keringő, slow fox és quick step) és a latin-amerikai (samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble és jive) táncok tartoznak. Ezeknek vannak formációs változatai is. Az akrobatikus rock and roll szakághoz a névadó irányzat mellett a boogie-woogie és lindy-hop alternatív területek tartoznak.