Sportágválasztó Magazin

Címke: Terepfutás

OCR – A jövő sportja

OCR – A jövő sportja

2019. július 16. | Sportágválasztó

Látványos fejlődésen ment keresztül az OCR. Ez kijelenthető hazai és nemzetközi vonatkozásban is. A fiatal sportágban a közelmúltban Európa-bajnokságot rendeztek, a lengyelországi kontinensbajnokság pedig két magyar dobogós helyezéssel zárult, de összességében a válogatott tagjai kiemelkedően teljesítettek. Közben egyre népszerűbb a sportág, és eldőlt, hogy jövőre világbajnokságot és Európa-bajnokságot is rendeznek OCR-ben – tudtuk meg Rozina Tamástól a hazai szövetség (HOCRA) alelnökétől.

Cél az Európa-bajnokság

Cél az Európa-bajnokság

2019. február 17. | Sportágválasztó

Az OCR-ben itthon elkezdődött a felkészülés az Európa-bajnokságra – tájékoztatta a Sportágválasztó Magazint Gábor Man, a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség szakmai igazgatója.

Szeret „rosszalkodni” a terepakadályfutás női bajnoka

Szeret „rosszalkodni” a terepakadályfutás női bajnoka

2018. október 19. | Sportágválasztó

Azt mondja, hogy a terepakadályfutás felszabadítja. Egyszerűen élvezi, hogy a versenyeken a körülmények – ahogy ő fogalmaz – nem optimálisak. Páder Zsófia idén gondoskodott arról, hogy megjegyezzék a nevét. A terepakadályfutó a Sportágválasztó Magazinnak értékelte a szezonját.

Vége a terepesek ob-futamainak

Vége a terepesek ob-futamainak

2018. szeptember 22. | Sportágválasztó

Martyin László sikerrel zárta a III. Extreme Trail Akadályversenyt Tokajban. A klasszis a 15+ kilométeres távon országos bajnoki címet szerzett.

A terembe is beköltöznek a terepakadályfutók

A terembe is beköltöznek a terepakadályfutók

A jövő sportja lehet a terepakadályfutás

2018. augusztus 27. | Sportágválasztó

Mostantól más neve lesz a Terepakadályfutó Szövetségnek (TEFUTSZ). A szervezet a bíróság végzése alapján Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség nevet vette fel. Rozina Tamás alelnök a Sportágválasztó Magazinnak elmondta, a formai változtatás már korábban kezdetét vette.

Terepakadályfutás – szintet léptek a magyar bajnoki futamok

Terepakadályfutás – szintet léptek a magyar bajnoki futamok

OCR-kvalifikációs versenyek következnek

2018. augusztus 22. | Sportágválasztó

Az ebben az évben megrendezendő magyar bajnoki futamok immár hivatalos OCR-kvalifikációs viadaloknak számítanak.

Futapest Tura terepfutás

Futapest Tura terepfutás

Tura

2018. július 14. | Sportágválasztó

A Futapest terepfutásait tényleg jó szívvel ajánljuk, igazi aktív családi események. Mindig van rövidtáv, de nagyobb gyerekkel akár a hosszútáv is bevállalható. A turai verseny homokos földúton halad, szintemelkedés nélkül. Ingyenes óvodás futást is rendeznek.

Copfos Running Warrior

Copfos Running Warrior

2018. június 25. | Góczán Bettina

A lányom szeret futni, nem csoda. Babakocsiban ülve is futottam vele, volt, hogy félmaratonnyi távot. Kacagott a kocsiban esőben, aludt napsütésben, természetes neki a hajrázás. A balett mellett jelenleg az akadályfutás az a sportág, amit nagyon szeret (lásd korábbi blogbejegyzések).

Futapest Köveskál terepfutás

Futapest Köveskál terepfutás

Köveskál

2018. június 10. | Sportágválasztó

A Futapest terepfutásait tényleg jó szívvel ajánljuk, igazi aktív családi események. A köveskáli verseny is jellemzően földutakon halad, kevés makadámmal. Itt is van rövidtáv, illetve (nem túl) hosszútáv, sőt, a rendezvény külön érdekessége, hogy terepmaratont is futhatsz a két nap alatt, összesen!

Futapest Nógrád terepfutás

Futapest Nógrád terepfutás

Nógrád

2018. június 9. | Sportágválasztó

A Futapest terepfutásait tényleg jó szívvel ajánljuk, igazi aktív családi események. Mindig van rövidtáv, de a 10 kilométert jellemzően kevéssel meghaladó hosszútáv is bevállalható nagyobb gyerekkel. A nógrádi rendezvény útvonala is jellemzően földutakon halad, kevés makadámmal és aszfalttal.

Futapest Salgótarján terepfutás

Futapest Salgótarján terepfutás

Salgótarján

2018. április 30. | Sportágválasztó

A Futapest terepfutásait mindig jó szívvel ajánljuk, igazi aktív családi események. Mindig van rövidtáv, de a 10 kilométert jellemzően kevéssel meghaladó hosszútáv is bevállalható nagyobb gyerekkel. A salgótarjáni rendezvény útvonala is jellemzően földutakon halad.

Futapest Mende terepfutás

Futapest Mende terepfutás

Mende

2018. április 30. | Sportágválasztó

A Futapest terepfutásait mindig jó szívvel ajánljuk, igazi aktív családi események. Mindig van rövidtáv, de a 10 kilométert jellemzően kevéssel meghaladó hosszútáv is bevállalható nagyobb gyerekkel. A mendei rendezvény útvonala is mezei és erdei földutakon halad.

Spartan sprint

Spartan sprint

Új sportágat próbál a család

2018. április 27. | Makai Viki

Bő lére eresztett első Spartan Race-es élményeimről készült beszámolómból megtudhatjátok, hogy egy ultrafutó tud-e kötélre mászni, hogy mit kell csinálni egy versenyen, ha száraz tenyérre van szükséged, miközben nyakig sáros vagy, és hogy végül be kellett-e mennie Árcsinak a tóba.

PanoráMaraton teljesítménytúrák

PanoráMaraton teljesítménytúrák

Sopron

2018. április 10. | Sportágválasztó

A PanoráMaraton teljesítménytúrákra a terepfutókat is szívesen látják. A rendezvény célja Sopron panorámájának bemutatása különböző irányokból, és természetesen a sportolás lehetőségének biztosítása a természet iránt érdeklődőknek, bármilyen korosztályból érkezzenek is.

Somlyó Trail

Somlyó Trail

Pilisjászfalu

2018. március 30. | Sportágválasztó

Néhány éve, alig pár indulóval kezdődött... és ahogy az lenni szokott, ha egy futóversenyt igazán szívvel-lélekkel szerveznek... ma már meghaladja a nevezők száma a száz főt, híre és igazi rangja lett a versenynek. Jó útvonal, jó szervezés, egyre nevesebb indulók. Jó verseny.

Gerecse Tavaszi Terepfutás

Gerecse Tavaszi Terepfutás

Baj

2018. március 24. | Sportágválasztó

A 3. Gerecse Tavaszi Terepfutás 26, 15 és 7,5 kilométeres távjai mellett lesz csokifutam is (minitáv 1,5 km és manótáv 400 m) a gyerekeknek, illetve az íjászatot és a sportlövészetet is ki lehet próbálni a verseny ideje alatt.

Pilisi Szirtek teljesítménytúrák

Pilisi Szirtek teljesítménytúrák

Pilisszántó

2018. március 20. | Sportágválasztó

Remek túrák, számos látnivalóval és nem kevés szintemelkedéssel. Három távon (41, 29, illetve 18 km), melyek közül a legrövidebbet akár gyerekekkel is megteheted, akár előnevezési kedvezménnyel is.