Sportágválasztó Magazin

Címke: Veszprém

Libegők Éjszakája

Libegők Éjszakája

Budapest, Eplény, Sátoraljaújhely

2018. július 26. | Sportágválasztó

Szombaton nem csak az éjszakai libegőzés élményét élhetitek át, hanem – ha tiszta az idő – hullócsillagokat is láthattok, a Piscis Austrinidák hullócsillagrajnak köszönhetően. Három helyszínen várnak meghosszabbított nyitva tartással, klassz élmény lehet a család minden tagjának!

Kék Balaton

Kék Balaton

2018. július 16. | Sportágválasztó

Nagyon sok táv közül választhatsz, természetesen mindegyik nagyon szép útvonalon halad, és mindegyiken kaphatsz Ötpróba-pontokat. Számos pecsétet is gyűjthetsz, a túra saját bélyegzőin kívül az állandó Balaton-felvidéki Kéktúra pecséteket is megtalálod az útvonalakon.

Futapest Köveskál terepfutás

Futapest Köveskál terepfutás

Köveskál

2018. június 10. | Sportágválasztó

A Futapest terepfutásait tényleg jó szívvel ajánljuk, igazi aktív családi események. A köveskáli verseny is jellemzően földutakon halad, kevés makadámmal. Itt is van rövidtáv, illetve (nem túl) hosszútáv, sőt, a rendezvény külön érdekessége, hogy terepmaratont is futhatsz a két nap alatt, összesen!

Balaton-átúszás

Balaton-átúszás

Révfülöp

2018. április 29. | Sportágválasztó

Ha van esemény, amit nem kell egy, úszást szerető embernek sem bemutatni, az a 36. Lidl Balaton-átúszás. Révfülöp és Balatonboglár között hajók sorakoznak, bóják jelzik 500 méterenként a távot. Az 5,2 kilométer megtételével 4 Ötpróba-pontot szerezhetsz. Az életre szóló élményről nem is beszélve.

Jásdi Nyuszitúra

Jásdi Nyuszitúra

Jásd

2018. március 23. | Sportágválasztó

A Gaja-völgy Egyesület harmadik alkalommal rendezi meg a Húsvéti Nyuszitúráját, mely a Gaja-völgyi túrák sorozatának népszerű helyszínéről, Jásdról indul. Négy táv közül választhatsz (35, 25, 15, 8 km), kisebb gyerekekkel természetesen érdemesebb a rövidebbet. Mindegyik táv érinti a Római fürdőt.

Tiszta-víz-forrás túra

Tiszta-víz-forrás túra

Herend

2018. március 18. | Sportágválasztó

A Víz Világnapja „Gyalogolj a vízért” program keretében szervezett túra a Séd és Gella patakok kevesek által ismert területét mutatja be, ahol közel 100 forrás fakad – a Bakony fontos vízgyűjtő területe. A szervezők célja a figyelemfelhívás, a közös élmény és együtt gondolkodás. Távok: 2,12, 22 km.

Nemzeti Csúszás

Nemzeti Csúszás

Síaréna Eplény

2018. március 14. | Sportágválasztó

Március 15-én idén is Nemzeti Csúszás az eplényi Síarénában! Vigyél magaddal egy nemzeti lobogót, legyél ott 10 órakor a négyüléses völgyállomásánál, hogy együtt menjetek fel, csússzatok le... majd hallgassátok meg a Himnuszt, egy pohár teával a kézben. Szerintünk utána maradj még síelni pár órát.

Erre vártál egész télen!

Erre vártál egész télen!

Van hó a hazai síterepeken, ahol hóágyúznak, ott egy méternél is vastagabb a hóréteg!

2018. március 2. | Sportágválasztó

A január különösen hó- és fagymentes volt, február közepétől viszont kárpótolni látszik a síelőket az időjárás. Többször havazott, és még március első napjaiban is tartják magukat a mínuszok... Tökéletes tél van az eplényi Intersport Síarénában, minden pálya nyitva, és az összes felvonó üzemel!

Tündér-hegy 20/12,5/7 teljesítménytúrák

Tündér-hegy 20/12,5/7 teljesítménytúrák

Vilonya

2018. február 8. | Sportágválasztó

A Tündér-hegyi teljesítménytúrák a Vilonya és Pétfürdő közötti erdőkben, a Tündér-hegyen és a Péti-hegyek erdeiben és mezőin zajlanak. Nagyobb gyerekkel akár a leghosszabb táv is bevállalható, a legrövidebb, 7 kilométeres táv már egész kis gyerekekkel is teljesíthető.

Tündér-hegyi terepfutás

Tündér-hegyi terepfutás

Vilonya

2018. február 8. | Sportágválasztó

Az V. Tündér-hegyi terepfutóverseny a Vilonya és Pétfürdő közötti erdőkben, a Tündér-hegyen és a Péti-hegyek erdeiben és mezőin zajlik. Nagyobb gyerekkel bevállalható a 7 km-es táv, de van külön gyerekfutam is. A célban a teán és a levesen kívül csörögefánk is vár, a farsangra való tekintettel.

Spuri Balaton Szupermaraton 2018

Spuri Balaton Szupermaraton 2018

Siófok

2018. február 1. | Sportágválasztó

A 11. Spuri Balaton Szupermaratonon is szerezhetsz Ötpróba-pontokat! Az eseményen évről évre nőtt a választható betétszámok mennyisége, de a fő attrakció mindig és mindenkor a 4 napos tókerülő verseny. Lefuthatod az egészet. Vagy csak a felét. Vagy csak egy szakaszt. Mindenképpen óriási élmény.

Hómenők Kupa, III. forduló

Hómenők Kupa, III. forduló

ELMARAD!

2018. január 7. | Sportágválasztó

Magyarország első számú családi síversenysorozata ötfordulós. Az I. és II. forduló műanyagpályán zajlott, a III–V. fordulókra havon kerül sor. A futamokat külön is értékelik, az összetett értékelés feltétele a legalább két fordulóban való indulás, azaz még nem késtél le semmiről!