Sportágválasztó Magazin

Címke: Vívás

Sajtótájékoztató – Szász-Kovács Emese augusztusra várja első gyermekét

Sajtótájékoztató – Szász-Kovács Emese augusztusra várja első gyermekét

2019. február 28. | Sportágválasztó

Egy ideig szünetelteti a vívást Szász-Kovács Emese, mert anyai örömök elé néz – jelentette be az olimpiai bajnok vívó csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ezzel eldőlt, hogy nem indul a budapesti világbajnokságon.  

Sportágválasztó – Ahol akár a példaképeddel is találkozhatsz

2018. október 3. | Sportágválasztó

A Nagy Sportágválasztó az utóbbi években a magyar sport egyik olyan intézménye lett, amely egyedülálló lehetőségeket kínál a gyerekeknek, szülőknek.

Vívás

Vívás

2018. június 22. | Sportágválasztó

A vívás technikai jellegű küzdősport. A küzdőtéren (páston) két versenyző vív egymással mérkőzést (asszót). A mérkőzés célja, hogy a versenyzők közül az egyik minél hamarabb elérje a megadott találatszámot (5 vagy 15 találat, tus), így megnyerve az asszót.

Aranyérmes a férfi kardcsapat

Aranyérmes a férfi kardcsapat

27 év után nyertünk csapatban Európa-bajnoki címet!

2018. június 22. | Sportágválasztó

Utoljára 1991-ben voltak Európa-bajnokok csapatban férfi kardozóink. A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar válogatott nagyszerű vívással, fölényes győzelmekkel szerezte meg az Európa-bajnoki aranyérmet.

Liza! Aranyérem megint

Liza! Aranyérem megint

Pusztai Liza kardozónk tényleg elképesztő éremkollekcióval rendelkezik

2018. április 6. | Sportágválasztó

Pusztai Liza mindössze 17 éves, kadet és junior korosztályban is van már jó néhány érme világversenyekről, és persze felnőttként is. A veronai kadet és junior vívó világbajnokságon juniorként már szerzett egy bronzérmet, a kadetek között pedig (újra) aranyérmet, méltón búcsúzva a korosztálytól.

Bronzkorszak

Bronzkorszak

Pusztai Liza bronzérmet nyert a junior kardozók között a vb-n

2018. április 4. | Sportágválasztó

Pusztai Liza 17 évesen nyert bronzérmet a juniorok között a kadet és junior vívó világbajnokságon, Veronában. Még a kadetek között is láthatjuk majd a vb-n (utoljára, hiszen búcsúzik a korosztálytól), az Európa-bajnokságon szintén bronzérmet szerzett legutóbb ebben a korosztályban.

Aranycsapat? Bármikor!

Aranycsapat? Bármikor!

Junior párbajtőrcsapatunk az Eb után a világbajnokságon is diadalmaskodott!

2018. április 3. | Sportágválasztó

A veronai kadet és junior vívó világbajnokságon az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállításban pástra lépő, junior férfi párbajtőrcsapat aranyérmet szerzett! Egy hónapja, Szocsiban, az Európa-bajnokságon is aranyérmesek voltak junior párbajtőrözőink. Aranycsapat. Bármikor.

Veronai bronznyulak

Veronai bronznyulak

Három világbajnoki bronzérmet szereztek junior párbajtőrözőink Húsvét vasárnapján

2018. április 2. | Sportágválasztó

Veronában rendezik a kadet és junior vívó világbajnokságot, az első nap Húsvét vasárnapjára esett, junior párbajtőrözőink szereplésével. Borsody Emma (nyitókép) bronzéremnek örülhetett, mint ahogy Nagy Kinga is, azaz két magyar is a dobogóra állhatott! Ugyancsak bronzérmet szerzett Koch Máté.

Tudunk bánni a karddal

Tudunk bánni a karddal

Egy arany- és egy ezüstérmet hoztunk a szöuli kard GP-versenyről.

2018. április 2. | Sportágválasztó

Nagyszerű sikert értek el kardozóink Koreában, a szöuli kard Grand Prix küzdelmeiben. Szilágyi Áron aranyérmet nyert, míg Márton Anna ezüstéremmel térhetett haza, utóbbi nem hétköznapi menetelést mutatva be a döntőig. Gratulálunk a kardozóknak és edzőiknek!

Liza, a vívótündér

Liza, a vívótündér

Felnőtt Világkupán nyert ezüstérmet a 17 éves kardozónk!

2018. március 18. | Sportágválasztó

Pusztai Liza egyszerűen elképesztő! Két hét leforgása alatt három korosztályban nyert érmet! Március 4-én, Szocsiban, a junior és kadet Eb-n kadetként bronzot, majd pár nappal később, a juniorok között ezüstérmet szerzett. Március 17-én, Athénban, felnőtt Világkupa-versenyen újabb ezüstöt!

Három kerekesszékes aranyérem

Három kerekesszékes aranyérem

A kerekesszékes vívó Világkupán, Pisában

2018. március 12. | Sportágválasztó

Pisában rendezték a kerekesszékes vívó Világkupa-sorozat újabb állomását. A hétvégi versenyt a magyar csapat három arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta, annak ellenére, hogy nem volt teljes a csapat – Dani Gyöngyi betegség miatt nem utazott, így a női tőrcsapat nem is nevezett a versenyre.

Még egy arany a végére is

Még egy arany a végére is

Aranyérmet szerzett a junior férfi párbajtőrcsapat!

2018. március 11. | Sportágválasztó

Az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású válogatott megnyerte a junior férfi párbajtőr csapatversenyt a szocsi Európa-bajnokság zárónapján. Óriási öröm, de nem akkora meglepetés, persze, hiszen a szezonbeli teljesítményük alapján a srácok esélyesnek számítottak.

Rögtön két aranycsapat?

Rögtön két aranycsapat?

Két csapatarany a kadet Európa-bajnokság hétfői napján!

2018. március 5. | Sportágválasztó

Két csapatunk is aranyérmet szerzett Szocsiban, a kadet és junior Eb-n! A kadet női párbajtőrcsapat és a kadet férfi kardcsapat egyaránt címvédőként lépett pástra, és meg is védte a címét. Mindkét csapat magabiztosan menetelt a döntőig, és ott is helyén volt az eszük és a szívük.

Bronzból van a korona

Bronzból van a korona

Pusztai Liza bronzéremmel zárta korosztályos Eb-pályafutását

2018. március 4. | Sportágválasztó

Utolsó kadet Eb-jén vett részt Szocsiban Pusztai Liza. 17 éves kardozónk a korábbi két egyéni kadet Eb-arany után ezúttal (egy tussal veszítve az elődöntőben) bronzérmet szerzett, megkoronázva eddigi teljesítményét a kadet Európa-bajnokságokon – bár még csapatban gyarapíthatja az éremkollekciót.

Arany, ezüst, bronz... nagyon bekezdtünk

Arany, ezüst, bronz... nagyon bekezdtünk

A kadet és junior vívó Eb nyitónapján remekeltek fiataljaink

2018. március 3. | Sportágválasztó

Szocsiban, a kadet és junior Európa-bajnokság nyitónapján két magyar lány vívta a döntőt párbajtőrben! Muhari Eszter arany-, Dékány Kinga ezüstérmet szerzett. Férfi kardban Kaiser Balázs bronzérmet nyert.

Világkupa-aranyérmes a junior női tőrcsapat

Világkupa-aranyérmes a junior női tőrcsapat

Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállításban

2018. február 18. | Sportágválasztó

Nagyon erős mezőnyben szerezte meg az aranyérmet junior női tőrcsapatunk a mödlingi Világkupán, a könnyebb diadalok mellett bravúrgyőzelmet is aratva. Az előző nap egyéniben ezüstérmes Pásztor Flóra ezúttal is kiválóan vívott.

Pásztor Flóra ezüstérmes a junior Világkupán

Pásztor Flóra ezüstérmes a junior Világkupán

A 20 éves tőröző a korosztály legjobbjait győzte le

2018. február 18. | Sportágválasztó

Ezüstérmet szerzett Pásztor Flóra a mödlingi junior női tőr Világkupa-versenyen! Úgy jutott el a döntőig, hogy közben a korosztály két legnagyobb nevét győzte le.

Arany és bronz junior férfi párbajtőrben

Arany és bronz junior férfi párbajtőrben

Farkas Csaba nyert, Koch Máté bronzérmes lett

2018. február 4. | Sportágválasztó

Nagyon jól szerepeltek junior férfi párbajtőrözőink a szabácsi Világkupa-versenyen. A 226 indulóból öt magyar fiatal jutott a legjobb 32-be, Farkas Csaba egészen az aranyéremig menetelt. Majdnem magyar házidöntő lett, Koch Máté végül szoros meccsen kikapott az elődöntőben, így harmadikként végzett.

Káprázatos évkezdet a junior vívóknál

Káprázatos évkezdet a junior vívóknál

Az első hétvégén 5 Vk-érmet gyűjtöttek a fiatalok

2018. január 8. | Sportágválasztó

A budapesti junior kard Világkupa-versenyen Pusztai Liza aranyérmet, Rabb Krisztián bronzot szerzett, az udinei párbajtőr Vk-n Andrásfi Tibor a második, Debnár Gergely és Borsody Emma harmadik lett.