Sportágválasztó Magazin

107 évesen a sípályán!

107 évesen a sípályán!

Az erdélyi származású amerikai síelő a sportos életmód híve

Amióta 100 évesen ő lett a legidősebb síversenyző – nem tévedés! – rendszeresen jelennek meg róla anyagok a tengerentúli médiában és itthon is. A nemesi családban született Báthory Lajos az erdélyi hegyekben tanult meg sízni, 10 éves korában. A 107 éves Lou Batori még mindig aktív síelő!

Aki aktívan él, fiatalabbnak tűnik

Aki aktívan él, fiatalabbnak tűnik

Ritkábban betegek és fittebbek azok az emberek, akik sportolnak

Aki sportol, motorikusan nézve általában 10 évvel fiatalabb annál, aki csak keveset vagy ritkán. Ezt mutatják a Karlsruhei Technológiai Intézet (KIT) aktuális eredményei, amelyet a „Vegyél részt az Egészségedben! elnevezésű, sporttudósokkal együttműködve végzett hosszú távú kutatás hozott.

Megyefutások az egészségért

Megyefutások az egészségért

Települések között egyedül, a településeken gyerekek százaival

Miért fontos valakinek, hogy sorra járja a megyéket, és megyénként több ezer iskolással együtt fusson? Szarvas Mátyást kérdeztük a Megyefutásokról, leginkább arról, hogy miért vágott bele, miért áldoz rá időt...

Kozák Danuta diákokkal találkozott

Kozák Danuta diákokkal találkozott

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás fontosságáról tartott előadást

Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó a téli szünet előtt felkereste az óbudai Szent Györgyi Albert Általános Iskola diákjait, és előadást tartott harmadik és negyedik osztályos gyermekeknek, a Bajnokok Útja Alapítvány felkérésére.