Sportágválasztó Magazin

Coca-Cola Testébresztő program

Coca-Cola Testébresztő program

Érdemes csatlakoznod!

A XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón újra találkozhatsz a Coca-Cola Testébresztő programmal, és még több pontot gyűjthetsz, amiket később értékes ajándékokra válthatsz! Találkozzunk újra május 25–26-án!


Fő az egészség!

Fő az egészség!

Több olyan blog is indult az oldalon, amiben az egészség kiemelt téma

Bizonyára észrevetted, hogy blogok jelentek meg a Sportágválasztó Magazin oldalán. Ezek középpontjában a sport, a mozgás, az egészséges életmód áll, természetesen az egészséges táplálkozást is ideértve. Ha ezek téged is foglalkoztatnak, mostantól rendszeresen találsz témába vágó olvasnivalót.


Az erdők szerepe

Az erdők szerepe

Aktív részvételre van szükség az erdők megőrzése és gyarapítása érdekében

Az erdők egyrészt hatékonyan csökkentik a klímaváltozás negatív hatásait, másrészt viszont maguk is szenvednek a felmelegedés következményeitől, és ez már a hazai faállományokban is megmutatkozik. Az Országos Erdészeti Egyesület egy hónapos kampányt folytatott az erdők szerepének megismertetéséről.


Szereti a gyereked a tesiórát?

Szereti a gyereked a tesiórát?

Vagy ő is megutálta sportot a testnevelésórák miatt?

Kifejezetten örültem, amikor bevezették a mindennapos testnevelést az iskolákban, és döbbenten láttam, hogy voltak, akik a közösségi médiát hívták segítségül, hogy ezt megakadályozzák. Továbbra is tartom, hogy az ötlet jó volt, de mint oly sokszor, itt is hiba csúszott/csúszik a megvalósításba.


Vándortábor 2018-ban is

Vándortábor 2018-ban is

Megnyílt a jelentkezés a bővülő Vándortábor programra

A Vándortábor Program újdonságokkal jelentkezik, és tovább bővül 2018-ban. Összesen 14 útvonalon indulhatnak útnak a felsős és középiskolás diákok csoportjai. Idén az erdei és vízi vándortáborok mellett kerékpáros programokra is lehet már jelentkezni.


107 évesen a sípályán!

107 évesen a sípályán!

Az erdélyi származású amerikai síelő a sportos életmód híve

Amióta 100 évesen ő lett a legidősebb síversenyző – nem tévedés! – rendszeresen jelennek meg róla anyagok a tengerentúli médiában és itthon is. A nemesi családban született Báthory Lajos az erdélyi hegyekben tanult meg sízni, 10 éves korában. A 107 éves Lou Batori még mindig aktív síelő!


Aki aktívan él, fiatalabbnak tűnik

Aki aktívan él, fiatalabbnak tűnik

Ritkábban betegek és fittebbek azok az emberek, akik sportolnak

Aki sportol, motorikusan nézve általában 10 évvel fiatalabb annál, aki csak keveset vagy ritkán. Ezt mutatják a Karlsruhei Technológiai Intézet (KIT) aktuális eredményei, amelyet a „Vegyél részt az Egészségedben! elnevezésű, sporttudósokkal együttműködve végzett hosszú távú kutatás hozott.


Megyefutások az egészségért

Megyefutások az egészségért

Települések között egyedül, a településeken gyerekek százaival

Miért fontos valakinek, hogy sorra járja a megyéket, és megyénként több ezer iskolással együtt fusson? Szarvas Mátyást kérdeztük a Megyefutásokról, leginkább arról, hogy miért vágott bele, miért áldoz rá időt...


Kozák Danuta diákokkal találkozott

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás fontosságáról tartott előadást

Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó a téli szünet előtt felkereste az óbudai Szent Györgyi Albert Általános Iskola diákjait, és előadást tartott harmadik és negyedik osztályos gyermekeknek, a Bajnokok Útja Alapítvány felkérésére.