Budapestről rajtol a Giro d’Italia!

A magyar fővárosból rajtol a Giro – ezt Mauro Vegni, a Giro d’Italia versenyigazgatója jelentette be Budapesten. A sportvezető kiemelte, büszke rá, hogy egy csodálatos európai városba helyezik át a jövő évi Giro rajtját.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a hétfői sajtóeseményen leszögezte: Budapestnek nagy büszkeség, hogy innen rajtol a Giro d’Italia.„Az elmúlt években Budapest bizonyította: jó házigazdája magas minőségű és színvonalú sporteseményeknek” – emlékeztetett, majd úgy folytatta: Budapest sportszerető és egyre inkább sportos város.

„Megtörtént, amire senki sem számított, megvalósult, amit elképzelni sem nagyon mertünk: régiónkból elsőként nekünk sikerült elérnünk, hogy itt legyen a Grande Partenza” – fogalmazott Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. „Nemcsak az országimázs szempontjából fontos, hanem gazdaságilag is megtérülő befektetés a Giro d’Italia” – mondta a kormánybiztos.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte: a Giro d’Italia a Tour de France és a Vuelta a Espana mellett a három legjelentősebb kerékpárverseny egyike. „Óriási érdeklődésre lehet számítani, az utcák megtelnek rajongókkal, mivel a legjobb versenyzők, az első vonal érkezik Magyarországra. Olyan példaképek ők, akiktől tűrőképességet, alázatot, rendkívüli kitartást tanulhatunk.” – nyilatkozta az államtitkár. (fotó: mti)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!