Fantasztikus kézilabdás hétvége

Aranyhétvége női kézilabdában! A Győr megvédte címét a Bajnokok Ligájában, a Siófok pedig az EHF Kupában szerzett aranyérmet.

A Győri Audi ETO KC ötödik alkalommal nyerte meg a női kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a vasárnapi fináléban 25-24-re legyőzte az orosz Rosztov-Don csapatát a budapesti négyes döntő második játéknapján. A Győri ETO nyolcadik alkalommal játszott BL-döntőt, és sorozatban harmadszor nyert. Hasonló remek szériára legutóbb az osztrák Hypo Niederösterreich volt képes, amely 1992 és 1995 között négyszer győzött. A Rosztov tavaly volt először elődöntős, és az idei volt az első fináléja.

Egy nappal korábban a Siófok KC házigazdaként 26-21-re legyőzte a dán Esbjerg csapatát a női kézilabda EHF Kupa döntőjének visszavágóján, így 47-42-es összesítéssel elhódította a trófeát. A Siófok KC a hetedik magyar klub, amely döntőbe jutott az EHF Kupában, ahol immár hét arany- és nyolc ezüstérem a magyar mérleg.

A kézilabdát te is kipróbálhatod május 24-én és 25-én a Nagy Sportágválasztón. A Merkapt Sportközpontban tartandó esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt regisztrálhatsz!

(Fotók: mti)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!