Kajak-kenu: két arany, egy bronz eddig

Magyar sikerek Portugáliában! A mieink két arany- és egy bronzérmet nyertek eddig a Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon. 

Az első siker a kajakozó Bodonyi Dóra nevéhez fűződött, aki az 1000 méteres versenyben nyert magabiztosan, s ezzel megszerezte a magyar kajak-kenu sport 200. aranyérmét a gyorsasági szakágban. Később a 29. születésnapját éppen pénteken ünneplő Csipes Tamara és Medveczky Erika kajakos duója ugyancsak 1000 méteren lett első.

A kajakozóknál a kirobbanó erőben lévő szegedi Nádas Bencéért szoríthattak a magyarok, s ő nem is maradt adós a jó teljesítménnyel – áll az MTI tudósításában. Bár a táv nagy részében csak a középmezőnyben lapátolt, az utolsó száz méteren nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, s ugyan a címét megvédő cseh Josef Dostáltól és a német Tom Liebschertől jelentősen lemaradva ért be, de közvetlen riválisait sikerült megelőznie, így harmadik lett. A 22 éves kajakozónak egyesben ez az első világbajnoki érme.

A pénteki döntős programot egy újabb 1000 méteres szám, s egy újabb magyar győzelem zárta. A női kajak kettesek versenyében a Csipes Tamara, Medveczky Erika egységnek gyakorlatilag nem volt ellenfele, a riválisok a táv jelentős részében csak a hátukat nézhették. Féltávnál egyhajónyi, a hajrához érkezve pedig már több mint kéthajónyi volt az előnyük, így kétség sem férhetett a győzelmükhöz. Medveczky megvédte a címét, miután tavaly Farkasdi Ramónával nyerte ezt a számot a vb-n, a négyesben olimpiai bajnok Csipes pedig tavalyi szülési szabadsága után világbajnoki arannyal tért vissza.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!