Kajak-kenu: Kozák Danuta megállíthatatlan

A magyarok három aranyérmet szereztek a szombati döntőkben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Kozák Danuta kislánya tavalyi születése után parádésan tért vissza a vb-mezőnybe, előbb 500 méter egyesben, majd Kárász Annával 500 méter párosban utasította maga mögé a riválisokat. A Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó is nagyszerűen teljesített, 200 méteren győzött, ezzel megvédte címét.

„Egyesben éreztem, hogy Lisa (Carrington) lerajtolt, talán a 200-as indításnál jöttem fel rá, de őszintén szólva nem figyeltem őt, inkább arra koncentráltam, hogy maximális pályát menjek” – mondta az MTI helyszíni tudósítójának Kozák Danuta.

„Egy kicsit zavart, hogy mivel irreális oldalszélre készültünk, a középfutamban úgy mentem, hogy inkább szélső pályára kerüljek, ehhez képest most inkább szembeszél volt, s egy számomra szokatlan pályán kellett eveznem. Ez kissé el is vette a fókuszt, talán ez hiányzott egy kicsit az egyes pályámból.”

A páros sikerrel kapcsolatban kiemelte: kevés volt ez az ideje a két verseny között, de pont meg lehetett oldani.

„Köszönöm mindenkinek, aki segített, az edzők, a technikai stáb, Anna, mindenki azon volt, hogy a legprofibb módon oldjuk meg ezt a helyzetet, szerintem ez sikerült. Örülök, hogy meg is lett az eredménye” – fogalmazott.

(fotó: MTI)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!