Kajak-kenu – 6 arany, 1 ezüst, 2 bronz a vb-n

Magyarország a második helyen végzett az éremtáblázaton a portugáliai Montemor-o-Velhóban megrendezett kajak-kenu világbajnokságon. Csak a nagy rivális németek tudták megelőzni Hüttner Csaba szövetségi kapitány csapatát. A magyarok hat arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal zárták a világbajnokságot.

A magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet gyűjtöttek a vasárnapi döntőkben a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon. Mindhárom magyar dobogós hely olimpiai számban és 500 méteren született.

A női kajaknégyes, Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra óriási csatában szerezte meg az első helyet, míg Balla Virág és Takács Kincső a kenu kettesek versenyében lett második. A harmadik hely a férfi kajaknégyes – Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter és Kuli István – nevéhez fűződik.

(fotó: MTI)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!