Moszkvában is bemutatták a teqballt

Világbajnok teqballos népszerűsítette a sportágat Moszkvában. Az orosz fővárosban megrendezték a Budapesti napokat, itt többek között Blázsovics Ádám is megmutatta, hogy miért örvend akkora népszerűségnek a teqball.

A Budapesti napokat a Moszkvai Kormány és a Fővárosi Polgármesteri Hivatal által a 2016 és 2019 közötti időszakra megkötött, Szergej Szobjanyin és Tarlós István által aláírt együttműködési megállapodás keretében rendezték meg.  A két főváros közötti baráti kapcsolat még 1958-ban kezdődött. 2000-ben Budapest és Moszkva barátsági és együttműködési, 2007-ben pedig környezetvédelmi együttműködési megállapodást kötött.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Blázsovics Ádám párosban kiharcolta a részvételt a franciaországi Világkupára. A magyar klasszis Bányik Csabával megnyerte a magyar bajnokságot, egyéniben pedig Sipos Árpád győzött.

A teqball egy új futballalapú sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére! A játék egy speciális asztalon zajlik. A teqball.com úgy fogalmaz, hogy ez a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus. Ezáltal az ütközésekből, durva belépőkből származó sérüléseket teljesen ki lehet zárni egy teqball mérkőzésen, vagy az edzés során.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!