A Merkapt büszkesége: Kozák Danuta

A Merkapt Zrt. fontosnak tartja, hogy olyan sportolókat támogasson, akik a magánéletben és sportpályafutásukat tekintve egyaránt példamutatóak, kiemelkedően tehetségesek, és nem utolsó sorban eredményesek is.

Kevés az olyan világklasszis sportember, aki nemcsak hihetetlen teljesítményével, de erényeivel, természetességével és elbűvölő személyiségével is meghódítja szurkolói szívét.

Egyértelműnek éreztük tehát, hogy Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos erőfeszítéseit is honoráljuk minden lehetséges eszközünkkel.

Danutát, akivel a Vizesgálán is találkozhattatok, 2018 őszétől hivatalosan a Merkapt Zrt. szponzorálja egészen a 2020-as tokiói olimpiáig.

„Bár tehetsége, ereje és kitartása szinte garancia arra, hogy a 2016-os riói olimpiai játékokon szerzett három győztes bajnoki címét megvédje, őszintén reméljük, hogy sikerül érdemben hozzájárulnunk a várhatóan csodálatra méltó alakításához. Hajrá, Danuta!” – olvasható a Merkapt közleményében.

Kozák Danutát jelölték a Prima Primissima díjra Sport kategóriában! December 5-éig lehetett rá szavazni.

10+1 érdekes tény Kozák Danutáról

  • Ötszörös olimpiai bajnok, ezzel ő lett a legtöbb olimpiai aranyérmet nyert magyar kajakos, emellett 14 világbajnoki és 16 Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet.
  • 2007-ig Kozák Danusiaként szerepelt profi sportolóként. Édesanyja révén lengyel származású, különleges nevét Henryk Sienkiewicz Kereszteslovagok c. regényének főszereplő hercegnőjéről kapta. Bátyja, Jurand szintén ennek a műnek köszönheti keresztnevét.
  • Férjével és egyben edzőjével, Somogyi Béla volt kenussal 2012-ben kezdtek együtt dolgozni a londoni olimpiát követően.12 év után, 2017-ben esküdtek meg a Duna-parti Rozmaring Vendéglőben.
  • 2017. június 21-én jött világra kislánya, Zora. A kicsi neve szláv eredetű, hajnalt, pirkadatot jelent.
  • Párjával lányuk születésekor a Humancell Családi Őssejtbankban tároltatták el a köldökzsinórvérből és a köldökzsinórból kinyert őssejteket, hiszen tudatos szülők, és szerették volna biztosítani gyermekük számára a problémamentes gyógyulást egy esetleges későbbi betegség, baleset esetén.
  • Danuta otthonosan mozog a konyhában is, specialitása az afrikai harcsából készült lasagne.
  • Jótékonykodik, pluszt ad lelkének, ha másokon segíthet.
  • Amikor a 2016-os riói olimpiára készültek párostársával és egyben barátnőjével, Szabó Gabriellával Floridában, gyakran aligátorok közvetlen közelében eveztek a Hillsborough folyón. Danuta barátságosan viszonyult a hatalmas állatokhoz, ám előfordult, hogy gyors hajtűkanyarral kellett kitérnie egy épp vízbe kúszó hüllő útjából.
  • Szülés utáni visszatérésének csodájára járt a sportszakma: szokásos kirobbanó formájában a kajakosok és kenusok 2018-as első válogatóversenyén első helyet szerzett, ráadásul több mint egy hajóhossznyi előnnyel ért célba.
  • Egyik kedvenc idézete: „Célozd meg a Holdat, nem baj, ha nem éred el, akkor is a csillagok közé jutsz.” (Phineas Taylor Barnum amerikai politikus, üzletember nyomán)
  • Danuta a Merkapt Zrt. támogatásával készül a 2020-as tokiói olimpiára.
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!