A hét sportja: vívás
Aranyérmet szerzett, 27 év után a magyar kardcsapat!
A hét sportja: vívás
Szenzációs eredmény született az – egyébként magyar szempontból nem túl sikeres – újvidéki vívó Európa-bajnokságon. Aranyérmet szerzett, 27 év után a magyar kardcsapat! A Sportágválasztó magazin oldalán természetesen a sportág bemutatását is megtalálod. A vívást nem, de 16 más sportágat kipróbálhattál a Mozgás Éjszakáján. Ott voltál?
Aranyérmes a férfi kardcsapat!
Utoljára 1991-ben voltak Európa-bajnokok csapatban férfi kardozóink. A Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású magyar válogatott nagyszerű vívással, fölényes győzelmekkel szerezte meg az Európa-bajnoki aranyérmet.
Bővebben →
Vívás
A vívás technikai jellegű küzdősport. A küzdőtéren (páston) két versenyző vív egymással mérkőzést (asszót). A mérkőzés célja, hogy a versenyzők közül az egyik minél hamarabb elérje a megadott találatszámot (5 vagy 15 találat, tus), így megnyerve az asszót.
Bővebben →
Felszálló ágban a hazai tömegsport
Idén is ezreket vonzott a Mozgás Éjszakája
Június 16-án immár negyedik alkalommal bizonyított az ország legnagyobb, ingyenes szabadidősport-rendezvénye, a Mozgás Éjszakája. A fesztiválhangulat és a kilátogató 19 ezer, egy ütemre mozduló ember látványa nem hagyott kétséget afelől, hogy a sport valóban boldogsághormonokat termel.
Bővebben →
Friss a Sportágválasztó blogon:
Fluid images
A kötélmászásnak is van olimpiai bajnoka
A tornateremből emlékezetes mászókötél röpke 100 éve olimpiákon is lengedezett. 1896-ban, a tornasportok egyik versenyszámaként a résztvevőknek csakis a kezük segítségével kellett felmászniuk majd leereszkedniük egy kötélen.
Bejegyzés a Régvolt blogon →
alt text here
A fogyás 6 titka
Nemrég olvashattuk: Magyarország a negyedik olyan ország, ahol a legnagyobb az elhízott emberek aránya. Huh, ez kemény. Hiszünk abban, hogy a legtöbb dolog fejben dől el, ezért összeállítottunk egy rendhagyó infografikát.
Bejegyzés az Egészségválasztó blogon →
alt text here
Zöldcitromos sajtkrémtorta
Könnyű üdítő tortát sütés nélkül is készíthetünk. Forró nyári napokra ideális nyalánkság.
Bejegyzés az Ételválasztó blogon →
alt text here
Születésnapi bulik sportosan
Gyerekszületésnapok. Van egy tavaszi és van egy nyári gyerekünk. Az évek növekedését elsősorban családi körben ünnepeljük, de a gyerekeink kérésére bulit is szervezünk. Hívják őket is, mennek örömmel. Hívunk mi is barátokat, osztálytársakat, ovistársakat.
Bejegyzés a Gyerekkel, aktívan blogon →
Ha levelünk olvashatatlan formában jelenne meg, kattints ide
Hírlevelünkről történő leiratkozáshoz kattints ide

Impresszum
A levél küldője: Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-2016-674-3-N
Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 12/b
Telefon: 06 1 260 0107, 06 20 407 6668
E-mail: info@sportagvalaszto.hu
Honlap: www.sportagvalaszto.hu
Facebook: @sportagvalaszto