Sportágválasztó Magazin

 • jan.
  25
  jan.
  27

  Hófesztivál

  Sípark, Mátraszentistván

  Családi sínapok és a hó ünnepe a Mátrában! Az ingyenes koncertek és családi programok mellett ingyenes sí- és snowboardoktatás is lesz. Síelhetsz is, akár minden este 21 óráig (szombaton 22 óráig), ahhoz persze síbérletet kell váltanod. Szombat este hivatalosan is átadják az új négyüléses felvonót!

 • jan.
  27

  Január 27. – Téli Sportágválasztó

  Vasas Jégcentrum (1046 Budapest, Homoktövis u. 1.)

  Kezdd az évet sportágválasztással! 2018. január 27-én (szombaton), negyedik alkalommal mutatjuk be a Téli Sportágválasztón a havas-jeges sportágakat, amiket ingyenesen lesz lehetőséged kipróbálni a Vasas Jégcentrumban, 10–17 óra között. Gyere el! Próbáld ki! Válassz!

 • jan.
  28

  Fel a Csóványosra!

  Tetszőleges útvonalon megtett túra

  Az útvonal választása tetszőleges: a túra tetszőleges kiindulási helyről és tetszőleges végponttal teljesíthető, a Csóványos csúcsát kell 10.00–13.00 között felkeresni. Vannak javasolt útvonalak is, persze.

 • jan.
  29

  Magyarország-Oroszország női Világliga vízilabda-mérkőzés

  Hajós Alfréd Sportuszoda, Budapest, Margitsziget

  Mindenkit a gyerekeivel való mozgásra, sportolásra szoktunk biztatni. De szintén együtt töltött minőségi idő – és nagyon inspiráló – lehet a helyszínen szurkolni a magyar női vízilabda-válogatottnak. Ráadásul most akár ingyen is, hiszen egy regisztrációért is be lehet jutni a mérkőzésre.

 • febr.
  3

  Téli Tihany teljesítménytúra

  Tihany, Belső-tó

  9. alkalommal rendezik az egyik legnépszerűbb hazai teljesítménytúrát a Tihany-félszigeten. A gyönyörű útvonalon haladó, kiválóan megrendezett eseményt jó szívvel ajánljuk, a különböző távok miatt tulajdonképpen bármelyik korosztálynak.

 • febr.
  4

  KOMÉTA 8. Farsangi Félmaraton

  Kaposvár, Kossuth tér

  A hegyen-völgyön zajló félmaraton érinti a Kecelhegyet, a Körtönyebükköt, a Kaposhegyet, a Rómahegyet és az Ivánfahegyet is. Az egyéni nevezők mellett váltókat is várnak. Rövidebb (10, 7 és 4 km) távok is vannak, abszolút családbarát rendezvény, tehát. Olimpiai Ötpróba pontokat is szerezhetsz.

 • febr.
  10

  Téli Margita Teljesítménytúrák

  Gödöllő, Erkel Ferenc Általános Iskola (Szabadság tér 18.)

  A Téli Margita túrák számos látnivalót érintenek Gödöllőn és környékén, így valóban tartalmas kikapcsolódást jelentenek. A legrövidebb, 12 km-es táv kisebb gyerekkel is teljesíthető, a hosszabbak (40, 30, illetve 21 km) már csak edzettebb srácokkal, de minden távon gyűjthető Olimpiai Ötpróba pont.

 • febr.
  10

  Téli Margita terepfutás

  Maraton és félmaraton

  Edzettségi szinttől függően választhatsz távot, hiszen maraton és félmaraton is van. Biztosan lesz a családból, aki nem fut ennyit veled, jó hír, hogy párhuzamosan a Téli Margita teljesítménytúrák is zajlanak. Ott is és a futáson is gyűjthetők Olimpiai Ötpróba-pontok.

 • febr.
  11

  Futapest Pomáz terepfutás

  Pomáz, Goethe utca – Német Nemzetiségi Általános Iskola

  A Futapest terepfutó versenyeit jó szívvel ajánljuk figyelmedbe, mindig van rövidtáv is, de az általában nem sokkal 10 km fölötti hosszútáv is beleférhet a családi terepfutásba. Szinte végig erdőben futhatsz, szép környezetben.

 • febr.
  17

  Futapest Pilisszentkereszt terepfutás

  Pilisszentkereszt, Közösségi Ház, Forrás utca 7/F

  A Futapest terepfutó versenyeit jó szívvel ajánljuk figyelmedbe, mindig van rövidtáv is, de az általában nem sokkal 10 km fölötti hosszútáv is beleférhet a családi terepfutásba. A pilisszentkereszti rendezvény útvonala is erdei és mezei földutakon halad.

 • febr.
  24

  Föld Alatti Futás

  Budapest, kőbányai pincerendszer

  Ha a futóversenyek terén is a változatosságot keresed, akkor jó helyen kattintgatsz! Élményfutás a kőbányai pincerendszer vadregényes labirintusában? Bizony. Családdal is, mert rövidebb táv is van. És igen, Olimpiai Ötpróba ponto(ka)t is szerezhetsz.

 • febr.
  24

  Nosztra 30/20/10 teljesítménytúrák

  Márianosztra

  A Nosztra 30/20/10 elnevezésű gyalogos teljesítménytúrák során, 3 választható távon indulva kereshetőek fel a Nosztrai-medencét körül ölelő csúcsok. A legrövidebb távot ajánljuk a családok figyelmébe.

 • febr.
  25

  Tavaszváró gyalogtúra a Nyakason

  Zsámbék

  A Gerecse egyik legszebb részén túrázhatsz, gyönyörködhetsz a Békás-patakban vagy a környék különlegességének számító dolomit sziklagyepekben. Választhatod a 20 vagy a 10 km-es távot, szerezhetsz Olimpiai Ötpróba ponto(ka)t, és mindenekelőtt kirándulhatsz egy jót a családdal.

 • márc.
  4

  Icebug Göcsej Galopp – terepfutás

  Böde

  A Göcsej Galopp ma már hagyományosnak számító rendezvény, amelyre az ország minden tájáról és külföldről is sok résztvevő érkezik. Több táv közül választhatsz, az 5 km-t a gyerekek is le tudják futni, és már szereztek is vele 1 Olimpiai Ötpróba-pontot. Van 16, 33, illetve 55 km is. Több pontért.

 • márc.
  4

  Icebug Göcsej Galopp – teljesítménytúra

  Böde

  A Göcsej Galoppon a dimbes-dombos vidék egy kis kihívást jelent ugyan, de a gyönyörű vidék minden küzdelemért kárpótol. A rövid, 16 km-es táv abszolút belefér a családi kategóriába, már ott is gyűjthető Olimpiai Ötpróba-pont. Van még 33, illetve 55 km-es táv is, 4, illetve 6 pontért.

 • márc.
  4

  VIII. Everling Tavaszváró Terepfutóverseny

  Budapest, Naplás-tó

  Terepfutó verseny mindenki számára, egészen kis gyerekektől a felnőttekig. Iskolai osztályokat is várnak, a legsportosabb osztály is díjazásban részesül. Az esemény védjegye a Super Sprint, azaz az 5×2 km-es verseny, 13 percenkénti indulással. Remek, sportos program a családnak.

 • márc.
  15

  VI. Pilis Vertikál – terepfutás

  Pilisszántó

  Csak fel a Pilisre! – ugyanaz a táv gyerekeknek és felnőtteknek is. Nem könnyű, ha győzni szeretnél, de nem nehéz, ha csak a futás öröméért vennél részt rajta. Külön gyerekfutam (minden célbaérő gyerek kap befutóérmet és kupát!), Családi Páros kupa, remek családi program. Limitált az indulók száma!

 • márc.
  16

  Vörös-villám félmaraton

  Pilisvörösvár

  A Vörös-villám terep félmaratont a Pilis-Vörös-Vár teljesítménytúrákkal párhuzamosan rendezik, azaz lehet úgy is családi program, hogy mindenki a félmaratonon indul, de akár úgy is, hogy a család egyik fele fut, a többiek túráznak.

 • márc.
  16

  Pilis-Vörös-Vár és Vörös-hegy teljesítménytúrák

  Pilisvörösvár, városi sportpálya

  A Pilis-Vörös-Vár teljesítménytúra elnevezése nem Pilisvörösvár nevéből ered. Három helyet kell a túra során érinteni: Pilis-tető, Vörös-hegy és „Egri-vár”. Családok számára ideális az ugyanakkor rendezett Vörös-hegy túra.

 • márc.
  16

  II. BÚI Félmaraton és Minimaraton

  Fonyód

  Ízig-vérig városi megmérettetés, jelentős szintkülönbséggel. A Balatoni Úszóiskola által rendezett futóverseny 21 km-es távja nemcsak egyénileg, de 2 és 3 fős, 14 km-es távja 2 fős csapatban is teljesíthető. Ezeken Olimpiai Ötpróba-pontok is gyűjthetők. Gyerekeknek 4 km-es távot is kijelöltek.

 • márc.
  18

  FutaPécs Dunafutás a busók földjén

  Mohács

  Mohácsra nemcsak a busójárás idején érdemes ellátogatnod. A Dunafutás a város egyik kedvelt eseménye, ahol a kijelölt távok mellett szabadfutásra is van lehetőséged, azaz tetszés szerint választhatod meg, hány km-t szeretnél teljesíteni. Olimpiai Ötpróba-pontokat is gyűjthetsz.

 • márc.
  24

  Dél-Börzsönyi Kilátások teljesítménytúrák

  Zebegény

  Jó szívvel ajánljuk figyelmetekbe a Dél-Börzsönyi Kilátások teljesítménytúrákat, családoknak elsősorban a rövidebb (15 km-es) távot vagy az 5 kilométeres Zebegényi sétát. Több hosszabb táv is van, idei újdonság a DBK 50.

Lezajlott programok

 • jan.
  21

  CoffeeRUN – Macikávé

  Budapest, Fenyőgyöngye Vendéglő parkolója

  A Macikávé nem egy egyszeri esemény, azaz akár rá is szokhatsz a hétvégi Macikávéra. Most vasárnap (21-én) az Újlaki-hegy és a Vöröskővár lesz terítéken. A Macikávé kifejezetten nem a rutinos terepfutóknak szól, ellenkezőleg. Azokat várják, akik még inkább csak kacérkodnak a futással.

 • jan.
  21

  Intersport Snow Day

  Síaréna, Eplény

  Újra Snow Day az eplényi Síarénában! Üzemel az A1-es (valamivel több mint 1 km hosszú) sípálya, működik a négyüléses felvonó, és a tanpálya is, a hozzátartozó felvonóval. Ez a nap viszont nemcsak a síelésről szól, hanem számos egyéb programról is, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 • jan.
  20

  Futapest Etyek terepfutás

  Etyek, Magyar utca 2., Általános Iskola

  A Futapest terepfutó versenyeit jó szívvel ajánljuk családok figyelmébe, hiszen mindig van rövidtáv is, de az általában nem sokkal 10 km fölötti hosszútáv is beleférhet a családi terepfutásba. Az etyeki verseny is jellemzően mezei utakon zajlik.

 • jan.
  20

  19. Bartina Teljesítménytúra

  Szekszárd, Baka István Általános Iskola, Béri Balogh Ádám utca 89.

  Tavaly nevezési rekord született az 1999. óta rendezett Bartina Teljesítménytúrán. A Szekszárdi-dombságban zajló rendezvényen több távon is indulhattok, természetesen van családi táv is, családi nevezési díjjal.

 • jan.
  20

  Jégpályák Éjszakája

  19 település, 25 helyszín

  Összesen 25 helyszínen (19 településen) rendezik meg a Jégpályák Éjszakáját szombaton, január 20-én este. Különböző programok várják a kilátogatókat: korcsolyaoktatás, jégdiszkó, bemutatók, nyereményjáték, helyszíntől függően.

 • jan.
  16

  Hómenők Kupa, III. forduló

  ELMARAD!

  Magyarország első számú családi síversenysorozata ötfordulós. Az I. és II. forduló műanyagpályán zajlott, a III–V. fordulókra havon kerül sor. A futamokat külön is értékelik, az összetett értékelés feltétele a legalább két fordulóban való indulás, azaz még nem késtél le semmiről!

 • jan.
  16
  jan.
  21

  World Tour Budapest – asztalitenisz

  BOK Csarnok, Budapest

  A World Tour-sorozat nyitó állomásának 2018-ban is Budapest ad otthont, és ha kedveled az asztaliteniszt, vagy a gyerek érdeklődik a sportág iránt, ne hagyd ki az eseményt. Rengeteg világsztár érkezik, és a „nagyok” mellett több magyar fiatal is asztalhoz áll, az U21-ben és a felnőttek között is.

 • jan.
  14

  Január 14. – 3. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

  Hungexpo, G pavilon és a Kincsem park területén

  Kezdődjön sportosan a 2018-as éved is! Ne hagyd otthon a családot sem, mert az 5 km-es távot a gyerekek is le tudják futni, így mindenkinek nagy élmény lehet az év első nagyobb sporteseménye. Egyben Olimpiai Ötpróba esemény is!

 • jan.
  13
  jan.
  14

  Rejtelmek és csodák a Mátrában

  Kétnapos túra a hegység kevésbé járt vidékein

  A Tarjánka-szurdok fokozottan védett, ezért a Bükki Nemzeti Park e látványossága csak hatósági engedéllyel és túravezetővel látogatható. Ezért is ajánljuk figyelmedbe ezt a kétnapos túrát. Na és a 10 méter magas Ilona-völgyi vízesés miatt is, amit szintén láthatsz majd.

 • jan.
  6

  Január 6. – BUÉK 20 teljesítménytúra

  Budai-hegység

  A teljesítménytúrázás egyik legkézenfekvőbb aktív családi program. Kezdjétek együtt, aktívan az évet! A BUÉK 20 teljesítménytúrát jó szívvel ajánljuk figyelmetekbe. Kiforrott, népszerű túra, 2018-ban már huszonegyedik alkalommal rendezik meg.

 • jan.
  6

  Január 6. – Futapest Budakalász terepfutás

  Hosszú- és rövidtáv, családoknak ideális

  A Futapest terepfutó versenyei nagyobbrészt Budapest agglomerációjában, Pest megyében zajlanak. Jó szívvel ajánljuk családok figyelmébe, hiszen mindig van egy 5 km körüli rövidtáv is, de az általában nem sokkal 10 km fölötti hosszútáv is beleférhet a családi terepfutásba. Budakalászon indul az év.

 • jan.
  6
  jan.
  7

  Műkorcsolya Junior, Advanced Novice és Szinkronkorcsolya OB

  Budapest, Gyakorló Jégcsarnok

  A 2018. évi Műkorcsolya Junior, Advanced Novice és Szinkronkorcsolya Országos Bajnokságon 15 szinkronkorcsolya csapat lép jégre – egyéniben összesen 22 korcsolyázó –, illetve Tóth Ivett versenyen kívül futja le rövidprogramját és kűrjét.

 • jan.
  5
  jan.
  7

  XXIII. Csizmadia Ferenc Short Track Kupa

  Debreceni Jégcsarnok

  Debrecen nagy hagyományú, ezúttal már 23. alkalommal megrendezett short track versenye a Csizmadia Ferenc Kupa. Három nemzet 12 klubjából 116 versenyző nevezett a háromnapos versenyre. Érdemes kilátogatni, a gyerekeknek inspiráló lehet a juniorok versenyzését látni, szurkolni nekik.

 • dec.
  30

  December 30. – Szilveszteri Vizesgála

  Budapest, Tüske Uszoda

  Várunk egy szenzációs vizes eseményre, a Szilveszteri Vizesgálára! Búcsúztasd bajnokokkal az évet! Eddig csak a lelátón vagy a képernyő előtt izgultál értük, most együtt sportolhatsz és ünnepelhetsz olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolóinkkal. Lehozzuk neked a sportcsillagokat az égről!