Sportágválasztó Magazin

jún.
16

Brutálfutás 7.0

Nyáregyháza

2018. április 29. | Sportágválasztó |  848 | |

Ötpróba pontgyűjtőFacebook-esemény

AkadályfutásCsaládFutásFutóversenyPest

Brutálfutás 7.0

Nem lesz könnyű, de imádni fogod! Életed leghosszabb 7 kilométere! Hasonló jópofa szlogenekkel biztatnak a szervezők, és tényleg. Óriási élmény, különösen családdal, barátokkal egy futamban indulni. A „nevezéskor még jó ötletnek tűnt” is remek poén, nevezzetek! Idén Ötpróba-pontokért is.

Brutálfutás 7. 0

  • Helyszín: Nyáregyháza, MotoCross pálya (2723 Nyáregyháza, Szegfű u. 1/A.)
  • Időpont: 2018. június 16., szombat

Irány a többgenerációs dagonyázás! Jó, ha tudod, hogy a Brutálfutás esetén nem a futáson van a hangsúly. Persze, futni is kell – már ahol tudsz –, de ez a futás más lesz! Nem lesz könnyű, de imádni fogod! Egy kevés akadályfutás, egy kevés kiképzés, de mindenekelőtt sok sár. Nagyon sok sár. Ennek ellenére – vagy éppen ezért? – a Brutálfutás nagyon népszerű, gyorsan feltelnek a futamok.

A helyszín eleve különleges, egy épített motocross pálya 14 dombbal/ugratóval. A résztvevők óránként rajtoló futamokban vágnak neki ennek a „felnőtt játszótérnek”, részben az átalakított, sok sárral dúsított pályán, részben a körülötte található erdőn, szántóföldön keresztül. Itt tényleg kiléphetsz, és ki is kell lépned a mindennapos komfortzónából, hogy az egyedülálló dagonyázás után, mint kiskorodban, újra „malacként” érj célba.

Fentiekből következik, hogy ami a felnőtteknek esetleg nosztalgia, az a gyerekeknek hazai pálya! Nem véletlen, hogy az indulók több mint tizede 16 év alatti, és kisiskolások is vannak köztük szép számban. Remek családi buli, tényleg. Idén pedig már Ötpróba-pontokat is gyűjthettek!

Manapság sok hasonló eseményt rendeznek. A Brutálfutás abban mindenképpen eltér a szokásos akadályfutásoktól, hogy itt nincs katonai hangvétel, az akadályok kis ügyességgel legyőzhetők, nem kell speciális tudás vagy komolyabb fizikai erő hozzá, csak elszántság.

A teljesítők közel fele nő, tehát nem a férfiak játszóteréről van szó. És kifejezetten ajánljuk két- de akár háromgenerációs családi csapatépítésre! Kisgyerekek is indulhatnak – és indulnak is –, az egyetlen megkötés a minimum 130 cm-es magasság.

További információ: brutalfutas.hu

2018. április 29.AkadályfutásCsaládFutásFutóversenyPest

Kapcsolódó