Sportágválasztó Magazin

júl.
14

Balaton-átúszás

Révfülöp

2018. április 29. | Sportágválasztó |  1144 | |

Ötpróba pontgyűjtőFacebook-esemény

BalatonCsaládÖtpróbaÚszásVeszprém

Balaton-átúszás

Ha van esemény, amit nem kell egy, úszást szerető embernek sem bemutatni, az a 36. Lidl Balaton-átúszás. Révfülöp és Balatonboglár között hajók sorakoznak, bóják jelzik 500 méterenként a távot. Az 5,2 kilométer megtételével 4 Ötpróba-pontot szerezhetsz. Az életre szóló élményről nem is beszélve.

Tényleg mindenkit – aki tud úszni – arra biztatunk, hogy ha még nem úszta át a Balatont, akkor legalább egyszer induljon el a Balaton-átúszáson. Óriási élmény. Különösen családdal.

Az átúszókat nem oly régen még bevett módon próbázóként emlegették. Idén visszakanyarodhatsz ehhez a szokáshoz, hiszen a 36. Lidl Balaton-átúszás Ötpróba-esemény. Úszd át a Balatont, érj partot sikerrel, és máris gyűjtöttél 4 pontot, amivel közelebb kerülhetsz a rád váró értékes ajándékokhoz!

36. Lidl Balaton-átúszás

ÚJ Időpont: 2018. július 14.

  • Tartaléknapok: 2018. július 15., 21., 22. Az esemény megrendezéséről a hatóságokkal történt egyeztetést követően, az esemény előtt 2 nappal adnak tájékoztatást a szervezők.

Rajt: Révfülöp, kikötő melletti labdarúgópálya (Révfülöp, Halász u. 7.)

Cél: Balatonboglár, Platán Strand

Táv: 5,2 km

Rajt: 7.30–12.00 között

  • Az első rajtolás időpontja attól függően módosulhat (korábbra és későbbre is tolódhat), hogy mikorra áll fel véglegesen a vitorlásokból kialakított biztonsági úszófolyosó.

Szintidő: nincs, de a cél 16 órakor zár!

  • Az átúszást legkésőbb 12 órakor meg kell kezdeni, és legkésőbb 16 óráig célba kell érni, azaz a lassabban úszók ne hagyják utolsó pillanatra az indulást!

Nevezés: előzetesen (online) június 28-ig, illetve a helyszínen.

Előnevezési díj: 8000 Ft (14 év alatt 6000 Ft), ha az orvosi igazolást is előzetesen beszerzed!

Nevezési díj: 9000 Ft, ha a helyszínen nevezel vagy ott veszel részt orvosi vizsgálaton.

A nevezési díjban természetesen benne van a „Megúsztam!” feliratú póló, ahogy az már hagyomány, ráadásul visszafogottabb dizájnnal, mint a hagyományos (pl. egy évtizeddel ezelőtti) átúszós póló. 

További információk az esemény weboldalán: www.balaton-atuszas.hu

2018. április 29.BalatonCsaládÖtpróbaÚszásVeszprém