Sportágválasztó Magazin

aug.
11

MOFÉM Underworld Kupa

2018. június 14. | Sportágválasztó |  706 | |

Ötpróba pontgyűjtőAjánljukFacebook-esemény

BudapestExtrémKerékpárKerékpárversenyVideó

MOFÉM Underworld Kupa

Idén is megrendezésre kerül hazánk egyik legkülönlegesebb kerékpáros versenye, a MOFÉM Underworld Kupa, amely világviszonylatban is egyedülálló. A kőbányai pincerendszerben zajló viadal immáron kilencedik alkalommal, 2018. augusztus 11-én, szombaton várja mindazokat a bringásokat, akik egy páratlan élménnyel gazdagodnának.

Nem csak a több száz éves járatrendszer, hanem a körülmények is egyedivé teszik a MOFÉM Underworld Kupát, hiszen a kinti nyári hőségből a pince 15 fokos levegője fogad, de ugyanígy meg kell küzdeni a fényviszonyokkal is: a verőfényes napsütés és a koromsötét is körönként váltja egymást.

A föld alatti szakaszon a pince belmagassága változó, átlagban 2-2,5 méter, a járatok szélessége 1,5 és 8 méter között változik, de a legszűkebb ponton egy 80 cm szélességű vasajtón is át kell hajtani.

A verseny ezúttal is öt futamban kerül lebonyolításra, amelyek közül a próbafutam ajánlható a versenyzéssel még csak ismerkedőknek, míg a többi futamban az indulók a nemük és a születési idejük alapján kerülnek besorolásra. A legrövidebb futam 30, a leghosszabb 70 percig tart.

Nevezni a verseny honlapjának nevezési oldalán lehet, a versenyről részletes információkat pedig a kiírás és pályamenüpontok rejtenek. Az esetlegesen felmerülő további kérdésekkel kapcsolatban a GYIK menüpont átolvasását ajánljuk.

A verseny fantasztikus hangulatából ad ízelítőt az alábbi videó:

2018. június 14.BudapestExtrémKerékpárKerékpárversenyVideó