Sportágválasztó Magazin

szept.
1

Budapest Urban Games

Budapest

2018. június 30. | Sportágválasztó |  1498 | |

Ötpróba pontgyűjtőFacebook-esemény

CsaládFociFutásGyerekbarátKosárlabdaÖtpróbaÚszás

Budapest Urban Games

Szeptember elsején Budapesten, Európa 2019. évi Sportfővárosában kezdetét veszi a harmadik Budapest Urban Games (BUG). Úszd át a Dunát vagy fuss a Citadellánál Ötpróba-pontokért! Kapcsolódj be a Klauzál-téren zajló grundfoci vagy streetball meccsekbe! De remek családi program lehet a szurkolás is.

A különleges „utcalimpiát” a Fővárosi Önkormányzat támogatása mellett sport- és városi szervezetek hívták életre, hogy így segítsék a város sportjellegű hasznosítását és aktivizálják a helyi sportközösségeket.

Idén olyan extrém és a legszélesebb közösséget megmozgató sportágakban vetélkedhetnek a résztvevők, mint a 4/8 kilométeres futás a Citadellánál, melyre több mint ezer embert várnak a szervezők. 

Újdonság, hogy idén – egy-egy sportághoz kapcsolódóan – több ismert arccal talákozhatnak a sportolni vágyók, az „utcalimpia“ iránt érdeklődők.

2018-ban is „megnyitják” a Dunát a sportolni vágyók előtt, szeptember elsején a Szabadság hídnál próbálhatják ki a versenyzők, milyen érzés a folyót a belvárosban átúszni. 

A BUG egyik központja a VII. kerületi Klauzál tér lesz, ahol két ízig-vérig városi sportág, a grundfoci és a streetball közösségei versenghetnek egymással. A foci mérkőzéseket a korábban már bevált grundon tartják, míg a BUG első streetball meccsei az utcán dőlnek el.

„A Klauzál tér és környéke fontos szerepet játszik az életemben, mert itt nőttem fel. Bármilyen sportoló életében a közösségnek legalább olyan fontos szerepe van, mint a tehetségnek, vagy a kitartásnak, ezért fontos a BUG kezdeményezés, mert a közösségi életet és élményeket támogatni kell.” (Kiss Gergely olimpiai és világbajnok vízilabdázó, a BUG egyik támogatója és nemzetközi arca)

A Budapest Urban Games sporteseményeire 2018. augusztus 1-től lehet majd jelentkezni.

További információk: budapesturbangames.hu

Az úszással, illetve a futással Ötpróba-pontokat is szerezhetsz.

2018. június 30.CsaládFociFutásGyerekbarátKosárlabdaÖtpróbaÚszás