Sportágválasztó Magazin

Ha 200 pillangó, akkor Magyarország!

Ha 200 pillangó, akkor Magyarország!

A férfiak után a nőknél is elhoztuk az aranyérmet 200 pillangón!

Hat év után újra sikerült duplázni 200 pillangón. A Glasgow-i úszó Európa-bajnokságon, egy nappal azután, hogy Milák Kristóf nagy fölénnyel aranyérmet szerzett ebben a versenyszámban, Kapás Boglárka remek taktikával hajrázta le a szám specialistáit.


Pillangó: magyar arany és ezüst!

Pillangó: magyar arany és ezüst!

Milák Kristóf arany-, Kenderesi Tamás ezüstérmet nyert az Európa-bajnokságon!

A két magyar klasszis hozta a papírformát: Milák Kristóf arany-, Kenderesi Tamás ezüstérmet szerzett 200 pillangón, a glasgow-i Európa-bajnokság harmadik napján. Legutóbb hat éve fordult elő, hogy az úszó Eb egyik versenyszámában magyar sportoló végezzen az első és második helyen is.


Erődemonstráció a világbajnokságon!

Erődemonstráció a világbajnokságon!

Összesen 10 aranyérmet nyertek a magyar fiatalok a kajak-kenu világbajnokságon!

Szenzációs teljesítményt nyújtott a magyar kajak-kenu válogatott a 2018-as ifjúsági és U23-as világbajnokságon. A magyar fiatalok, a bulgáriai Plovdivban rendezett vb-n 10 aranyérmet nyertek, többet mint az éremtáblázat második helyén végző kanadaiak és a harmadik németek összesen!


Ezüstvasárnap

Ezüstvasárnap

Ezüstérem egyéniben és csapatban is az öttusa Európa-bajnokságon

Teljes az éremkollekció a Székesfehérváron zajló öttusa Európa-bajnokságon! A szombati, női egyéni bronz és csapatban szerzett aranyérem után, vasárnap egyéniben Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, mint ahogy a Marosi Ádám, Demeter Bence, Regős Gergely összeállítású magyar csapat is.


Fantasztikus szereplés!

Fantasztikus szereplés!

Az öttusa Európa-bajnokság utolsó napján is szereztünk érmet!

A magyar küldöttség fantasztikusan szerepelt és öt éremmel zárta a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. A záró napon a vegyes váltók döntőjét rendezték, a Kovács Sarolta és Demeter Bence kettős pedig bronzéremmel zárta a versenyt. Magyarország második lett az éremtáblázaton!


Aranyérmesek a lányok!

Aranyérmesek a lányok!

Európa-bajnok lett a magyar női öttusa-csapat!

Kiválóan szerepeltek a magyar lányok a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Egyéniben Kovács Sarolta bronzérmet szerzett, az Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Kovács Sarolta alkotta magyar csapat pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel.


Egyetemi világbajnoki cím!

Egyetemi világbajnoki cím!

Weiler Virág tájfutó egyetemi világbajnoki címet nyert, sprint távon

Weiler Virág, önmagát is meglepve győzött Finnországban, hihetetlenül szoros versenyben. A tájfutó Egyetemi Világbajnokságok történetében ez az első magyar aranyérem.


Világbajnoki döntőt játszunk!

Világbajnoki döntőt játszunk!

Bejutott az U20-as női kézilabda-vb döntőjébe a magyar válogatott!

Eddigi összes mérkőzését megnyerve, bejutott a döntőbe a magyar válogatott a junior női kézilabda-világbajnokságon! Az U20-as női kézilabda vb-k történetében most sikerül harmadszor a bravúr, a korábbi két döntőt elveszítettük. Most az a Norvégia lesz az ellenfél, akit (nagyon) vertünk a csoportban.


Világbajnok Magyarország!

A magyar junior női kézilabda-válogatott megnyerte a világbajnoki döntőt

Az U20-as női kézilabda-világbajnokságok történetében harmadszor jutott döntőbe a magyar válogatott, az előző két alkalommal be kellett érnie az ezüstéremmel. Az idei, debreceni világbajnokságon a lányok minden meccsüket megnyerték, legtöbbször nagy gólkülönbséggel. Igen, a döntőt is. Világbajnokok!


Babos Tímea világelső!

Babos Tímea világelső!

Hétfőtől a magyar teniszező vezeti a WTA páros világranglistáját!

Babos Tímea az elmúlt évek legjobb magyar női teniszezője, újra és újra kiváló eredményekkel örvendeztette meg a szurkolókat, egyúttal egyre előrébb kerülve a világranglistán. Hétfőtől (2018. július 16.) pedig vezeti majd a világranglistát párosban, ezzel ő a magyar tenisz első felnőtt világelsője!


Magyar Eb-csúcs!

Magyar Eb-csúcs!

Soha nem szerzett még 12 aranyérmet Magyarország junior úszó Eb-n. Eddig.

Milák Kristóf ezúttal is elképesztő volt. A zárónapon 12 perc alatt kétszer győzött, előbb 200 gyorson, majd 100 pillangón. Összesen négyszer állt a dobogó tetején, míg Késely Ajna öt aranyérmet vihet haza a junior Európa-bajnokságról! Tényleg fényesnek tűnik a magyar úszósport jövője.


Európa-bajnokok a strandkézis lányok!

Európa-bajnokok a strandkézis lányok!

A magyar női ifjúsági strandkézilabda válogatott aranyérmet szerzett az Eb-n

Bár az első csoportmeccsét elveszítette, utána mindegyik mérkőzését megnyerte a magyar női válogatott a montenegrói Ulcinjban rendezett U18-as strandkézilabda Európa-bajnokságon, így a még U17-ben szerzett vb-arany mellé egy Eb-arany is került. Következik ősszel az ifjúsági olimpia, Buenos Aires-ben.


Címvédés rajt-cél győzelemmel!

Címvédés rajt-cél győzelemmel!

Aranyérmet nyert Gárdonyi Csilla az ifi Európa-bajnokságon

A tájfutó ifjúsági Európa-bajnokság a sprint versennyel kezdődött Bulgáriában. Gárdonyi Csilla fantasztikus versenyzéssel védte meg Európa-bajnoki címét. Másnap Szuromi Hanga szerzett bronzérmet (Gárdonyi Csilla negyedik lett), végül Magyarország az éremtáblázaton 6., a pontversenyben 4. lett.


Mountainboard

Mountainboard

Terepgördeszka

A terepgördeszka tulajdonképpen a snowboard, a gördeszka és a mountainbike keresztezéséből jött létre. Kiegészítő sportként indult – mert rengeteg snowboardos van, aki „nem bír várni a hóra ” –, de mára a nyári edzési lehetőségből önálló sportággá nőtte ki magát.


Sporttörténelmi magyar siker!

Sporttörténelmi magyar siker!

Baranyi Zsófia az első magyar karatés, aki ott lehet az ifjúsági olimpián

Baranyi Zsófia lesz az első karatés, aki Magyarország képviseletében olimpián szerepelhet! Az MTK 16 éves versenyzője a sporttörténelmi tettet a horvátországi Umagban vitte véghez, ahol kiharcolta, hogy részt vehessen a sportág első ötkarikás eseményén, az őszi ifjúsági olimpián.


Fallabda

Fallabda

Squash

A fallabda egy olyan ütős labdajáték, amelyet rendszerint két játékos játszik egy 62 m²-es zárt pályán. A játékot pontokra játszák. Az a cél, hogy az ellenfél olyan helyzetbe kerüljön, ahonnan már nem tudja (a szabálynak megfelelő módon) visszaütni a labdát.


Bocsa

Bocsa

A játék lényege, hogy az ellenfelek igyekeznek a bocsát (nagy golyót) minél közelebb juttatni a pallinóhoz (kis golyóhoz). Ez a legtöbbször gurítással történik. Játszhatja egymás ellen egy-egy játékos, párosok, vagy háromfős csapatok.


Íjászat

Évtizedeken át a pályaíjászat jelentette az íjászatot, majd a terepíjászat kezdett elterjedni az íjász sporton belül. Eközben már látható volt az újabb szakágak kialakulása szerte a világon. Visszatérve az íj egykori elsődleges szerepéhez, ismét vadászeszközként kezdték használni, háromdimenziós állatalakokat használva célnak. Innen ered az elnevezés: 3D vadászíjászat.