Sportágválasztó Magazin

Megcsináltuk!

Megcsináltuk!

Bernát Attila aranyérmet szerzett az ifjúsági Európa-bajnokságon!

Az Olaszországban rendezett ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságon, a 49 kg-os súlycsoportban Bernát Attila aranyérmes lett. Mikor hivatalosan is kihirdették, csak annyit mondott, átölelve az edzőit: megcsináltuk! Ilyen csapatszellem, alázat mellett fiatal versenyzőnk minden bizonnyal sokra hivatott.


A hét sportja: Crokinole

A hét sportja: Crokinole

Április utolsó hetében az asztali curlinget ajánljuk figyelmedbe

Annak, hogy ezt a közel 150 éves, kanadai eredetű játékot, mint a hét sportját ajánljuk, több oka van. A legfontosabb, hogy a hétvégén kerül sor az első Európa-bajnokságra, ráadásul Budapesten! Érdemes kimenni szurkolni, a crokinole nagyon népszerű volt a Téli Sportágválasztón is.


Megtörtük az olasz átkot!

Megtörtük az olasz átkot!

A Budapesten rendezett világbajnokságokon, 2011-ben és 2013-ban is kikaptunk tőlük

Ha volt mumus a budapesti jégkorong világbajnokságokon, akkor az minden bizonnyal Olaszország válogatottja volt, hiszen a két legutóbbi, Budapesten rendezett divízió I-es vb-n is legyőzték a magyar válogatottat, elütve minket a feljutástól. Ezúttal, hiába vezettek kétszer is, mi győztünk.


Lesz-e budapesti csoda?

Lesz-e budapesti csoda?

Budapesten harcolhatjuk ki újra a feljutást, 10 évvel a „szapporói csoda” után

Április 22-én, vasárnap kezdődnek Budapesten a divízió 1-es jégkorong világbajnokság A csoportjának küzdelmei (a cikkben elmagyarázzuk a hoki-vb rendszerét is), és a világ legjobbjának kikiáltott szurkolótábor előtt a magyar válogatott kiharcolhatja a feljutást a legjobbak közé.


Szigetkerülés SUP-pal!

Szigetkerülés SUP-pal!

Kövér Márton, sokszoros világ- és Európa-bajnok kenusunk SUP-on tette meg a 72 km-t!

A Merkapt SE színeiben versenyző Kövér Márton a Szentendrei-sziget-kerülő verseny 72 km-es távját SUP-on, azaz állószörfön evezte végig, amit még senki nem tett meg előtte. Az egyedülálló teljesítményhez kellettek a megfelelő időjárási körülmények is, de tervei szerint jövőre is SUP-pal indul majd.


Élen a hokivébén

Élen a hokivébén

Az ukránoktól kikapott az U18-as válogatott Kijevben, de még mindig vezetjük a csoportot

A magyar U18-as jégkorong-válogatott elveszítette a veretlenségét, mindössze egy góllal alulmaradva a házigazdákkal szemben a kijevi Divízió 1/B világbajnokságon. Jobb gólkülönbségének köszönhetően (három kör után a legtöbb lőtt és a legkevesebb kapott góllal) még mindig a csoport élén áll.


Menetelünk a hokivébén!

Menetelünk a hokivébén!

Olaszországot is kapott gól nélkül győztük le az U18 Divízió 1/B jégkorong világbajnokságon

A magyar U18 jégkorong-válogatott második meccsét is megnyerte a kijevi Divízió 1/B világbajnokságon, sőt, ezúttal sem kapott gólt! Természetesen vezetjük a csoportot, de az eredmény csalóka, hiszen egyelőre a két leggyengébb csapatot győztük le, Ukrajna, Japán és Ausztria még csak ezután jön.


Hokiban jobbak vagyunk!

Hokiban jobbak vagyunk!

Az U18-as válogatott nagyon megverte Romániát a kijevi divízió 1/B világbajnokságon!

A magyar U18-as jégkorong válogatott magabiztos játékkal, meggyőző különbséggel verte a román válogatottat a Kijevben zajló divízió 1/B világbajnokság első napján. Az 5-0 után természetesen vezetjük a csoportot, ma az olaszok következnek.


Az első arany

Majoros Bence először nyert aranyérmet World Tour-versenyen

Majoros Bence nyerte meg az U21-es férfiak versenyét a szlovéniai Otocecben zajló asztalitenisz Challenge World Tour-tornán. A nyílt versenyben a nyolcaddöntő jelentette számára a végállomást, akár csak Pergel Szandrának a hölgyek között.


Liza! Aranyérem! Megint.

Liza! Aranyérem! Megint.

Pusztai Liza kardozónk tényleg elképesztő éremkollekcióval rendelkezik

Pusztai Liza mindössze 17 éves, kadet és junior korosztályban is van már jó néhány érme világversenyekről, és persze felnőttként is. A veronai kadet és junior vívó világbajnokságon juniorként már szerzett egy bronzérmet, a kadetek között pedig (újra) aranyérmet, méltón búcsúzva a korosztálytól.


Aranyérem Párizsból

Aranyérem Párizsból

A junior Palkovits István magabiztos győzelmet aratott az iskolai mezeifutó vb-n

Szép magyar siker született a párizsi ISF mezeifutó világbajnokságon. Az iskolai verseny 5500 méteres távját Palkovits István nyerte, jelentős előnnyel célbaérve a 145 indulót felvonultató futamon.


Bronzkorszak

Bronzkorszak

Pusztai Liza bronzérmet nyert a junior kardozók között a vb-n

Pusztai Liza 17 évesen nyert bronzérmet a juniorok között a kadet és junior vívó világbajnokságon, Veronában. Még a kadetek között is láthatjuk majd a vb-n (utoljára, hiszen búcsúzik a korosztálytól), az Európa-bajnokságon szintén bronzérmet szerzett legutóbb ebben a korosztályban.


Aranycsapat? Bármikor!

Aranycsapat? Bármikor!

Junior párbajtőrcsapatunk az Eb után a világbajnokságon is diadalmaskodott!

A veronai kadet és junior vívó világbajnokságon az Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Koch Máté, Nagy Dávid összeállításban pástra lépő, junior férfi párbajtőrcsapat aranyérmet szerzett! Egy hónapja, Szocsiban, az Európa-bajnokságon is aranyérmesek voltak junior párbajtőrözőink. Aranycsapat. Bármikor.


Tudunk bánni a karddal!

Tudunk bánni a karddal!

Egy arany- és egy ezüstérmet hoztunk a szöuli kard GP-versenyről.

Nagyszerű sikert értek el kardozóink Koreában, a szöuli kard Grand Prix küzdelmeiben. Szilágyi Áron aranyérmet nyert, míg Márton Anna ezüstéremmel térhetett haza, utóbbi nem hétköznapi menetelést mutatva be a döntőig. Gratulálunk a kardozóknak és edzőiknek!


Veronai bronznyulak

Veronai bronznyulak

Három világbajnoki bronzérmet szereztek junior párbajtőrözőink Húsvét vasárnapján

Veronában rendezik a kadet és junior vívó világbajnokságot, az első nap Húsvét vasárnapjára esett, junior párbajtőrözőink szereplésével. Borsody Emma (nyitókép) bronzéremnek örülhetett, mint ahogy Nagy Kinga is, azaz két magyar is a dobogóra állhatott! Ugyancsak bronzérmet szerzett Koch Máté.


Régóta vágyott aranyérem

Régóta vágyott aranyérem

2001 óta először szerzett magyar súlyemelő aranyérmet világversenyen!

Magát Krisztina az ezüstérmet célozta meg a bukaresti súlyemelő Európa-bajnokságon, végül az utolsó pillanatban veszítette el az összetett aranyérmet. Szakításban így is megvan az arany, lökésben az egyéni csúcs. Összetettben pedig az ezüst. Gratulálunk!


Magyar focicsoda Berlinben!

Magyar focicsoda Berlinben!

A Puskás Akadémia nyerte a Nike Premier Kupa európai döntőjét!

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapata veretlenül jutott el a döntőbe (többek között a Hertha Berlint is legyőzve), ahol a TSG 1899 Hoffenheim volt az ellenfél. A magyar csapat a szünetben még hátrányban volt, a második félidőben egyenlített, majd a büntetőpárbajt is megnyerte!


Reszkess Európa!

Augusztusban lesz az Európa-bajnokság, a magyar úszók kiváló időkkel üzentek a vetélytársaknak.

Milák Kristóf fáradtan szállt vízbe a 100 pillangón, de még így is Európa idei legjobb idejét úszva győzte le két világklasszisunkat, Cseh Lászlót és Kenderesi Tamást. A 17 éves Késely Ajna is győzelmet győzelemre halmozott, igen erős csapattal megyünk tehát az augusztusi Európa-bajnokságra.