Sportágválasztó Magazin

A sípályák ördöge – nyáron

A sípályák ördöge – nyáron

A sípályák nyári hasznosítása fontos kérdés. A Gravity Coaster egy lehetséges válasz.

A síszezonok között van egy hosszabb-rövidebb időszak, amikor a síparadicsom nyári álmát alussza. A beruházásokra felvett hitelek kamatai viszont egész évben aktívak, illetve bármilyen fejlesztés megtérülése gyorsabb és biztonságosabb, ha az adott évben többet működik, termel, mint nem.


350 km erdei bringaút!

350 km erdei bringaút!

350 kilométeresre bővült a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat

Új erdei kerékpáros útszakaszokat nyitottak meg Kesztölc és Piliscsév, valamint Pilisszántó között, így összesen már 350 kilométeresre bővült a 2016-ban létesített Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat. Vasúti közlekedéssel is elérhetővé vált, a Pilisi Parkerdő Zrt. fejlesztéseinek köszönhetően. 


Mit pakolj a hátizsákba?

Mit pakolj a hátizsákba?

Hasznos tanácsok a túrázással, erdei táborozással kapcsolatban

Bár alapvetően az Erdei Vándortáborokhoz állították össze, minden túrázni induló gyereknek, családnak jól jöhet a tényleg közérthetően megfogalmazott, hasznos információs anyag. Mekkora hátizsákot válassz, mi legyen benne, mire figyelj a bakancs vásárlásakor... megannyi hasznos tudnivaló.


Lovas túrák a Pilisben

Lovas túrák a Pilisben

Átadták a Pilis Ride úthálózatot

A Pilisi Parkerdőben megnyitották a Pilis Ride úthálózat első szakaszát, így a gyalogos és kerékpáros túrázás mellett már lóháton is kényelmesen bejárhatók a Visegrádi-hegység legszebb részei. A program részeként 4 nyári istállót építettek, és kijelöltek 56 kilométernyi erdei lovastúra-útvonalat.


Tömegközlekedéssel a Pilisbe

Tömegközlekedéssel a Pilisbe

Legtöbben autóval indulunk a természetbe, pedig reális alternatíva a tömegközlekedés

Itt van a régóta várt kirándulóidő, ilyenkor sokan választják a főváros környéki erdőket, hiszen a tavasz hagyományosan a legkedveltebb időszak az erdei turisták körében. Ha környezetvédelmi vagy egyéb szempontból nem az autót választanád, cikkünkben számos tömegközlekedési alternatívát találsz.


Tavaszi virágzás

Tavaszi virágzás

A végre megérkezett igazi tavaszi időben virágszőnyeg borítja a Pilisi Parkerdőt.

Sokan indulnak ilyenkor csak azért kirándulni, hogy gyönyörködhessenek az erdők alját borító virágszőnyegben, vagy beszívják az időnként akár egész hegyoldalakat uraló virágillatot. Érdemes is útra kelni, de ne feledjük, hogy a virágok az eredeti élőhelyükön a legszebbek!


25 millió látogatás az erdőben

25 millió látogatás az erdőben

Évente 25 millió látogatást regisztrálnak a Pilisi Parkerdőben

A március 21-i Erdők Világnapját idén világszerte az erdők és a fenntartható városok közötti kapcsolat bemutatásának és még szorosabbá fűzésének szentelik. A Budapest környéki erdők hagyományosan a természetjárás különböző formáit szolgálják, így az ország leglátogatottabb területei közé tartoznak.


Hóolvadás: veszélyek és programlehetőségek

Hóolvadás: veszélyek és programlehetőségek

Gyorsan elolvadt a hó a Pilisi Parkerdő területén is

A Pilis magasabban fekvő területein is gyorsan elolvadt a hó, így a hosszú hétvégén kirándulni indulóknak sáros utakra, a völgyekben megduzzadt vízfolyásokra kell számítaniuk. És természetesen számos programlehetőségre is az ünnepi hosszú hétvégén.


Indoor minigolf 3D-ben

Ma már a kertünkbe vihetjük a golfot is. Kapható kisebb-nagyobb golfszett, nem kell hozzá egy nagypályát felkeresnünk és egy vagyont kifizetnünk... Ha mégsem szeretnénk otthon űzni ezt a külföldön már a múlt század elejétől oly kedvelt sportágat, a minigolfot, látogassunk el egy fedett pályára.


Erre vártál egész télen!

Erre vártál egész télen!

Van hó a hazai síterepeken, ahol hóágyúznak, ott egy méternél is vastagabb a hóréteg!

A január különösen hó- és fagymentes volt, február közepétől viszont kárpótolni látszik a síelőket az időjárás. Többször havazott, és még március első napjaiban is tartják magukat a mínuszok... Tökéletes tél van az eplényi Intersport Síarénában, minden pálya nyitva, és az összes felvonó üzemel!


Egyre több pálya nyílik Eplényben

Egyre több pálya nyílik Eplényben

A havazásnak és a hóágyúknak köszönhetően már 5 km-en síelhetsz!

Eplényben ma már az összes kék pálya üzemel, mind a két ülőfelvonó működik, összesen 5 km-nyi pálya áll rendelkezésre, de további pályák előkészítése is zajlik. A pályarendszer hazai rekorder azzal, hogy három olyan útvonalat is választhatsz, amin több mint egy kilométert csúszhatsz!


Havas kikapcsolódás Budapest környékén

Havas kikapcsolódás Budapest környékén

Merre induljunk, ha ki szeretnénk használni a várva-várt hóréteget?

Az elmúlt napokban végre megérkezett a tél, azaz komolyabb havazás volt országszerte. A Mátrában már tényleg vastag a hótakaró, de nem kell addig utazniuk a fővárosban élőknek, ha valamilyen családi, havas időtöltést keresnének a hétvégére. Dobogókőn és a Normafán kívül is számos lehetőség akad.


Futva hegyen-völgyön és az El Caminón

Futva hegyen-völgyön és az El Caminón

Egy család, ahol a sport a mindennapok része

Varga Józsiékat nem kell bemutatni senkinek, aki jártas a terepfutás világában. A család mind a négy tagja kiváló futó. Ha elindulnak egy versenyen, a dobogón találjuk őket. Legyen szó egyéni hegyi félmaratonokról, vagy atlétikai csapatbajnokságról, családi tájfutásról vagy meredek „trail”-ekről.


Naszályra fel!

Naszályra fel!

Túra, kirándulás a családdal

Vannak hegyek, látnivalók, ami mellett az ember gyakran csak elhalad. Tervezi, hogy végigtúrázza vagy felfut rá. Megnézi és átéli. De vagy az időbe nem fér bele, vagy mindig közbejön valami. Egyszer ezért nem jó, máskor azért. Ma sietünk, holnap pihenünk, holnapután dolgozni kell menni.


Családi kaland a jégen

Családi kaland a jégen

Hokipálya (majdnem) a Dunán

Pár éve ígérgettük már a srácoknak, hogy ha befagynak a tavak, akkor kimegyünk velük a természetbe korizni. Addig szervezgettük, hogy mindenkinek jó legyen, hogy mire kiértünk a tavakhoz vagy a Dunához, addigra már olvadt a jég, és nem volt biztonságos rámenni. Idén januárban eljött a mi időnk.


Rajzpályázat

Rajzpályázat

Korcsolyakaland témakörben rajzolhatsz vagy festhetsz!

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) rajzpályázatot hirdetett általános iskolás diákoknak, a 2018-as phjongcshangi téli olimpiára készülő rövidpályás gyorskorcsolya válogatottak és műkorcsolyázói tiszteletére, két kategóriában.


Búcsúztasd bajnokokkal az évet!

Búcsúztasd bajnokokkal az évet!

Szilveszteri vizesgála december 30-án

Szilveszter alkalmából lehozzuk neked a sportcsillagokat az égről! Eddig csak a lelátón vagy a képernyő előtt izgultál értük, most viszont együtt sportolhatsz és ünnepelhetsz olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolóinkkal.


Népszerű a Prédikálószéki-kilátó

Félév alatt húszezren fordultak meg a kilátóban

A tavaly októberben átadott kilátóra a Pilisi Parkerdő Zrt félévvel ezelőtt látogatottság-számlálót szerelt, melynek adatai szerint május óta nagyjából húszezer kiránduló fordult meg a kilátóban, hogy megcsodálhassa a Dunakanyarra nyíló egyedülálló panorámát.