Sportágválasztó Magazin

Jegyzet - Megtorpant a gyerekkori elhízás mértéke Magyarországon

És ha ez még egy kis tudatos sportolással is társulna…

2019. február 2. | Bányász Árpád |  705 | |

EgészségFogyásGyerekSportágválasztó

Jegyzet - Megtorpant a gyerekkori elhízás mértéke Magyarországon

Jó jelek! A különböző jogszabályi változtatásoknak és a szakmai összefogásnak köszönhetően megtorpant a magyar gyerekek körében a túlsúlyosok aránya - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy szakmai konferencián.

Horváth Ildikó azt mondta, például a mindennapi testnevelés bevezetésével, a közétkeztetést érintő menzareformmal sok olyan dolgon lehetett változtatni, aminek pozitív hatása már érzékelhető – olvasható a pozitív hír, amely gyakorlatilag szinte minden hírportálon megjelent. Azt már csak én teszem hozzá, hogy mindez sokkal jobb lenne, ha a gyerekek mikrokörnyezetében is komolyan gondolnák azt, hogy a táplálkozás mellé rendszeres és tudatos sportolást is társítani kell. Persze ebben a szülőknek kulcsszerepük van (lenne). Nem érdemes várni senkire és semmire kedves szülők! Az, hogy a te gyerekeid mennyire lesznek egészséges felnőttek, az nagymértékben függ tőled (is). Ne simulj bele a nagy átlagba!  

A Nagy Sportágválasztó, az Ötpróba-mozgalom évről évre rengeteg programot kínál, de természetesen számos szabadidősporttal foglalkozó verseny és esemény rendezője is igyekszik felhívni a figyelmed arra, hogy mozognod kellene. Rendszeresen. Helyetted, helyettetek senki sem fog sportolni…

2019. február 2.EgészségFogyásGyerekSportágválasztó

Kapcsolódó