Körülbelül 10 ezren ússzák át a Balatont szombaton

Lesz átúszás! Az időjárás-előrejelzés alapján megrendezik szombaton a Lidl Balaton-átúszást, amelyre idén is több ezer résztvevőt várnak. Az átúszáson Ötpróba pontokat is gyűjthetnek az indulók.

A szervezők szerint a víz hőmérséklete reggel 24, délután 25 Celsius-fokos lesz, napos, száraz idő várható, reggel 21, délután 27 Celsius-fokos levegőhőmérséklettel. Az 1979-ben kezdődött versenysorozatban eddig összesen 184 278 fő indult és 951 688 km-t úszott, vagyis a résztvevők két és félszer tették meg a Föld és a Hold közötti távolságot.

Máth István versenyigazgató a Sportágválasztó Magazinnak elmondta, az első átúszáson, amelyen ugyancsak dolgozott, körülbelül 200-an teljesítették a távot. „Elég markáns párhuzam vonható a futók és az úszók között abból a szempontból, hogy az emberek imádják a kihívásokat. Az elmúlt évtizedekben egyre többen döntenek úgy, hogy félmaratont, maratont futnak, vagy átússzák a magyar tengert. Idén az előnevezők már több mint 9000-en vannak.” – mondta Máth István.

A verseny rajtja ezúttal is a révfülöpi labdarúgópályán lesz 7.30-tól 12 óráig, míg a cél a balatonboglári Platán-strandon. Az úszók biztonságára 130 vitorlásból, hét kishajóból és négy motorcsónakból álló úszófolyosó jön létre, de a résztvevőket a vízirendőrök és a vízimentők is folyamatosan figyelik.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!