Sportágválasztó Magazin

100 ezerrel több ember lesz a hétvégén a fővárosban

Új útvonal a maratonon

2018. október 1. | Sportágválasztó |  1004 | |

BudapestFutásMaraton

100 ezerrel több ember lesz a hétvégén a fővárosban

A klasszikus budapesti maraton az ország egyik legnagyobb sporteseményévé nőtte ki magát. Az eseményen többek között Ötpróba-pontokat is lehet gyűjteni. A szervezők szerint a szurkolókkal együtt mintegy 100.000 ember érkezik Budapestre a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra.

A Budapest Sportiroda a fővárosban zajló nagyobb építkezések miatt módosított az idei útvonalon, mindezt tették azért, hogy a lehető legkisebb problémát okozzák a közlekedőknek.

A SPAR Budapest Maraton rajtja és célja, a Városliget helyett az ELTE Lágymányosi Campusánál lesz. A maratoni fesztivál versenyigazgatója hangsúlyozta: az esemény a Városligetet 21 év után a Liget-projekt kivitelezésének előrehaladása miatt hagyja el. Kocsis Árpád szerint belátható, hogy a metrófelújítás jelenlegi státusza miatt a kiskörutat átszelni és a metrópótló buszok forgalmát ezzel megállítani nagyobb közlekedési fennakadást okozna, mint ami elfogadható, ezért az idei útvonal eltér a megszokottól, a mezőny nem fut át a Hősök terén, és az útvonal nem érinti az Andrássy utat sem. Az új útvonal így is méltán nevezhető Európa egyik legszebb maratoni útvonalának. A látnivalókban gazdag Budapest továbbra is számtalan lehetőséget rejt magában, hogy egy szemet gyönyörködtető és élvezetes útvonal várja a futókat.

Gyűjtsd az Ötpróba-pontokat a maratonon is. Bővebb infókat az Ötpróbáról itt olvashatsz!

2018. október 1.BudapestFutásMaraton

Kapcsolódó